Express Holidays

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Πύλος: στην αγκαλιά του Ναβαρίνου

Αρχαίο βασίλειο του σοφού Νέστορα και θέρετρο μιας από τις σπουδαιότερες ναυμαχίες της σύγχρονης ιστορίας, τόπος γόνιμος, προικισμένος με πλούσια βιοποικιλότητα, η Πύλος θα εξαντλήσει ευχάριστα τόσο τον φυσιολάτρη όσο και τον ιστοριοδίφη - ακόμα και όσους έχουν τα μάτια στραμμένα στο Διάστημα! Αξίζει να επισκεφθείτε:

Πολυλίμνιο
Ενας μικρός φυσικός παράδεισος της Μεσσηνίας, 20 χλμ. από την Πύλο, κοντά στο χωριό Χαραυγή. Ενα περιποιημένο μονοπάτι με ξύλινα γεφυράκια, πνιγμένο στα πλατάνια, οδηγεί κλιμακωτά στις 7 μικρές και μεγαλύτερες λεκάνες που σχηματίζει το ποταμάκι, το οποίο, στο τέλος της διαδρομής, μετατρέπεται σε έναν εντυπωσιακό καταρράκτη 25 μέτρων, που γεμίζει μια βαθιά καταπράσινη λίμνη.

Κλείστε & Κερδίστε Super Προσφορές!!!


Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@expressholidays.gr 
ή στο 210 6752300

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Αμοργός: Μεταξύ ουρανού και θάλασσας

«Το δυσκολότερο είναι όταν φτάνεις στο βυθό» έλεγε ο Ζακ στο Απέραντο Γαλάζιο, την ταινία που χάρισε στο νησί τον κλισέ χαρακτηρισμό που τόσο δεν είχε ανάγκη. «Γιατί πρέπει να βρεις έναν καλό λόγο να ξαναβγείς».

Στην Αμοργό, το δυσκολότερο είναι όταν φτάνεις σε αυτά τα «σημεία ιλίγγου» της, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της. Γιατί μετά χρειάζεσαι έναν καλό λόγο για να φύγεις. Και δεν τον βρίσκεις.

Κτισμένη σε υψόμετρο 350 μέτρων, η Χώρα της Αμοργού αγκαλιάζει ένα βενετσιάνικο κάστρο του 13ου αιώνα, κτισμένο επάνω σε έναν απόκρημνο βράχο στο ψηλότερο σημείο της, που στέκει ακοίμητος φρουρός από πάνω της. Για να του το ανταποδώσει, εκείνη το φωτίζει κάθε σούρουπο, και μέχρι να ξημερώσει, δημιουργώντας ένα θέαμα φαντασμαγορικό.

Τα ξενύχτια...

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Στην Κυλλήνη με τις απέραντες αμμουδιές

Μπορεί να είναι μικρή, αλλά αποτελεί σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, όχι μόνο επειδή από εδώ φεύγουν τα πλοία για τις ακτές της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, αλλά και για την ιστορία που κουβαλάνε στους χώρους τους, το Κάστρο Χλεμούτσι και το διάσημο μοναστήρι της Παναγίας της Βλαχέρνας. Άλλοι έρχονται ως εδώ για τα ιαματικά λουτρά κι άλλοι, απλά, για να απολαύσουν τις μεγάλες αμμουδιές, μπροστά στα πεντακάθαρα νερά του Ιονίου.

Για τους λάτρεις των απέραντων αμμουδερών παραλιών και της θάλασσας του Ιονίου, με τα κρύα, πεντακάθαρα νερά, το κολύμπι στα νερά της Κυλλήνης είναι μια υπέροχη εμπειρία. Αληθινά εξωτική φαντάζει η αμμουδιά μπροστά στα Λουτρά της Κυλλήνης, με έκταση που φτάνει τα 6 χιλιόμετρα. Γνωρίστε, επίσης, την παραλία Robinson, που βλέπει στα νησιά του Ιονίου, την Ανάληψη, που βρίσκεται μόλις 2 χιλιόμετρα από το Κάστρο και παίρνει γαλάζια σημαία για την καθαρότητα των νερών και την παραλία “Καλαμιάς”, μια, ακόμη μεγάλη αμμουδιά, με οργανωμένη πλαζ και πολύ ψιλή άμμου.

Ονειρική Αστυπάλαια

Η Αστυπάλαια είναι από τα νησιά του Αιγαίου που μπορούν να σε μαγέψουν με την πρώτη ματιά. Είναι το δυτικότερο της Δωδεκανήσου και γι αυτό δείχνει να ταιριάζει πιο πολύ στις Κυκλάδες, με την αρχιτεκτονική και το φυσικό περιβάλλον της.

 Το ξερό των βράχων, κυκλαδίτικο χαρακτηριστικό, σπάει εδώ κι εκεί από μικρές εύφορες κοιλάδες, συστάδες δέντρων κοντά στη θάλασσα και ολάνθιστες αυλές.

Η Αστυπάλαια χωρίζεται σε δύο κομμάτια από μια στενή λωρίδα γης, το Στενό. Η δυτική πλευρά λέγεται Έξω Νησί, ενώ η ανατολική Μέσα Νησί. Στο Έξω Νησί θα ξεκινήσετε τη γνωριμία με τον τόπο από την Ανάληψη ή Μαλτεζάνα, ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό, με μια όμορφη αμμουδιά. Η Μαλτεζάνα πήρε την ονομασία της από τους Μαλτέζους πειρατές που είχαν ως ορμητήριό τους το νησί. Εδώ, το 1827, ο Γάλλος Bigot πυρπόλησε το πλοίο του για να μην αιχμαλωτιστεί. Από εδώ φεύγουν, καθημερινά, εκδρομικά καΐκια για τις παραλίες του νησιού και για τα νησάκια Χονδρό, Λιγνό, Αγία Κυριακή, Κουτσομύτη, Σύρνα και Κουνούποι.


Οι παραλίες της Αστυπάλαια 

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Το «λευκό σεντόνι» της Βραζιλίας

Η βορειοανατολική Βραζιλία φυλάει μια ωραία έκπληξη για τον επισκέπτη που θα το τολμήσει: το Εθνικό Πάρκο Lencόis Maranhenses, στην πολιτεία Μαρανιάο (Maranh~ao), ένα από τα κορυφαία φυσικά αξιοθέατα της Βραζιλίας. Η «έρημος» αυτή σχηματίστηκε πριν από χιλιάδες χρόνια, καθώς η άμμος από τις κοίτες των ποταμών μεταφέρθηκε από τους ανέμους και τα θαλάσσια ρεύματα. Τα «λευκά σεντόνια» (lencόis), απλωμένα στη βορειοανατολική ακτή, καλύπτουν περίπου 380.000 στρέμματα.

Ζάκυνθος: Πάζλ σε φόντο τιρκουάζ

Τιρκουάζ νερά. Ξέφρενα πάρτι. Μοναδικά ηλιοβασιλέματα. Συγκλονιστική κουζίνα. Γραφικά χωριά. Resorts με μία πισίνα ανά πέντε μέτρα. Ανεξερεύνητη ενδοχώρα. Πόλη με κανονική ζωή, φτιαγμένη πρωτίστως για τους κατοίκους της, δευτερευόντως για τους τουρίστες. Αυθεντικός αγροτουρισμός. Ψαγμένα jazz bars. Υπαίθριες pub που λένε ακόμα τη βότκα πορτοκάλι “screw driver”, σαν να μην πέρασε μια μέρα από τα τιμημένα 80s.

Top-10 βουτιές 

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Προσφορά: 7μ. Πανόραμα Ελβετίας

Πρόγραμμα 
Αναχώρηση: 2-8/8 σε ξενοδοχείο 4*

1η μέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΖΥΡΙΧΗ-Οδική μεταφορά στη Γενεύη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ζυρίχη. Μετά την άφιξη μας αναχωρούμε οδικώς για την Γενεύη. Διπλωματία και φινέτσα είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της διεθνούς Γενεύης, που καθρεφτίζεται στην ομώνυμη λίμνη. Στη ξενάγηση μας θα θαυμάσουμε την παλιά πόλη γύρω από τον καθεδρικό του Αγ. Πέτρου, το πάρκο Μον Ρεπό, το μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών, το κτίριο του Ερυθρού Σταυρού, την όπερα και θα φωτογραφηθούμε με φόντο το μεγάλο λουλουδένιο ρολόι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχaείο.

Μοναδική Προσφορά! Απολάυστε 8 ημέρες κρουαζιέρας


Ονειρεμένη Κρουαζιέρα σε Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη & Ελληνικά νησιά, με το Zenith της PULLMANTUR.   


*Ημέρες Αναχώρησης: 26/7 & 30/08 
*Από/Προς Πειραιά 
*Με πλήρη διατροφή, ποτά και καθημερινή ψυχαγωγία 
*Από 650€




      Πρόγραμμα

      #
      Ημέρα
      Λιμάνι
      Άφιξη
      Αναχώρηση
      1
      Δευτέρα
      Πειραιάς
      Επιβίβαση
      19:00
      2
      Τρίτη
      Σαντορίνη
      08:00
      18:00
      3
      Τετάρτη
      Ρόδος
      08:00
      17:00
      4
      Πέμπτη
      Σμύρνη
      08:00
      15:00
      5
      Παρασκευή
      Κωνσταντινούπολη
      09:00
      22:00
      6
      Σάββατο
      Εν πλω
      Διασκέδαση στη θάλασσα
      7
      Κυριακή
      Μύκονος
      06:00
      14:00
      7
      Κυριακή
      Πειραιάς
      21:00
      Διανυκτέρευση
      8
      Δευτέρα
      Πειραιάς
      09:00
      Αποβίβαση


      Για πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@expressholidays.gr
      ή στο 210 6752300

      10ήμερη Μοναδική Κρουαζιέρα "Πανόραμα Δυτικής Μεσογείου"


      Από 26 Ιουλίου έως 05 Αυγούστου 2010 με το κρουαζιερόπλοιο CALYPSO
      • Με πλήρη διατροφή, ποτά και καθημερινή ψυχαγωγία
      • Από/Προς Πειραιά
      • Από 720€
      Περιλαμβάνονται:
      • Εισιτήρια κρουαζιέρας στον τύπο καμπίνας της επιλογής σας
      • Πλήρης διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο (πρωινό, γεύμα, δείπνο και μεταμεσονύκτια σνακ)
      • Συμμετοχή στις διάφορες εκδηλώσεις, την καθημερινή ψυχαγωγία και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του κρουαζιερόπλοιου
      • Ασφάλιση Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης

          Πρόγραμμα 



        Με την Εθνική Ομάδα στην Τουρκία για το Mundobasket 2010

        Βρεθείτε στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας. Επιλέξτε ανάμεσα στα πακέτα και κερδίστε τις μοναδικές προσφορές μας.



        1) Προκριματική Φάση 28/08 – 02/09 Άγκυρα
            6 ημέρες από € 595
           Περιλαμβάνονται:
        • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήση charter της Aegean
        • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 ή 5 αστέρων, με πρωινό
        • Ξενάγηση στη Άγκυρα με Ελληνόφωνο ξεναγό
        • Μεταφορές με πούλμαν αεροδρόμιο Άγκυρας – ξενοδοχείο - αεροδρόμιο
        • Μεταφορές με πούλμαν ξενοδοχείο – γήπεδο – ξενοδοχείο για τα 5 παιχνίδια
        • Ταξιδιωτική ασφάλεια
        • Εκπρόσωπος του γραφείου 24 ώρες δίπλα σας

        Διακοπές στο νησί των Φαιάκων


        Ταξιδέψτε στο κοσμοπολίτικο νησί των Φαιάκων. Κάντε βουτιές στις πιο όμορφες παραλίες του Ιονίου. Παραλίες με χρυσή άμμο ή παραλίες με βότσαλο. Παραλίες όπου μπορείτε να απομονωθείτε και να ξεχαστείτε στο καλοκαιρινό σας όνειρο.

        Για τη διανονή σας προτείνουμε το Iberostar Kerkyra Golf, 4*. Ξενοδοχείο κτισμένο πάνω σε αμμώση παραλία μέσα σε καταπράσινους κήπους, στις Αλυκές Ποταμού, 3 χλμ από την Κέρκυρα. Διαθέτει εστιατόριο με ποικιλία γεύσεων από την ελληνική και διεθνή κουζίνα, μπαρ, μπαρ μρ πισίνα, ομάδα ψυχαγωγίας, αίθουσα χαρτιών, πισίνες (μία παιδική), γήπεδο τένις, πινγκ πονγκ, μίνι γήπεδα βόλεϊ, μπάσκετ και ποδοσφαίρου, αεροβική γυμναστική και πολλά θαλάσσια σπορ. 

        Κάντε τώρα την κράτηση σας για 7 διανυκτερεύσεις από 499€ με ημιδιατροφή.
        Για πληροφορίες/Κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@expressholidays.gr ή στο 210 6752300

        Προσφορά: 7 ημέρες στο Poseidon Resort


        Για τις διακοπές σας προτείνουμε το Poseidon Resort, 5*. Συγκρότημα το οποίο αποτελείται από το κεντρικό κτίριο, μπανγκαλόους και βίλες. Χτισμένο αμφιθεατρικά, δίπλα στη θάλασσα, σε ένα μαγευτικό σημείο όπου οι μπλε ορίζοντες του Κορινθιακού Κόλπου συναντούν την ιδιαίτερη ομορφιά της Πελοποννήσου, 2 χλμ μετά τη λουτρόπολη του Λουτρακίου και μόλις μία ώρα απόσταση από την Αθήνα.

        Κάντε τώρα την κράτηση σας και κερδίστε την εκπληκτική τιμή του πακέτου: από 439€/άτομο για 7 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο Superior Bungalow με ημιδιατροφή.

        Για πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@expressholidays.gr ή στο 210 6752300

        Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

        Αίγινα η νεοκλασική...η γραφική

        Επί της υποδοχής, το κατάλευκο εκκλησάκι του Αϊ Νικολάου και η Κολώνα, ότι απέμεινε από το ναό του Απόλλωνα. Στο λιμάνι, για τη συνέχεια, γραφικά δρομάκια, νεοκλασικά πολύχρωμα σπίτια και το Κυβερνείο του Καποδίστρια (το σπίτι που έζησε για πολλά χρόνια ο Νίκος Καζαντζάκης).
        Σε κοντινή απόσταση η Αγία Μαρίνα, με τον εκπληκτικό ναό της Αφαίας Αθήνας, τα μπαράκια και την υπέροχη αμμουδιά.

        Έξι χιλιόμετρα από την Αίγινα, πάνω στο λόφο Παλιοχώρα, με το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου κι ένα τέταρτο δρόμος με τα πόδια, το Μοναστήρι της Παναγιάς Χρυσολεόντισσας. Λίγο πιο κει η Βαιά, η Κυψέλη, ο Μεσαργός, η Σουβάλα, το γραφικό ψαροχώρι η Πέρδικα.

        Mundobasket στην Τουρκία

        Mundobasket στην Τουρκία. Σεπτέμβριος 2010/5,6,7 ημέρες οδικώς ή αεροπορικώς.
        Ζητήστε μας αναλυτικά τα προγράμματα στο info@expressholidays.gr ή στο 210 6752300

        Βόρεια Εύβοια, η όαση δίπλα σας

        Η επίσκεψη στην Βόρεια Εύβοια επιφυλάσσει έναν καταιγισμό των αισθήσεων με μυρωδιές της γης, αλμυρές γεύσεις της θάλασσας, εικόνες ζωγραφισμένες από τη φύση, ήχους μιας απόλυτης ηρεμίας και απτές απολαύσεις. Και ναι, ο παράδεισος είναι κοντά. Και διαθέτει τόσες εκπλήξεις στην ενδοχώρα του όσες και στις αμμουδιές του.


        Θα αναζητήσετε την Αγία Άννα. Θα την βρείτε χτισμένη στις παρυφές του λόφου Κάτσαρη με θέα το καταγάλανο Αιγαίο, περιστοιχισμένη από μεγάλα πεύκα, κυπαρίσσια, αιωνόβια πλατάνια και ελιές. Οι ιστοριοδίφες θα κατευθυνθείτε στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης. Οι υπόλοιποι στην δημοφιλή παραλία της Αγίας Άννας, την Αγκάλη, από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες αμμουδιές της Εύβοιας με πεντακάθαρα νερά και πολλούς φυσικούς κόλπους.

        Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

        Λευκάδα: Συμφωνία σε γαλάζιο και πράσινο

        Είναι εντυπωσιακό νησί η Λευκάδα. Πράσινο παντού και παραλίες που θεωρούνται από τις ωραιότερες του κόσμου, πόλη με τελείως δικό της αρχιτεκτονικό χαρακτήρα, με «οργιαστική» βλάστηση στα μπαλκόνια και στις αυλές και κατοίκους με πνευματική καλλιέργεια, ασχέτως επαγγέλματος.

        Που να κολυμπήσετε:
        πιο γνωστές παραλίες του νησιού είναι το Πόρτο-Kατσίκι, οι Eγκρεμνοί, το Κάθισμα, ο Νικήτας, η Aμμούσα και το Aγιοφύλι. Oμως, στην πραγματικότητα υπάρχουν άπειρες αμμουδιές και παραλίες, όλες πανέμορφες.
        δυο πρώτες πρώτες είναι λευκές αμμουδιές με κρυστάλλινα νερά, κρυμμένες κάτω από απόκρημνα βράχια και αποκαλύπτονται στον επισκέπτη αργά-αργά, καθώς κατεβαίνει είτε από σκαλοπάτια είτε από δρόμο... Tο Πόρτο Kατσίκι μάλιστα θεωρείται μία από τις ξεχωριστές παραλίες της Eυρώπης.

        Ποιά είναι η Νέα Υόρκη?


        Μια μυθική πόλη. Μια πόλη - χωνευτήρι. Μια σύγχρονη Βαβέλ. Ένα μέρος που μπορεί να ανυψώσει τα όνειρα των ανθρώπων, μπορεί και να τα ρίξει στο πιο βαθύ πηγάδι.

        Όσοι έχουν ταξιδέψει στην αμερικάνικη ήπειρο ξέρουν ότι είναι σα να βλέπεις έναν άλλο πλανήτη. Για τη Νέα Υόρκη όμως, ακόμα και οι ίδιοι οι Αμερικάνοι θα πουν ότι "This, this is not America. This is something else"...

        Και πως να μην είναι; Όταν πρόκειται για την πόλη με το μεγαλύτερο ποσοστό μεταναστών; Όταν στην πόλη μπορεί κανείς να βρει ανθρώπους προερχόμενους από 170 διαφορετικές χώρες; Όταν σχεδόν το 40% του πληθυσμού της έχει γεννηθεί εκτός ΗΠΑ;

        Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

        Διακοπές in, αδρεναλίνη στα όρια...και όποιος αντέξει!

        Διακοπές in, η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινα, γνωστοί και άγνωστοι, σταρ και αντιστάρ, ερωτευμένοι και μόνοι, κάθε βράδυ ξημερώνονται μες στα μπαράκια. Το πρωί το νησί κοιμάται. Ξυπνάει μετά τη μία, συνήθως με Hung Over. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις....


        Παραλίες:...τουτέστιν Πλατύς Γιαλός, υπέροχη παραλία για να ηρεμήσει κανείς, αλλά και σημείο εκκίνησης για τις πέριξ. Ψαρρού, Παράγκα, Παραντάιζ, Σούπερ Παραντάιζ, Αγράρι, Ελιά, Τούρλος, Καλαφάτης, όλες υπέροχες. Αργά το απόγευμα, βόλτες στο λιμάνι, με την αέναη κίνηση, τα Ματογιάννια και φυσικά στην "Αλευκάντρα", τη μικρή Βενετία της Μυκόνου.
        Στάση στο "Caprice" για καφέ δυναμίτη ή για ολόφρεσκους χυμούς.



        Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

        Σαντορίνη: άγρια φύση...άγρια ομορφιά...μαγεία

        Άγρια φύση, άγρια ομορφιά, μαγεία από τη σμιλεμένη έκρηξη του ηφαιστείου, που στα σπλάχνα του, κατά το φημολογούμενο, ελλοχεύει η απειλή μιας ακόμα έκρηξης...Δρόμοι στενοί και φιδωτοί, ανεβαίνουν για να φτάσουν στα Φηρά και να κεράσουν μια μοναδική θέα στην Καλντέρα.

        Μαγικά ηλιοβασιλέματα στο Ημεροβίγλι, εκπληκτικά σπίτια σμιλεμένα στο βράχο στην Οία, οι νύχτες με πανσέληνο ή με κόκκινο φεγγάρι κι αέρα που στροβιλίζει το σύννεφο που το σκεπάζει.

        Ντοματοκεφτέδες, φάβα και φυσικά ότι ψάρι ζητήσει η ψυχή σας. Στην Οία στο "Κουκόμαυλο", στο Μονόλιθο στην "Ντομάτα", στο Ημεροβίγλι στο "Σκάρο", στα Φηρά η "Αλεξάνδρεια", στο Φηροστεφάνι σε όλα τα ταβερνάκια...Επίσης η "Αμβροσία" σας περιμένει στην περιοχή της Οίας, για να σας προσφέρει μια συνολική εμπειρία αισθήσεων άνευ προηγουμένου.

        Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@expressholidays.gr ή στο 210 6752300

        Ποικιλία, υψηλός τουρισμός και ανθρωπιά.

        Μετάβαση: Τουλάχιστον 4 πλοία την ημέρα ξεκινούν από τον Πειραιά για την Πάρο! Αν βιάζεστε όμως μπορείτε να πετάξετε στα κύματα με ταχύπλοο. Ξεκινώντας από την Ραφήνα, θα είστε σε τρεισήμισι ώρες στην Πάρο.
        Φαγητό: Η Πάρος διαθέτει δεκάδες φαγάδικα με διεθνή και ελληνική κουζίνα. Στην Παροικιά καθίστε στο "Belle Vue", κοντά στο κάστρο και για ψάρι στην "Παροικιά". Καλά θα φάτε επίσης στο "Σιρόκο" και στο "Levantis". Στη Νάουσα μπροστά από το λιμάνι θα συναντήσετε την ψαροταβέρνα "Barbarossa". Να πάτε για κυνήγι και ρεβιθάδα στου "Τσιτσάνη" στο Πρόδρομο και στη ταβέρνα της Χαρούλας στη Μάρπησσα. Για γαλακτομπούρεκο στο Πίσω Λιβάδι.

        Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

        Super Προσφορές! Ταξιδέψτε … Ευρώπη με τα πιο οικονομικά πακέτα της αγοράς!


        Πράγα 4ημέρες - από € 295
        Αναχωρήσεις κάθε Πέμ. & Παρασκ. έως 27/08
        Περιλαμβάνει : Αεροπορικά εισιτήρια οικονομική θέσης με CSA, διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, μεταφορές, πρωινό καθημερινά, 1 ξενάγηση πόλης με Ελληνόφωνο ξεναγό , τοπικός αντιπρόσωπος, ενημερωτικό υλικό (χάρτες κτλ.), ταξιδιωτική τσάντα, ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης, ΦΠΑ

        Βουδαπέστη 4ημέρες - από € 298
        Καθημερινές αναχωρήσεις έως 31/08
        Περιλαμβάνει : Αεροπορικά εισιτήρια οικονομική θέσης με Malev , διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, μεταφορές, πρωινό καθημερινά, 1 ξενάγηση πόλεως με Ελληνόφωνο ξεναγό , τοπικός αντιπρόσωπος, ενημερωτικό υλικό (χάρτες κτλ.), ταξιδιωτική τσάντα, ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης, ΦΠΑ

        Πράγα – Βιέννη – Βουδαπέστη 8ημέρες - από € 595
        Αναχωρήσεις κάθε Δευτέρα έως 31/08
        Περιλαμβάνει : Αεροπορικά εισιτήρια οικονομική θέσης, διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, μεταφορές, πρωινό καθημερινά & 3 γεύματα συνολικά , 3 ξεναγήσεις, τοπικός αντιπρόσωπος, ενημερωτικό υλικό (χάρτες κτλ.), ταξιδιωτική τσάντα, ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης, ΦΠΑ

        Κωνσταντινούπολη 4ημέρες - από € 495
        Αναχωρήσεις κάθε Πέμπτη έως 31/08
        Περιλαμβάνει : Αεροπορικά εισιτήρια οικονομική θέσης, διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, μεταφορές, πρωινό καθημερινά, ξεναγήσεις , 2 γεύματα συνολικά, τοπικός αντιπρόσωπος, ενημερωτικό υλικό (χάρτες κτλ.), ταξιδιωτική τσάντα, ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης, ΦΠΑ.





        Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@expressholidays.gr ή στο 210 6752300

        Αλόννησος: Θάλασσα σε φόντο πράσινο

        «Θαλασσονήσι», από το αλς και νήσος, ονόμασαν οι αρχαίοι Έλληνες την Αλόννησο. Και της έμεινε. Απλοϊκό; Απλοϊκό. Δεν υπάρχουν και νησιά της στεριάς, άλλωστε.

         Της ταιριάζει, όμως. Διαθέτει και το προνόμιο να αποτελεί το σημείο εισόδου του μεγαλύτερου θαλάσσιου πάρκου στην Ευρώπη, του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Βορείων Σποράδων, περισσότερο γνωστού ως μόνιμη κατοικία της γλυκύτατης μεσογειακής φώκιας Monachus Monachus.

        Παραλίες-stars που έκλεψαν την καρδιά μας

        Η ύπαρξη μιας παραδεισένιας παραλίας, με πεντακάθαρα νερά και μαγευτικό τοπίο, είναι σχεδόν πάντα αρκετή για να αφιερώσουμε, στον τόπο που έχει το προνόμιο να την διαθέτει, ολόκληρη την καλοκαιρινή μας άδεια.


        Λευκάδα: Πόρτο Κατσίκι
        Γιατί; Απλά γιατί το χρώμα των νερών του δεν υπάρχει πουθενά και δεν συγκρίνεται με τίποτα. Αντικρίζοντάς τα για πρώτη φορά από ψηλά, πριν κατέβεις τα σκαλιά που οδηγούν στην παραλία, νιώθεις αυτήν την όχι και τόσο ανεξήγητη παρόρμηση να βουτήξεις απευθείας σε αυτό τιρκουάζ το τόσο διαυγές που μοιάζει ψεύτικο –και η αίσθηση είναι ακόμα εντονότερη όταν, αφού συγκρατηθείς με δυσκολία, κατεβείς τα σκαλιά, περπατήσεις επάνω στα μεγάλα, ολόλευκα βότσαλα, κάνεις την πρώτη βουτιά και γυρίσεις προς τα πίσω, για να αντικρίσεις τα ακόμα λευκότερα βράχια, τα σκεπασμένα με πράσινο, που ολοκληρώνουν το τοπίο που σε κάνει να θέλεις να μείνεις εδώ για πάντα.

        Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

        Πεκίνο: Βιτρίνα της νέας Κίνας

        Είναι με βεβαιότητα η πόλη που φέτος συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλου του πλανήτη - και όχι μόνο λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς αυτοί είναι μόνο η αφορμή για να γνωριστούμε καλύτερα με την ανερχόμενη δύναμη του πλανήτη.

        Πάνω από 12.000.000 ο πληθυσμός της πόλης, που η έκτασή της είναι ανάλογη του Βελγίου, το Πεκίνο ή Μπεϊτσίνγκ στα Πινγίν, την επίσημη γραφή, είναι από τις τουριστικότερες του πλανήτη, για τα μνημεία εκείνα που -τι ειρωνεία- η δεκάχρονη Πολιτιστική Επανάσταση προσπάθησε σκληρά να καταστρέψει. Πού να φανταζόταν ο Λιν Μπιάο το 1964 όταν συγκέντρωνε τις σκέψεις του Μάο Τσε Τουνγκ για τη ζωή, το στρατό, τους αγρότες και την τέχνη ότι, από «ευαγγέλιο» των Ερυθροφρουρών και απόδειξη πίστης και αφοσίωσης στο πρόσωπο του Μεγάλου Τιμονιέρη, το «Κόκκινο Βιβλίο» θα γινόταν μπεστ σέλερ τουριστικό σουβενίρ.

        Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

        Τα πανηγύρια της Ικαρίας: Καλοκαιρινή έκσταση!

        Η εμπειρία ενός ικαριώτικου πανηγυριού ανοίγει τις πύλες προς την έκσταση - και την όρεξη για συμμετοχή στο αμέσως επόμενο!
        Τα τρία μεγάλα ψέματα των Ικαριωτών είναι τα εξής: πρώτον, «σήμερα, δε θα πιω», δεύτερον, «αύριο φεύγω» (απ' το νησί) και τρίτον, «άρτω», που σημαίνει «θα 'ρθω». Αυτά αποδεικνύουν πως οι Ικαριώτες δεν έχουν και την καλύτερη σχέση με το χρόνο. Λένε πως, αν ρωτήσεις έναν Ικαριώτη «αν έχει ώρα», πιθανότατα οι απαντήσεις που θα λάβεις είναι από το «γιατί, χάπι παίρνεις;» μέχρι το «όχι, τώρα ήρθα».

        Το νησί έχει ίσως τα περισσότερα πανηγύρια από κάθε άλλο μέρος της Ελλάδας, αν το πάρεις αναλογικά με την έκτασή του. Όπου υπάρχει εκκλησία, μεγάλη ή μικρή, στο βουνό ή στη θάλασσα, χειμώνα ή καλοκαίρι, ο άγιος ή η αγία της εκκλησιάς γιορτάζεται με δόξα και τιμή. Αλλά ακόμα και τις ημέρες που δεν γίνεται κάποιο πανηγύρι, όλο και κάποια χοροεσπερίδα διοργανώνεται ή κάποιο τριήμερο γλέντι στήνεται σε κάποιο σπίτι. Οι Ικαριώτες δεν χάνουν την ευκαιρία να μαζευτούν όλοι μαζί και να πιουν, να αστειευτούν και να χορέψουν. Κι αυτό γιατί είναι μεγάλοι «ζευκαλήδες», όπως λένε και οι ίδιοι.
        Τα πανηγύρια που έπονται:

        Βουτιά στα γαλάζια κρυστάλλινα νερά

        ΛΟΓΓΑΣ
        Κρυμμένη κάτω από το χωριό των Περουλάδων, στο ακρωτήρι Δράστης η μικρή και ήσυχη αμμουδιά έχει από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα που της χαρίζουν και το δεύτερο όνομά της (Ηλιοβασίλεμα). Ρομαντική, με θέα προς την Αδριατική και τα Διαπόντια Νησιά, με λίγες ξαπλώστρες, έχει την ίδια ομορφιά με το Σιδάρι, χωρίς τα ίχνη της ανθρώπινης παρέμβασης γι' αυτό και αποτελεί την προτίμηση των ντόπιων. Ακολουθώντας τις πινακίδες μετά το Σιδάρι, θα βρείτε το παρκινγκ στο πάνω μέρος της, απ' όπου θα κατεβείτε τα σκαλιά για να φτάσετε σε αυτήν. Κάντε μια βουτιά το σούρουπο με φόντο το ηλιοβασίλεμα
        Φαγητό: Στην κορυφή της παραλίας θα βρείτε το εστιατόριο-καφετέρια του ξενοδοχείου "Ηοtel loggas Sunset" με καταπληκτική θέα. Στους Περουλάδες θα βρείτε την ταβέρνα "Panorama" (Τηλ.26630 95035) με ελληνική κουζίνα και θέα στα Διαπόντια νησιά.


        Πηγή: www.ana-mpa.gr
        Για περισσότερες πληροφορίες και προορισμούς επισκεφθείτε το www.expressholidays.gr

        Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

        Super Προσφορά Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων για όλο το καλοκαίρι!!!!!


        Ταξιδέψτε με όλα τα Highspeed αυτό το καλοκαίρι σε Σύρο, Πάρο, Σαντορίνη, Σίφνο και τα υπόλοιπα νησιά που προσεγγίζουν τα highspeed μόνο με 22€/άτομο!!! Για πληροφορίες και κρατήσεις απευθυνθείτε στο δίκτυο καταστημάτων της Express Holidays

        Ελαφόνησος:«γνωριμία ζωής»


        Βρίσκεται απέναντι σχεδόν από τον οικισμό Bιγκλάφια λίγο πριν από τη Νεάπολη (Bάτικα). Είναι ένα μικρό νησάκι με ένα μόνον οικισμό, τη Χώρα, που είναι και το λιμάνι. Aυτή θα σας υποδεχθεί γιατί απλά εκεί θα σας αφήσει το μικρό φέρι. Δεν είναι παραδοσιακός οικισμός, δεν θα βρείτε παλιά νεοκλασικά και η ρυμοτομία του δεν χαράχτηκε από τον Λε Κορμπιζιέ. Όμως, ό,τι αντιαισθητικό «εξουδετερώνεται» από τον ήλιο του ελληνικού καλοκαιριού, τη θάλασσα με τις αποχρώσεις της και το τοπίο.


        Aυτό που έκανε γνωστή πανελληνίως την Eλαφόνησο είναι οι μεγάλες αμμώδεις παραλίες και συγκεκριμένα οι παραλίες του Σίμου και το ΣαρακήνικοAμμόλοφοι με κέδρους και λευκή άμμος, που απλώνεται παντού γύρω σας και νερά με διαφάνεια κρυστάλλου. Ήταν για κάποια χρόνια ο «παράδεισος» του ελεύθερου κάμπινγκ. Περπατώντας θα βλέπατε απίθανα και ευρηματικά «νοικοκυριά στημένα από διάφορα ετερόκλητα αντικείμενα που είχαν μαζευτεί από την παραλία.

        Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

        Απίθανες Προσφορές αποκλειστικά για τον Ιούλιο!


        • Ταξιδέψτε στη Μύκονο σε ξενοδοχείο 5*, με highspeed από 457€/άτομο
        • Κρήτη: σε ξενοδοχείο 4* , 8 ημέρες, μερική θέα θάλασσα, 7 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή από 480€/άτομο
        • Παρίσι - Disneyland από 625€, για 6 ολόκληρες μέρες
        • Ονειρεμένες Κρουαζιέρες με πλήρη διατροφή και ψυχαγωγία, από/προς Πειραιά στις πιο καταπληκτικές τιμές της αγοράς. Αδριατική: 8 ημέρες από 389€ και Δυτ. Μεσόγειος από 720€

        Ενημερωθείτε στέλνοντας στο info@expressholidays.gr ή καλώντας στο 210 6752300.

        Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

        Οι παραλίες της Θάσου

        Από τα πιο πράσινα νησιά της χώρας, «παιδί» χαϊδεμένο του ήλιου, της θάλασσας και της μητέρας Φύσης. Πανέμορφες αμμουδερές παραλίες και μέσα, ορεινό τοπίο με πολλά τρεχούμενα νερά. Δεν θα «χορταίνουν» τα μάτια σας! Παρά την ορεινή ομορφιά της, η Θάσος είναι γεμάτη παραλίες. Μιλάμε για τόσο πολλές παραλίες που ακόμα κι αν βρεθείτε στο νησί στα μισά του Aυγούστου, στην πλέον πολυπληθή τουριστική επιδρομή, δηλαδή, θα μπορέσετε να εντοπίσετε «πριβέ» ακρογιαλιές. Από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού είναι οTαρσανάς, το Νυστέρι, η Γλυφάδα, το Κρυονέρι, το Παχύ, η μεγάλη παραλία του Pαχωνίου, η Tρυπητή, η παραλία των Μεταλλείων στα Λιμεναρχεία, το Πευκάρι, ο Ποτός, η Ψιλή Άμμος, η Aλυκή με το αρχαίο λατομείο, η Χρυσή Ακτή, η Χρυσή Αμμουδιά και τέλος η Mακρύαμμος.   Σε όλες αυτές τις παραλίες θα βρείτε ψιλή άμμο, τόσο μέσα όσο και έξω από τη θάλασσα. 

        Pin It button on image hover