Express Holidays

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Χριστούγεννα στα παραμυθένια πετρόχτιστα χωριά...

Κόνιτσα & Ζαγοροχώρια 
Χιονισμένα έλατα. Πέτρινες καμινάδες που αχνίζουν. Κρυστάλλινες λίμνες που καθρεφτίζουν συννεφιασμένους ουρανούς. Κι όλα αυτά σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων οδήγησης, και κόστος χαμηλότερο απ’ ό,τι φαντάζεστε.

Παραμυθένια, πετρόχτιστα χωριά τυλιγμένα με την άχλη του χειμώνα, που παγώνει την ανάσα και σε κάνει να θέλεις να κρυφτείς δίπλα στο επόμενο αναμμένο τζάκι. Συγκλονιστικά φυσικά τοπία που κάνουν το δίλημμα εντονότερο, προκαλώντας σε να φορέσεις ό,τι πιο ζεστό έχεις και να τα περπατήσεις.

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Οικογενειακές διακοπές: Φινλανδία

Όταν τα παραμύθια βγαίνουν αληθινά. Το Ροβανιέμι είναι μια σύγχρονη πόλη που κτίστηκε μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και θεωρείται από τις πιο καλοσχεδιασμένες του δυτικού κόσμου. Για να γνωρίσετε την ιστορία και τον πολιτισμό των Λαπώνων θα επισκεφθείτε το εξαιρετικό Μουσείο Arktikum.

Λίγο έξω από την πόλη απλώνεται η απόλυτη σιωπή του χιονιού και στους δρόμους περιφέρονται ξυλοκόποι ντυμένοι με τις χαρακτηριστικές πολύχρωμες φορεσιές των Λαπώνων. Τάρανδοι σέρνουν τα πατροπαράδοτα έλκηθρα, αλλά, αν προτιμάτε τις δυνατές συγκινήσεις, θα διαλέξετε το σνόουμομπιλ.

Ταξιδέψτε στη Μαγευτική Ελβετία!!!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.expressholidays.gr

Χριστούγεννα στο Λονδίνο

Μια σύγχρονη μεγαλούπολη, πλούσια σε ιστορικά μνημεία, που συνιστώ να επισκεφθείτε, τουλάχιστον μια φορά στην ζωή σας είναι το Λονδίνο. Αν είναι Πρωτοχρονιά, ακόμα καλύτερα.Την ημέρα των Χριστουγέννων δεν υπάρχει τίποτα, δεν υπάρχουν συγκοινωνίες, όλα κλειστά. Προτείνω να κάνετε μια βόλτα στο Ηyde Park.

Είναι η πόλη που μπορεί και ικανοποιεί όλες τις προτιμήσεις του επισκέπτη: Μουσεία, ανάκτορα, θέατρα, πινακοθήκες, συναυλίες, πολυκαταστήματα, νυχτερινή ζωή. Πανοραμική η θέα της πόλης που προσφέρει το London Eye. Από μια γυάλινη καμπίνα σε ένα τεράστιο περιστρεφόμενο τροχό και για 30 λεπτά περιστροφής, αντικρίζεις όλο το Λονδίνο με τα αξιοθέατα να ξεχωρίζουν ένα – ένα.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Δαμασκός: Ραντεβού με την ιστορία

Η περιπλάνηση στα δαιδαλώδη σοκάκια της παλιάς πόλης και η γνωριμία με τα ξεχωριστά μνημεία της είναι μια συναρπαστική συνάντηση με την Ιστορία.

Γνωρίστε τη γεμάτη ιστορικές μνήμες πρωτεύουσα της Συρίας, που μετρά τον χρόνο, όχι σε δεκαετίες ή αιώνες, αλλά σε χιλιετίες. Περπατήστε στους δρόμους μιας θρυλικής πόλης ηλικίας 5.000 χρόνων, που έζησε την άνοδο και την πτώση ξακουστών κοσμοκρατοριών, υπήρξε σημείο συνάντησης ετερόκλητων πολιτισμών και θρησκειών και φιλοξενεί δεκάδες σημαντικά μνημεία όλων των περιόδων.

Γεύσεις της συριακής κουζίνας 
Γνωρίστε τα κυριότερα πιάτα της συριακής κουζίνας, η οποία συνδυάζει αραβικές, τουρκικές και αρμενικές συνταγές. Τα αραβικά γλυκά δεν χρειάζονται συστάσεις, είναι ένας ακαταμάχητος πειρασμός!

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Μονεμβασιά: Μαγεμένη καστροπολιτεία

Η μεσαιωνική αρχόντισσα του παραμυθιού αγναντεύει από τον βράχο της, καλώντας μας να αποκρυπτογραφήσουμε τα μυστικά των θρύλων της. Ο γοργός βηματισμός στα στενά λιθόστρωτα στενάκια του Κάστρου, με τον καθαρό αέρα του Μυρτώου Πελάγους να σβήνει την κάψα από το φλογισμένο σου πρόσωπο, αν μη τι άλλο, σε ξανανιώνει. Σου δίνει δύναμη να ανανεώσεις τους όρκους αγάπης σου με τη ζωή, που ίσως έχουν ξεθωριάσει κάπως από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Γοητεύεσαι από τα παλιά αρχοντικά, τις περίτεχνες βυζαντινές εκκλησιές, περπατάς στα πέτρινα καλντερίμια και περνάς σκυφτά κάτω από τις παλιές χαμηλές καμάρες με τις εντυπωσιακές αψίδες και τα οικόσημα, τα οποία δίνουν τη δική τους αίγλη στο παραμύθι που αφήνεσαι να ζήσεις. Ο χρόνος στο διάβα του δεν άφησε σημάδια, δεν άγγιξε τη μοναδική βυζαντινή καστροπολιτεία του Νότου, τη Μονεμβασιά. Ηταν γνωστή ως «Γιβραλτάρ της Ανατολής» αλλά και ως η «Θεόσωστος Πόλη» των Παλαιολόγων του Μυστρά.

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Βόλτα στις Βενετσιάνικες γειτονιές

San Marco: Το κέντρο της Βενετίας. Βρίσκεστε σε μια από τις ωραιότερες πλατείες του κόσμου. Χαλαρώστε και απολαύστε. Κάντε ατέλειωτες βόλτες στα στενά και τα κανάλια γύρω από την πλατεία καθώς και ένα απολαυστικό shopping στα πέριξ μοδάτα μαγαζιά. Αφόρητα τουριστικά μεν απόλυτα must δε.

Castello: Στα ανατολικά της πόλης. Σχετικά λιγότερο τουριστική περιοχή με πλήθος όμως αξιοθέατων. Μεταξύ των άλλων εδώ θα βρείτε το Arsenale την περίφημη εκκλησία Santi Giovannie Paolo όπου έχουν ενταφιαστεί 25 Δόγηδες καθώς και την Ελληνική εκκλησία του Αγ.Γεωργίου των Ελλήνων. Στο ανατολικότερο κομμάτι της, στους δημόσιους κήπους, την εποχή της Biennale θα χαρείτε εκθέσεις έργων τέχνης. Ιδανική περιοχή για ήσυχους περιπάτους μακριά από το τουριστικό χάος του κέντρου.


Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Weekend στην Καστανίτσα

Στολισμένη με πυκνά δάση από καστανιές, έλατα και πλατάνια, μα και προστατευμένη από τους ορεινούς όγκους του Πάρνωνα, η Καστάνιτσα «κλέβει» καρδιές με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της. Εδώ, όλα κυλούν σε άλλους ρυθμούς, πιο χαλαρούς, πιο ήρεμους, απόλυτα αναζωογονητικούς.

Αν η πρώτη εντύπωση παίζει καθοριστικό ρόλο για το αν θα σε «κατακτήσει» ή όχι ένας τόπος, η Καστάνιτσα κερδίζει σίγουρα το στοίχημα. Ένα κατάλευκο πέτρινο χωριό με στέγες από σχιστόλιθο του Μαλεβού, σμιλεμένο με τέχνη και μεράκι από τα άξια χέρια των ξακουστών Λαγκαδινών μαστόρων, απαγκιάζει σε υψόμετρο 900 και θυμίζει μάλλον αιγαιοπελαγίτικο νησί, παρά ορεινό μέρος.
Pin It button on image hover