Express Holidays

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Φλωρεντία! «Σαν κινούμενος πίνακας»



Το μεσαιωνικό της ιστορικό κέντρο, τα αναγεννησιακά παλάτια και μουσεία, οι ετρουσκικές γέφυρες καθιστούν την πρωτεύουσα της Τοσκάνης μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις του κόσμου, με την σφραγίδα της UNESCO, των Forbes και πολλών ακόμη οργανισμών που την ψήφισαν ως μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Ευρώπης. 

Μεγάλος Διαγωνισμός της Express Holidays στο facebook! "Το αγαπημένο μου ελληνικό τοπίο"


Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Πράγα



Αν σας συγκινεί το γοτθικό μυστήριο, ο «βαρύς» ουρανός, τα μεσαιωνικά κάστρα και τα τοπία που αποπνέουν γλυκιά μελαγχολία, η Πράγα είναι το ιδανικό μέρος για φθινοπωρινό… ταξιδιωτικό διαλογισμό. Θα χαθείτε στους λόφους της, θα περάσετε ώρες στις γέφυρές της θαυμάζοντας αγάλματα, θα πιείτε τσέχικη μπύρα και θα δοκιμάσετε ζεστές παραδοσιακές σούπες για να ζεσταθείτε, όσο οι ντόπιοι σας διηγούνται καφκικές ιστορίες. 

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης την 28η Οκτωβρίου



Με αφορμή την ημέρα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, την Παρασκευή, η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ελεύθερη από τις 8 π.μ. έως τις 10 μ.μ. 

Όπως κάθε Παρασκευή, το εστιατόριο του δεύτερου ορόφου θα είναι ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα. 

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Οι ομορφιές της «ζεστής κοιλάδας» και του Εθνικού Δρυμού Πίνδου



Ο φυσικός… παράδεισος της Βάλια Κάλντα στη «γειτονιά» της Πίνδου, αποτελεί ένα μοναδικής ομορφιάς και αξίας φυσικό περιβάλλον, ίσως τον πιο σημαντικό βιότοπο της Ελλάδας για την καφέ αρκούδα και ιδανική περιοχή για δραστηριότητες μέσα στη φύση.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Διάσπαρτοι πολύχρωμοι γορίλες σε όλο το Λονδίνο!


Είκοσι αγάλματα γορίλων σε φυσικό μέγεθος, βαμμένοι σε διάφορα χρώματα έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της αγγλικής πρωτεύουσας. Σκοπός του είναι να περάσουν το μήνυμα του κίνδυνοι που διατρέχουν σήμερα τα ζώα.

Χριστούγεννα στην Αυστρία


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε expressholidays.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου της Express Holidays

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Παλαιός Παντελεήμονας: παράδοση και γραφικότητα στη σκιά του Ολύμπου



Ο Παλαιός Παντελεήμονας, στη σκιά του βουνού των θεών, είναι ένας παραδοσιακός οικισμός που έχει καταφέρει να διατηρήσει τη γραφικότητά του, σε μια περιοχή γεμάτη φυσικές ομορφιές.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Φθινοπωρινή Ελλάδα: 10 χρυσοκίτρινα ελληνικά τοπία



Το μαγευτικό δάσος της Τσαγκαράδας γεμίζει χρυσοκίτρινα φύλλα. Η λίμνη της Καστοριάς αποπνέει απόκοσμη μελαγχολική ηρεμία. Τα καλντερίμια του Ναυπλίου δροσίζονται από τις πρώτες βροχές του Οκτώβρη. Η Ήπειρος ατενίζει μελαγχολικά πάνω από τα γεφύρια της. Και όλες οι υπόλοιπες ελληνικές γωνιές που ακολουθούν δεν αρκούνται στην διαχρονική ομορφιά τους: Εκμεταλλεύονται το ημερολόγιο που δείχνει Φθινόπωρο, το οποίο γίνεται από μόνο του αφορμή αν όχι να σπεύσουμε για ένα σαββατοκύριακο σε κάποιο από αυτά, να «χαζέψουμε» απλώς τις φωτογραφίες τους, που αποτυπώνουν λίγη από την γοητεία της φθινοπωρινής Ελλάδας. 

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Καλάβρυτα: Τα best of σε 48 (και κάτι) ώρες



Γιατί Καλάβρυτα; Γιατί σε λιγότερο από δυόμισι ώρες από την Αθήνα βρίσκεσαι σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο πνιγμένο στα έλατα. Γιατί ακόμα και όταν δεν λειτουργεί το Χιονοδρομικό έχεις ένα σωρό εναλλακτικές δραστηριότητες. Γιατί η διαδρομή του οδοντωτού πάνω από το φαράγγι του Βουραϊκού είναι το κάτι άλλο. Γιατί μπαίνοντας στο Σπήλαιο των Λιμνών νομίζεις ότι κάπου θα συναντήσεις τον Cthulhu της Λαβκραφτικής Μυθολογίας και ένα σωρό ακόμα «γιατί» με σημαντικότερο το «γιατί στην αμέσως επόμενη ευκαιρία για ολιγοήμερη απόδραση, θα ξαναπάς χωρίς δεύτερη σκέψη».

Φθινοπωρινή βόλτα στη γραφική Λίμνη Ευβοίας



Οι ομορφιές της Εύβοιας είναι ανεξάντλητες και η γεωγραφική της θέση -σχεδόν στη μέση της Ελλάδας- την κάνει ιδανικό προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου. Σας ταξιδεύουμε στη γραφική κωμόπολη Λίμνη και σας καλούμε σε μια απόδραση που τα έχει όλα.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Εσείς έχετε επισκεφτεί την ομορφότερη πόλη της Ευρώπης;



Το Colmar είναι μια μικρή πόλη στη βορειοανατολική Γαλλία, με πληθυσμό περίπου 65.000 κατοίκους. Είναι γνωστή για τα μουσεία της αλλά και για τα πολλά αρχιτεκτονικά της μνημεία. Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Colmar είναι η πιο όμορφη πόλη στην Ευρώπη. Και βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι δύσκολο να διαφωνήσει με αυτό!

Ανδρίτσαινα: η «πέτρινη» αρχόντισσα της Αρκαδίας


Η Ανδρίτσαινα βρίσκεται κοντά στα όρια Ηλείας και Αρκαδίας και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της παράδοσης και της ιστορίας της χώρας μας, με σημαντικές φυσικές ομορφιές και αξιοθέατα.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Μονεμβασιά. Το μεγαλείο της ομορφιάς



Στη μαγευτική βυζαντινή καστροπολιτεία της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει εδώ και αιώνες, διατηρώντας έτσι ανέπαφη την εκπληκτική ομορφιά του τοπίου. Με φόντο πέτρινα πυργόσπιτα, στενά λιθόστρωτα και δαιδαλώδη σοκάκια, ο επισκέπτης πρωταγωνιστεί σε ένα μεσαιωνικό παραμύθι, γεμάτο εικόνες και χρώματα μιας άλλη εποχής. Στη Μονεμβασιά, γνωστή και ως «Γιβραλτάρ της Ελλάδας», κανείς δεν χρειάζεται χάρτη! Αρκεί να ακολουθήσετε τα πλακόστρωτα δρομάκια και να αφεθείτε στη μαγεία της ιστορίας ενός οικισμού που κάποτε «φιλοξενούσε» τους αυτοκράτορες του Βυζαντίου. 

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Φθινοπωρινή απόδραση στο Καρπενήσι!




ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΣ: Γιατί θα χορτάσεις πράσινο, εκδρομές και... τσίπουρο. Επίσης αποτελεί την ιδανική βάση για να δεις τα πανέμορφα αυθεντικά χωριά της τριγύρω περιοχής.

IN: Η διαδρομή μέχρι τη Λίμνη Κρεμαστών -τη μεγαλύτερη τεχνητή της χώρας- και η επίσκεψη στο φαράγγι Πάντα Βρέχει.

OUT: Η εικόνα άναρχης δόμησης που αντικρίζεις με το που πρωτομπείς στην πόλη.

Επισκεφτείτε την Ορεινή Ναυπακτία το 4ήμερο της 28ης Οκτωβρίου και μείνετε μέσα στα έλατα σε τιμή έκπληξη!



Μείνετε στο 2* Crystal Mountain στην Άνω Χώρα, 52 χλμ. έξω από την Ναύπακτο από τις 27-30 Οκτωβρίου σε μοναδικές τιμές! Το ξενοδοχείο βρίσκεται  στο γραφικό χωριό Άνω Χώρα, σε υψόμετρο 1.100 μ. και μόλις 52χλμ. από τη Ναύπακτο.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Κάντο ΔΩΡΕΑΝ στο Λονδίνο! Όλα όσα μπορείς να απολαύσεις free!



Για πολλούς, το Λονδίνο είναι μια από τις ακριβότερες πρωτεύουσες στην Ευρώπη, αν όχι παγκοσμίως. Και ίσως αυτό να έχει μια δόση αλήθειας, όσον αφορά την καθημερινή διαβίωση. Σαν επισκέπτης, όμως, μπορεί κανείς να απολαύσει μια σειρά μνημείων, εκδηλώσεων, πάρκων και εκθέσεων, απολύτως (ή σχεδόν) δωρεάν!

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ορισμένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Βόρειας Αμερικής... για τα μάτια σας μόνο!


Central Park, Νέα Υόρκη


Η Νέα Υόρκη έχει μεγάλους χώρους πρασίνου, αλλά κανένας δεν είναι πιο γνωστός από το Central Park ( www.centralpark.com ), το οποίο εκτείνεται σε περίπου 3.500 στρέμματα του Μανχάταν. Πρόκειται για μια όαση στο κέντρο της πόλης, που την απολαμβάνουν τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι τουρίστες. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με μια από τις διάσημες άμαξες, να επισκεφτείτε το μικρό ζωολογικό κήπο, να ανεβείτε στην κορυφή του κάστρου Belvedere για να θαυμάσετε τη θέα, να κάνετε ποδήλατο ή να ξαπλώσετε στο γρασίδι για να ατενίσετε τους ουρανοξύστες.
Pin It button on image hover