Express Holidays

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πράγα «Πόλη των Χιλίων Οβελίσκων»


Στην «Πόλη των Χιλίων Οβελίσκων», όπως είναι γνωστή, θα πάμε γιατί η γοητευτική αντίθεση του παρόντος με το παρελθόν είναι παρούσα σε κάθε μας βήμα. 

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Δολιανά Κυνουρίας: ατενίζοντας την Αρκαδία



Τα Άνω ∆ολιανά αποτελούν έναν τουριστικό, παραδοσιακό οικισµό για φυσιολάτρες –και όχι μόνο- που αναζητούν ολιγοήμερες ή πολυήμερες αποδράσεις, με ανέγγιχτη φυσική ομορφιά, καλό φαγητό και δυνατότητα για δραστηριότητες.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

4 νέοι προορισμοί στον χάρτη των weekends

Κάπως έτσι, καταλήγεις να ανακαλύπτεις διαρκώς νέα μέρη –με αφορμές όπως είναι το άνοιγμα ενός εντυπωσιακού σπηλαίου, ένα ταβερνάκι που σου είπαν οι ντόπιοι ότι θα σου μείνει αξέχαστο. Κι η χαρά της ανακάλυψης είναι σχεδόν το ίδιο μεγάλη με την χαρά του ταξιδιού. 

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Βαρκελώνη, Ισπανία


Περπατήστε στη Las Ramblas και απολαύστε το μοναδικό μείγμα καταλανικής κουλτούρας, ξεχωριστής αρχιτεκτονικής, έντονης νυχτερινής ζωής και μοντέρνων, κομψών ξενοδοχείων της Βαρκελώνης. Εδώ, θα βρείτε την καλύτερα διατηρημένη γοτθική συνοικία της Ευρώπης, καθώς και καταπληκτικά αρχιτεκτονικά έργα του Γκαουντί (Gaudi). Η καθολική εκκλησία La Sagrada Familia (αφιερωμένη στην Αγία Οικογένεια), που θεωρείται το αριστούργημα του Γκαουντί, είναι ακόμα υπό κατασκευή (οι επισκέπτες συνεισφέρουν στη χρηματοδότηση του έργου με ένα εισιτήριο). Έχετε όρεξη για πικνίκ; Μην πάτε μακριά, στην πληθωρική αγορά La Boqueria μπορείτε να αγοράσετε άφθονες τοπικές νοστιμιές.

Πηγή: travelstyle.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε expressholidays.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου της Express Holidays

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Απόκριες 2012: Η Ελλάδα σε ρυθμούς… σάμπα



Δήμοι και πόλεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας προβάρουν ήδη τα αποκριάτικα κουστούμια τους και μας καλούν να καρναβαλίσουμε μαζί τους. 

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

5 χωριά για fit-ικές δραστηριότητες



Η εκδρομή για τον κάθε έναν από εμάς συνδέεται με διαφορετικές έννοιες: Χαλάρωση, βόλτα στη φύση, καλό φαγητό, extreme ή λιγότερο extreme δραστηριότητες. Για τους περισσότερους, ωστόσο, η ιδανική εκδρομή είναι αυτή που συνδυάζει όλα τα παραπάνω και διανθίζεται με πρωτόγνωρες, διασκεδαστικές, παρεΐστικες στιγμές παιχνιδιού και γέλιου.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Τετραήμερη απόδραση στην Κωνσταντινούπολη από 160 €


Η Κωνσταντινούπολη ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα π.Χ. σε ένα σηµείο φυσικά προφυλαγµένο, από όπου ελεγχόταν η εµπορική δραστηριότητα στο Βόσπορο. Επί 16 αιώνες ήταν η µεγάλη αυτοκρατορική πρωτεύουσα, αρχικά της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και έπειτα των Οθωµανών σουλτάνων. Μερικές ιστορικές γνώσεις για αυτούς τους δύο πολιτισµούς βοηθούν τον επισκέπτη να εκτιµήσει τα µεγαλοπρεπή µνηµεία που είναι διάσπαρτα στην πόλη. 

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Μπάνσκο: Λευκά και… οικονομικά



Κάποτε ήταν άλλη μια χιονισμένη γωνιά στην εν πολλοίς άσημη νοτιοδυτική Βουλγαρία. Σήμερα, η μικρή παραδοσιακή πόλη του Μπάνσκο έχει φορέσει τα τουριστικά της, δίπλα στα πετρόχτιστα σοκάκια έχει υψώσει ολόκληρες γειτονιές πολυτελών ξενοδοχείων και μεσα σε μια δεκαετία έχει μεταμορφωθεί στο δημοφιλέστερο ski resort της ανατολικής Ευρώπης, φιλοξενώντας περισσότερους επισκέπτες παρά μόνιμους κατοίκους. 
Pin It button on image hover