Express Holidays

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

«Μαγική» γέφυρα επιπλέει πάνω στη λίμνη!


Επηρεασμένος από τις σελίδες των παιδικών παραμυθιών, ο καλλιτέχνης Olivier Grossetête τοποθέτησε μια «μαγική» γέφυρα στο κέντρο μιας αστικής λίμνης, ξυπνώντας μνήμες σε μικρούς και μεγάλους.

Στον ιαπωνικό κήπο του Tatton Park στην Αγγλία...

Τα 10 κορυφαία eco friendly ξενοδοχεία του κόσμου


1. Six Senses Con Dao, Βιετνάμ
Το πρώτο ξενοδοχείο της λίστας μας βρίσκεται στο Con Dao του Βιετνάμ. Το Six Senses Con Dao είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα και πλήρως φιλικά προς το περιβάλλον υλικά ενώ η σχεδίασή του είναι τέτοια που αφήνει τον δροσερό αέρα να διαχέεται σε όλους τους χώρους και μειώνοντας έτσι την ανάγκη για χρήση του κλιματισμού. Το προσωπικά είναι ειδικά εκπαιδευμένο και έτοιμο να αποδείξει...


Cinque Terre: τα πολύχρωμα χωριά της Ιταλίας!



Στην επονομαζόμενη ιταλική Ριβιέρα - βορειοδυτικές ακτές της Ιταλίας (πρόκειται για την περιοχή της Λιγουρίας με πρωτεύουσσα τη Γένοβα), κατά μήκος της ακτογραμμής, πέντε μικροσκοπικά χωριά, άλλα προστατευμένα άλλα στις κορυφές των γύρω λόφων, αποτελούν μέρος του Εθνικού Πάρκου Cinque Terre, χαρακτηρισμένο ως «Παγκόσμια Κληρονομιά» από την UNESCO. 

Πολλούς αιώνες πριν οι κάτοικοι της περιοχής...


Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ξακουστές παραλίες της Ελλάδας


Η φημισμένη παραλία της Λευκάδας, Πόρτο Κατσίκι

Ελλάδα, καλοκαίρι και παραλίες, αποτελούν το τρίπτυχο των ιδανικών διακοπών.  Από το ένα άκρο της ως το άλλο, η Ελλάδα φημίζεται για μερικές από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου!

Το μοναδικό πρόβλημα: η χώρα μας έχει τόσες πολλές και τόσο όμορφες παραλίες, που είναι πραγματικά δύσκολο να επιλέξει κανείς τις καλύτερες, καταλήγοντας σε μια λίστα αποδεκτή από όλους χωρίς αντιρρήσεις και ενστάσεις!    Για αρχή λοιπόν, ας κάνουμε μια «βουτιά» σε ορισμένες απ τις πιο ξακουστές παραλίες της Ελλάδας

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μερικές από τις πιο ...

Ο γύρος του κόσμου σε 5 λεπτά


Perierga.gr - Ο γύρος του κόσμου σε 5 λεπτά


Ένα υπέροχο βίντεο δημιούργησε ο φωτογράφος Kiend Lam χρησιμοποιώντας 6.237 φωτογραφίες από τα ταξίδια του σε δέκα επτά χώρες που επισκέφτηκε.

Το βίντεο είναι διάρκειας τεσσάρων λεπτών και πενήντα δευτερολέπτων και ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς.

Στο ταξίδι των 25.000 μιλίων επισκέφτηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες, την ...

Η «γειτονική» Τζια...


Άποψη από το νυχτερινό Βουρκάρι

Η Τζια σε απόσταση μόλις μιας ώρας από το λιμάνι του Λαυρίου είναι ένας ιδανικός προορισμός για το Σαββατοκύριακο και όχι μόνο! 

Η Κέα ή αλλιώς Τζια, όπως είναι πιο γνωστή, είναι ένας αγαπημένος προορισμός τόσο των ιστιοπλόων, όσο και ενός πιο εναλλακτικού ταξιδιωτικού κοινού.

Το Βουρκάρι, το γραφικό λιμάνι, όπου συγκεντρώνονται τα ...

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Τα πρώτα φεστιβάλ του καλοκαιριού

5 αφορμές για ταξίδι 


Κι αν τα καθιερωμένα φεστιβαλικά ραντεβού του Ιουλίου και του Αυγούστου αργούν ακόμα λίγο, 5 διοργανώσεις προσφέρουν την κατάλληλη αφορμή για να προϋπαντήσετε το καλοκαίρι μουσικά, γευστικά και… αθλητικά!


Mount Athos Area Gourmet 2013 


 
Την ευκαιρία για ένα συναρπαστικό σαφάρι στις γευστικές παραδόσεις και στις σχετικά ανεξερεύνητες ομορφιές της περιοχής του Άθω στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής προσφέρει από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 15 Ιουνίου το Mount Athos Area Gourmet, με την επιμέλεια της γνωστής chef Ντίνας Νικολάου. Για έναν ολόκληρο μήνα ξενοδοχεία και εστιατόρια της περιοχής θα ...

Ονειρικές παραλίες σε εξωτικούς κόλπους!

Φυσικό παράθυρο στο Μαγευτικό κόλπο του Ha Long Bay στο Βιετνάμ


Σε εξωτικούς κόλπους, ήρεμα καταγάλανα νερά, λευκή άμμος  και ένας βυθός, που εντυπωσιάζει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, είναι τα  «συστατικά» των ονειρεμένων παραλιών που σας παρουσιάζουμε εδώ, από τη μια άκρη της γης έως την άλλη. 


Ακτές εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς, που αποτελούν τα δυνατά «τουριστικά» χαρτιά των χωρών στις οποίες ανήκουν και μαγεύουν κάθε επισκέπτη!  Αρκεί μια φωτογραφία. 

Επισκέψιμες φυλακές: μια διαφορετική πρόταση!

Οι πασίγνωστες φυλακές του Alcatraz


Πρώην φυλακές αποτελούν σήμερα ενδιαφέροντες προορισμούς (ιδέα-πηγή: cnn.com) για τους απανταχού ταξιδιώτες, όπου μπορεί κανείς να περιηγηθεί και να πληροφορηθεί για την ιστορία τους.  Ακόμη και να περάσει μερικά βράδια σε αναμορφωμένα πρώην κελιά!  

Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε εδώ τις πλέον αξιόλογες από αυτές. 

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Γαλάζιες σημαίες: 2η και φέτος η Ελλάδα!

 Σταθερά ο Μύρτος της Κεφαλλονιάς στις Γαλάζιες Σημαίες.

Ανάμεσα σε 49 χώρες, προκρίθηκε και κατέλαβε και φέτος τη δεύτερη θέση η χώρα μας, για την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και των υδάτων κολύμβησης, μέσω του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες».  Βραβεύτηκαν 393 ελληνικές ακτές και εννέα ελληνικές μαρίνες.

Οι δήμοι με τις περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες» για το 2013 είναι της Κέρκυρας και του ...

10 τραγούδια που μας... ταξιδεύουν




Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που έχουν τραγουδήσει για μέρη που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη ζωή τους, δημιουργώντας έτσι μια από τις καλύτερες και πιο φθηνές μορφές τουρισμού.


Η μουσική καταφέρνει να μας «ταξιδεύει» με ένα μοναδικό τρόπο. Τι γίνεται όμως όταν μας ταξιδεύει σε μέρη υπαρκτά μέσα από τους στίχους των τραγουδιών; Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που ...

Μελισσάνη, η κεφαλλονίτικη νύμφη!




Το λιμνοσπήλαιο της  Μελισσάνης στο νησί της Κεφαλονιάς είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά του κόσμου και συγκαταλέγεται ανάμεσα σε διάφορες λίστες με τα πιο όμορφα σπήλαια. 

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί ένα εξαιρετικό γεωλογικό φαινόμενο. Το καρστικό δίκτυο του νησιού, δεδομένου ότι το θαλασσινό νερό εισχωρεί στο έδαφος από την περιοχή του Αργοστολίου (Καταβόθρες), ακολουθεί μια υπόγεια διαδρομή, ενώνεται με το νερό της βροχής που ...

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Le Pavillon des Lettres: ένα ξενοδοχείο για βιβλιόφιλους!

Η θέα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου
Σε μια από τις πιο avant-garde συνοικίες του Παρισιού, στο φημισμένο Marais, ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο που θα κερδίσει σίγουρα τους  απανταχού βιβλιόφιλους ταξιδιώτες.  

Στο “Le Pavillon des Lettres”, οι βιβλιόφιλοι, θα νιώσουν σα στο σπίτι τους!  Κάθε ένα από τα 26 δωμάτια του ξενοδοχείου αντιστοιχεί σε ένα γράμμα της αλφαβήτου και είναι ...

Λατρεμένα Χανιά!

 
 
Ποιος δεν έχει ακούσει για τα Χανιά; Ας πάρουμε τα πράγματα όμως με τη σειρά.  Τα Χανιά είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού που αποτελεί και το δυτικότερο τμήμα του νησιού της Κρήτης (συγκεκριμένα βρίσκονται στο βόρειο-ανατολικό τμήμα του νομού). 

Η πόλη των Χανίων είναι χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας, η οποία είδε κι έζησε πολλούς επιδρομείς και πολιτισμούς των οποίων τα αποτυπώματα φαίνονται στις προσόψεις των ...

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Κρουαζιέρα στον Αρκτικό Κύκλο




Ένα άγριο σκηνικό έντονα επηρεασμένο από τις αλλαγές που σημάδεψαν και συνεχίζουν να σημαδεύουν όλα αυτά τα εκατομμύρια χρόνια την ιστορία του πλανήτη μας προσκαλεί τον επισκέπτη  σε μια κρουαζιέρα που θυμίζει περισσότερο «εξερευνητική αποστολή» παρά χαλαρωτικές διακοπές κάτω από τον ήλιο. Οι κρουαζιέρες στον Αρκτικό Κύκλο απευθύνονται κυρίως στους λάτρεις της φύσης και σε όσους αναζητούν την περιπέτεια και την διαφορετικότητα στις διακοπές τους. 

Ειδικά κατασκευασμένα κρουαζιερόπλοια με παγοθραυστικές ικανότητες φροντίζουν να ...

Νέα Υόρκη: Τα στέκια του Υπέροχου Γκάτσμπι



 The Plaza Hotel
Ο Nick Caraway και το πλήρωμα καταλήγουν δύο φορές στο ξενοδοχείο και μάλιστα σε μια από τις κρισιμότερες σκηνές. Η ζωή μιμήθηκε την τέχνη αφού ο Fitzgerald και η σύζυγός του, η Zelda, υπήρξαν πιστοί θαμώνες του The Plaza. To ξενοδοχείο τιμά τους διάσημους πελάτες του εγκαινιάζοντας τη The Fitzgerald Suite με την υπογραφή της Catherine Martin που της χάρισε Art Deco κομψότητα και έπιπλα εποχής. 
Καθίστε στο Champagne Bar και απολαύστε το exclusive κοκτέιλ Moët Imperial Gatsby ή ...

Τα δωμάτια της ελίτ!



H είσοδος του φημισμένου ξενοδοχείου Ritz στο Παρίσι

Ξενοδοχεία όπου διέμεναν γνωστές προσωπικότητες, διάσημοι ηθοποιοί, παγκοσμίου φήμης συγγραφείς, κλπ, στους χώρους των οποίων μάλιστα εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν ορισμένα από τα πλέον γνωστά έργα της λογοτεχνίας.  Ως ένα φόρο τιμής τα ξενοδοχεία αυτά, περήφανα για την «κληρονομιά» τους, δίνουν σήμερα τα ονόματά τους στους χώρους τους.  Πάμε ένα ταξίδι στο χρόνο & στις διαμονές της ελίτ!

Αφετηρία μας η «Πόλη του Φωτός» και το φημισμένο “Ritz”, όπου ...

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ρόδος: στο ελληνικό νησί των ιππότων!



τα γραφικά σοκάκια της Μεσαιωνικής Πόλης

Το νησί της Ρόδου βρίσκεται στο σταυροδρόμι δυο μεγάλων θαλάσσιων διαδρομών της Μεσογείου, ανάμεσα στο Αιγαίο πέλαγος και τις ακτές της Μέσης Ανατολής.  Ως σημείο συνάντησης τριών πολιτισμών, η Ρόδος χαρακτηρίζεται από πλήθος επιρροών.

Κατά τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας της, οι ...

Τα 9 καλύτερα μέρη του κόσμου για picnic




Huayna Picchu, Περού  
Βρίσκεται σε υψόμετρο 9,000 ποδών και έχει θέα  στα ερείπια της θρυλικής πόλης των Ίνκας,  Machu Picchu, σε ένα σκηνικό που κόβει την ανάσα πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Urubamba. Και για το pic nic σας μπορείτε να «εφοδιαστείτε» με αρκετά butifarras, ένα sandwich που περιλαμβάνει περουβιανό ζαμπόν, κρεμμύδια, καυτερές πιπεριές και λάιμ.  

Milford Sound, Νέα Ζηλανδία
Εντυπωσιακά τροπικά δάση, ορμητικά ποτάμια που ...

Τρένο VS αεροπλάνο. Δείτε τον «νικητή»



Το τρένο τείνει να γίνει το δημοφιλέστερο μέσο μεταφοράς στην Ευρώπη του σήμερα. Αεροπορικές συνδέσεις παραχωρούν την θέση τους στα ταχύτατα τρένα ενώ και οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείας προχωρούν σε όλο και περισσότερες συνεργασίας με τις σιδηροδρομικές εταιρίες κάνοντας το ταξίδι ακόμα πιο άνετο και όσο και αν ακούγεται περίεργο και πιο γρήγορο!

Αν αναζητάτε την αίτια τότε σας καλούμε να ...

Το Τοp 10 των ταξιδιωτικών εφαρμογών για το κινητό σας



1.    Converse 
Με το Converse μπορεί να πραγματοποιήσετε μια ολόκληρη συζήτηση σε μια άλλη γλώσσα.  Το κόστος του ανέρχεται στα $ 4,99 και αφορά iPad.  Μεταφράζει στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ιταλικά και ολλανδικά, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος των χωρών παγκοσμίως.

2.    Wikitude 
Μια βραβευμένη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία σας ...

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Λάδωνας: low budget ανακάλυψη






Νερά παντού, τοξωτά γεφύρια, ράφτινγκ, φιλόξενοι ξενώνες, ρουστίκ γεύσεις και βόλτες σε γαλήνια πετρόχτιστα χωριά. Το σαββατοκύριακο στον Λάδωνα είναι εύκολο, γρήγορο και low budget.

Καθώς κοντεύουμε στα χωριά του Λάδωνα, εκεί όπου η Αρκαδία συναντά την Αχαΐα και την Ηλεία, θέλω ν’ ανοίξω το παράθυρο για να ... ακουμπήσω το δάσος. Κι όταν φτάσουμε με το καλό στη Δάφνη,<...>

Παραλίες «θρύλοι»

Kitesurfing στην Ταρίφα της Ισπανίας



Ο καιρός τις τελευταίες μέρες μπορεί να μας τα χάλασε λίγο, αλλά γεγονός είναι ότι τα πρώτα μπάνια κάποιοι από μας τα κάναμε ήδη! Το μυαλό μας είναι ήδη στο καλοκαίρι και οι παραλίες έχουν  αρχίσει να έχουν την τιμητική τους.

Το Παρίσι την Άνοιξη!

Φωτογραφία: Frank Heuer, laif/Redux - πηγή: travel.nationalgeographic.com





Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή απ' την άνοιξη για ν’ απολαύσει κανείς την «Πόλη του Φωτός»!  Μια βόλτα στις όχθες του Σηκουάνα, περπατώντας μια από τις αμέτρητες γέφυρές του, υπό το ανοιξιάτικο φως δίνει μια άλλη οπτική της πόλης.

Την άνοιξη όμως την πόλη αναδεικνύουν πραγματικά τα εξαιρετικά πάρκα της.  Ξεχωρίζουν οι φημισμένοι «Κήποι του Λουξεμβούργου», όπως επίσης και <...>


Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Η Νέα Υόρκη σε 5 ξενοδοχεία!




  • The James New York, 5*
Αυτό το design ξενοδοχείο βρίσκεται στη συνοικία του Soho, που φημίζεται για τους οίκους μόδας, τις γκαλερί τέχνης και τα εμπορικά της καταστήματα.  Με εξαιρετική θέα στον εντυπωσιακό ουρανό του Manhattan, τα δωμάτια στο The James New York διαθέτουν έναν γυάλινο τοίχο από το δάπεδο έως την οροφή, που χωρίζει το μπάνιο από τους χώρους διαμονής. 

Bath: ένα άγνωστο βρετανικό στολίδι

Το βραβευμένο Royal Crescent




To Bath ανήκει στην κομητεία του Somerset στη Νοτιοδυτική Αγγλία και βρίσκεται περίπου 20 χλμ. από την πόλη του Bristol, στην κοιλάδα του ποταμού Avon.  Για την ακρίβεια τοποθετείται στο νότιο άκρο της Cotswolds, μιας κορυφογραμμής γνωστής για τη φυσική της ομορφιά.  Οι λόφοι που περιβάλλουν την πόλη (το υψηλότερο σημείο τους φτάνει τα 238 μ.), δίνουν την εντύπωση ότι τα σπίτια σκαρφαλώνουν σχεδόν στο λόφο.
Το Bath είναι διάσημο για τα ...

Δέλτα Έβρου: η... αποθέωση της φύσης

Το Δέλτα του Έβρου, στη βορειοανατολική άκρη της Ελλάδας, έχει πολύ μεγάλη αξία για την άγρια φύση και ζωή, αλλά και για τον άνθρωπο. Εκεί βρίσκουν καταφύγιο και τροφή χιλιάδες πουλιά όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ η τοπική κοινωνία, εξασφαλίζει ένα σημαντικό μερίδιο των πόρων της. Παραποτάμια δάση, υγρά λιβάδια, καλαμιώνες, λιμνοθάλασσες και άλλοι βιότοποι, συνθέτουν ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο που μαγεύει τον επισκέπτη.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ελεύθερα Μουσεία!

Ίσως αυτό το Σάββατο να είν' η ευκαιρία να (ξαν)ανεβείτε μέχρι τον Παρθενώνα!




Από το 1977 η 18η Μαΐου έχει οριστεί ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων στα πλαίσια μια προσπάθεια, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) να αναδειχθεί ο ρόλος των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία.

Τα 3 Must της πόλης του Βερολίνου






Το Βερολίνο ήταν πάντα ένας ιδιαίτερος προορισµός, τόσο λόγω της ιστορίας του, όσο και της ισχυρής πολιτιστικής ταυτότητας, που έχει αναπτύξει και μοιάζει να το καθιερώνει πια στο πέρασμα του χρόνου.  Η άνοιξη είναι ενδεχομένως η καλύτερη εποχή για να το γνωρίσετε, καθώς η πόλη είναι γέματη πράσινο.   Σας συστήνουμε τα 3 πράγματα που δε θα πρέπει να παραλείψετε να κάνετε κατά την παραμονή σας εκεί!

Σικελία: Στην αυλή των Dolce & Gabbana






Αριστοκράτες Γατόπαρδοι, αδίστακτοι μαφιόζοι, κατάσκοποι των σοβιετικών, Γκέτε, Βάγκνερ, Πιραντέλο κι ο καλοφαγάς γκάνγκστερ Lucky Luciano. Και τώρα οι Dolce & Gabbana. Όλους τους χωράει η Σικελία, αλλά σε ελάχιστους αποκαλύπτει τα μυστικά της. Προς το παρόν, ανοίγει τις πόρτες των μυθικών παλατιών, των μοναστηριών και των αμπελώνων της, για να υποδεχτεί εραστές της καλής ζωής που λατρεύουν να λύνουν μυστήρια.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Το Βερολίνο του David Bowie


Επιστρέφουμε στη γερμανική πρωτεύουσα ακούγοντας το νέο τραγούδι του Λευκού Δούκα, που είναι εμπνευσμένο από την εποχή που έζησε στη πόλη τη δεκαετία του ‘70. Αναζητούμε τα σημάδια εκείνης της εποχής, όπου ο David και η παρέα του ηχογραφούσαν πίσω από το Τείχος, ξενυχτούσαν σε υπόγεια και έτρωγαν όστρακα. Λίγο αργότερα με soundtrack τα τραγούδια τους, η πόλη θα αρχίσει να αλλάζει δραματικά, ποτέ όμως δεν ...

Λονδίνο: τι να μην κάνετε!

Αν προγραμματίζετε μια επίσκεψη στο άμεσο μέλλον στο Λονδίνο, η άνοιξη είναι αδιαμφισβήτητα η ιδανική περίοδος για να το κάνετε!  Σίγουρα έχετε ακούσει ήδη πολλά για τα αξιοθέατα, που θα πρέπει να επισκεφτείτε.  Προκειμένου να αποφύγετε «δυσάρεστες καταστάσεις», 2 πολύτιμα inside tips για αξιοθέατα, που ενδεχομένως θα πρέπει και να αποκλείσετε από τη λίστα σας, όσο παράδοξο και αν αυτό σας φανεί!

Γλιτώνοντας σας από χρόνο και ...

Μουσικά Φεστιβάλ: ένα εναλλακτικό ταξίδι


Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts

Μια πολύ καλή αφορμή για το επόμενο ταξίδι σας μπορεί να αποτελέσει ένα από τα μουσικά φεστιβάλ, που οργώνονται ανά τον κόσμο κάθε χρόνο.   Στην πλειοψηφία τους τα φεστιβάλ αυτά λαμβάνουν χώρα από την εαρινή και ως επί το πλείστον κατά τη θερινή περίοδο.

Σας παρουσιάζουμε εδώ 4 από τα πλέον δημοφιλή ευρωπαϊκά φεστιβάλ, τα οποία και ...
Pin It button on image hover