Express Holidays

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Λίμνη Πλαστήρα! Καθρέπτης φυσικής ομορφιάς



Έκταση: 25,2 τ. χλμ.
Μέγιστο βάθος: 60 μ.


Γνωστή και ως «Μικρή Ελβετία», η λίμνη Πλαστήρα περιβάλλεται από ένα ειδυλλιακό σκηνικό ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς που κλέβει από την πρώτη κιόλας στιγμή την καρδιά κάθε επισκέπτη. Ονειρική από κάθε άποψη, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της χώρας μας που δημιουργήθηκε στην τοποθεσία όπου κατά την αρχαιότητα ο ποταμός Ταυρωπός κυλούσε τα νερά του για να συναντήσει στα νότια τον Αχελώο. Πρόκειται για ένα φυσικό θαύμα που οφείλει την ύπαρξή του στο εμπνευσμένο όραμα του στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα (από όπου δικαιωματικά πήρε η λίμνη το όνομά της), τη δημιουργία δηλαδή ενός εντυπωσιακού φράγματος που έδωσε με τη σειρά του νέα πνοή στη γύρω περιοχή. 

Καταπράσινες βουνοκορφές στεφανώνουν το μεγαλείο της λίμνης ενώ ορμητικοί χείμαρροι φλερτάρουν με τα νερά της, συνθέτοντας ένα σκηνικό ανεπανάληπτο. Εδώ οι εποχές φορούν τα καλά τους και ζωντανεύουν αυτούσια στο στολίδι αυτό των Αγράφων δίνοντας τη χαρά στους χιλιάδες επισκέπτες της να ζήσουν τη ξεχασμένη μαγεία των τεσσάρων εποχών!

Δραστηριότητες: Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γίνει ένα με τη φύση εξερευνώντας το εντυπωσιακό τοπίο της λίμνης μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων όπως canoe-kayak, θαλάσσιο ποδήλατο και βόλτα με μια παραδοσιακή πιρόγα.

Πηγή: visitgreece.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε expressholidays.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου της Express Holidays

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover