Express Holidays

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Το Οίτυλο: Παλαιό και νέο! Ξεχειμωνιάζοντας στους πύργους



Σκαρφαλωμένο στην πλαγιά του βουνού που υψώνεται πάνω από το λιμανάκι του Νέου Οίτυλου, ένα πετρόχτιστο χωριό σκεπασμένο από κατακόκκινες κεραμιδοσκεπές απολαμβάνει τη χειμωνιάτικη ησυχία του μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Σε αντίθεση με άλλα –διάσημα και μη– χωριά της Μάνης, το Οίτυλο δεν είναι αυτό που θα λέγαμε «πάνω στο δρόμο σας»: για να καταλήξετε εδώ πρέπει να ξεκινήσετε για εδώ, οδηγώντας στον φιδωτό δρόμο που ανηφορίζει το βουνό μέχρι να φανούν τα πρώτα κεραμίδια.



το Οίτυλο θα γίνει το αγαπημένο «μυστικό χωριό» όσων αρέσκονται να ανακαλύπτουν «μυστικά χωριά» και να περιπλανώνται με τις ώρες στα ήσυχα δρομάκια τους, ανάμεσα σε χαριτωμένα σπίτια και λουλουδιασμένες αυλές. Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα χαρούν, επίσης, να μάθουν ότι από εδώ ξεκινούν καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια, που καταλήγουν μεταξύ άλλων στο Κάστρο της Κελεφάς, που δεσπόζει στην απέναντι βουνοπλαγιά και χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, αλλά και στη Μονή Ντεκούλων, του 18ου αιώνα.

Πηγή: in2life.gr

Για περισσότερες συνθήκες μπορείτε να επισκεφθείτε expressholidays.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου της Express Holidays


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover