Express Holidays

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Θεσσαλονίκη-Η λαμπερή θυγατέρα του Θερμαϊκού αλλάζει διαρκώς!


Στη Θεσσαλονίκη θα πάμε όχι για έναν αλλά για αμέτρητους λόγους. Ή μάλλον δεν χρειάζεται καν να έχουμε λόγο για να πάμε. Θα πάμε έτσι κι αλλιώς. Για να επισκεφτούμε κάποιον φίλο που σπουδάζει εκεί ή να ξαναθυμηθούμε τα δικά μας φοιτητικά χρόνια, να ξενυχτήσουμε στα Λαδάδικα, να κάνουμε shopping therapy στην Τσιμισκή, να μπερδευτούμε με τις χρυσοχέρες νοικοκυρές που διαλέγουν μυρωδικά και κρεατικά στην αγορά Μοδιάνο. 

Θα κάνουμε ατελείωτες βόλτες στην παραλία και δεν θα μας πειράξει που ο παγωμένος αέρας θα μας χτυπά το πρόσωπο, θα μας ανακατέψει τα μαλλιά. Ο βαρδάρης άλλωστε θα μας βοηθήσει να βάλουμε σε τάξη τις σκέψεις μας. Οι Θεσσαλονικείς είναι αμετανόητοι bon viveurs και, ας το παραδεχτούμε, όλοι εμείς οι υπόλοιποι τους ζηλεύουμε. Θα παλέψουμε για ένα τραπεζάκι για ούζο, τσίπουρο και μεζεδάκια, για καλοψημένα κρεατικά, για ψάρια που ευωδιάζουν θάλασσα και θα σταθούμε στην ουρά για ζουμερό σουβλάκι και μπουγάτσα με μπόλικη κανέλα. Διαφορετικά, θα κάνουμε κράτηση για γκουρμέ κουζίνα, sushi και απίθανα κοκτέιλ. Η Θεσσαλονίκη έχει τα πάντα, είναι πανέμορφη. Η ίδια το γνωρίζει καλά και καθρεφτίζεται με αυτάρεσκα χαμόγελα στα νερά του Θερμαϊκού. Αυτή την ομορφιά θέλουμε να νιώσουμε κι εμείς έστω και για λίγο. Μέχρι την επόμενη φορά.

Πηγή: arttravel.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε expressholidays.gr ή να επικοιννήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου της Express Holidays

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover