Express Holidays

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ρόδος ...... το σμαραγδένιο νησί, το νησί των Ιπποτών.



Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και προσελκύει επισκέπτες χάρη στην πλούσια ιστορία της και στο ευνοϊκό κλίμα της καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.






Στη Ρόδο σύμφωνα με το μύθο, βρισκόταν και ένα από τα 7 θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, ο Κολοσσός της Ρόδου, ο οποίος απεικόνιζε το θεό Ήλιο και υποδεχόταν τα καράβια στο λιμάνι της Ρόδου. Είναι όμως εξίσου σημαντική και εμφανής, η μεσαιωνική επίδραση στη Ρόδο και χαρακτηριστικό δείγμα αυτής είναι το παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου.



Το όνομά της το πήρε από τη μυθική κόρη του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, τη νύμφη Ρόδη (ή Ρόδο).
Η ενσωμάτωσή της στην ελληνική επικράτεια έγινε το 1948. Από τότε μέχρι σήμερα λόγω της οικονομικής ανάπτυξης του νησιού, κυρίως χάρη στον τουρισμό, έχει συνεχή πληθυσμιακή αύξηση.

Η Ρόδος είναι ο περισσότερο τουριστικά ανεπτυγμένος τόπος στην Ελλάδα.
Οι όμορφες παραλίες της, το εξαιρετικό κλίμα, τα φυσικά αξιοθέατα και τα ιστορικά μνημεία την κάνουν να είναι χρόνια τώρα δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
Είναι γεμάτη με ομαλές και αμμώδεις ακτές (συνολικού μήκους περίπου 220 χλμ.) και πολυάριθμους όρμους (Καλλιθέα, Αρχάγγελος, Αφάντου) που είναι ανοιχτοί στο πέλαγος και εκτεθειμένοι στους ανέμους.
Η θερινή περίοδος στη Ρόδο είναι μεγάλη και μερικές φορές διαρκεί μέχρι και τον Οκτώβριο.
Το καλοκαίρι η θερμοκρασία είναι λίγο πιο χαμηλή χάρη στη δράση των εποχικών βόρειων ανέμων (μελτεμιών).
 Η πόλη της Ρόδου βρίσκεται πάνω ακριβώς από την Παλιά Πόλη στη βόρεια άκρη του νησιού και ιδρύθηκε το 408 π.χ. Η Παλιά Πόλη περιβάλλεται από τείχη με 11 πύλες. Κτίστηκε από τους Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη. Περπατώντας στα σοκάκια της και ανεβαίνοντας την οδό Ιπποτών θα βρεθείτε μπροστά στο εντυπωσιακό κτίριο του Κάστρου των Ιπποτών (Καστέλλο). Κτίριο του 14ου αιώνα, με 80 αίθουσες που τις διακοσμούν έπιπλα του 16ου αιώνα και δάπεδα της ρωμαϊκής και βυζαντινής περιόδου, το οποίο καταστράφηκε το 1856 από έκρηξη στην πυριτιδαποθήκη που είχαν εγκαταστήσει οι Τούρκοι στα υπόγειά του και ανστηλώθηκε το 1939 από τους Ιταλούς.
Σήμερα η Παλιά Πόλη, έξι αιώνες μετά, είναι γεμάτη ζωή και κατοικείται ακόμη. Η UNESCO το 1988 την ανακήρυξε "Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς"

Παλιά Πόλη





Στην Ανατολική ακτή του νησιού θα συνατήσετε τα Κοσκινού , την Καλλιθέα, το πασίγνωστο και έντονων ρυθμών Φαληράκι, την Αφάντου, τα Κολύμπια, την Τσαμπίκα, τη Λίνδο, τα Βληχά και τον Κάλαθο, με παραλίες ατέλειωτες με διάφανα νερά και υπερπολυτελή ξενοδοχεία.


Λίνδος



Φαληράκι


Καλλιθέα


Ακόμη στη Ρόδο αξίζει να επισκεφθεί κανείς τις Επτά Πηγές, το Πάρκο Ροδίνι και την Κοιλάδα των Πεταλούδων....

Επτά Πηγές



Πάρκο Ροδίνι 



Κοιλάδα των Πεταλούδων


Πηγή: differnews


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε expressholidays.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου της Express Holidays



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover