Express Holidays

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Αποδράστε από το κρύο: 5 θερμοί προορισμοί για τους χειμερινούς μήνες



Τι κι αν οι μετεωρολόγοι μιλούν για πτώση της θερμοκρασίας τον και νέο κύμα κακοκαιρίας! Οι παρακάτω θερμοί προορισμοί, αποτελούν ηλιόλουστες «οάσεις» στην καρδιά του δικού μας χειμώνα.Ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας με αρκετό κρύο και οι περισσότεροι από εμάς, είμαστε περισσότερο από έτοιμοι και ανυπόμονοι να υποδεχτούμε το καλοκαίρι και τον ήλιο. Ένα ταξίδι στο Μαϊάμι ή σε κάποιο νησί στην Καραϊβική, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγουμε για λίγο από τις χαμηλές θερμοκρασίες και το κρύο. Προορισμοί στο νότιο ημισφαίριο και ακριβώς πάνω από τον ισημερινό, προσφέρουν ηλιόλουστες διακοπές, πανέμορφες παραλίες και τη ζέστη που μας έχει λείψει.

Είτε θα σας άρεσε να εξερευνήσετε την κορυφή ενός ηφαιστείου, είτε να ανακαλύψετε ιστορικές τοποθεσίες σε μια μεγάλη πόλη, υπάρχουν ζεστοί προορισμοί για όλα τα γούστα. Δείτε τις κορυφαίες επιλογές του foxnews, για να αποδράσετε από το κρύο!

Για τους περιπετειώδεις: Κόστα Ρίκα


Η Κόστα Ρίκα ( www.visitcostarica.com ) προσφέρει επιλογές για όλα τα γούστα: από ήρεμες «οάσεις» για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον ήλιο, μέχρι πολυσύχναστα και τουριστικά μέρη, ανάλογα με την εποχή και την περιοχή που θα επισκεφθείτε. Είναι πολύ λιγότερο ανεπτυγμένη από πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, όπως το Μεξικό και η Καραϊβική. Από το Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο, είναι η καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε, καθώς οι βροχοπτώσεις είναι ελάχιστες και οι μέρες είναι μεγάλες και ηλιόλουστες. Εκεί θα βρείτε εκατοντάδες διαφορετικούς οικοτόπους, γεγονός που καθιστά εύκολο να απολαύσετε τις όμορφες παραλίες να κάνετε οικοτουρισμό και να ενασχοληθείτε με διάφορες δραστηριότητες, χωρίς να χρειάζεται να διανύετε μεγάλες αποστάσεις. Η γεωγραφία ποικίλει, με απόκρημνες ακτές και πολυσύχναστες πόλεις σε ομιχλώδη δάση και ενεργά ηφαίστεια.

Για τους λάτρεις του πολιτισμού: Σύδνεϋ, Αυστραλία


Το Σύδνεϋ ( www.sydney.com ) είναι ένα πολυσύχναστο πολιτιστικό κέντρο: Έχει πολλά εντυπωσιακά μουσεία, όπως το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και η Πινακοθήκη της Νέας Νότιας Ουαλίας και έναν μακρύ κατάλογο μεγάλων φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών. Η γειτονιά Rocks, αποτελεί την ιστορική περιοχή του Σύδνεϋ, με γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια, όμορφη αρχιτεκτονική, πολλά μουσεία και θαυμάσιες αγορές. Άλλα δημοφιλή αξιοθέατα είναι το Koala Park και ο ζωολογικός κήπος Taronga, όπου θα δείτε καγκουρό, κοάλα και άλλα ζώα. Επίσης, το Σύδνεϋ είναι ένας πολύ καλός προορισμός για όσους θέλουν να απολαύσουν και τη θάλασσα: η πόλη έχει πάνω από 60 παραλίες για κάθε γούστο.

Για τους λάτρεις των πόλεων: Μπουένος Άιρες, Αργεντινή


Το Μπουένος Άιρες ( www.bue.gov.ar ) είναι μια πόλη που πρέπει να την περπατήσει κανείς για να την… νιώσει. Είναι ιδιαίτερα απλωμένη, αλλά οι περισσότερες γειτονιές της είναι διαφορετικές μεταξύ τους, γεγονός που τις καθιστά σχεδόν προορισμούς από μόνες τους. Για να πάρετε μια γεύση πολιτισμού και των φημισμένων καταστημάτων, περπατήστε στη γειτονιά Retiro, με τα ιστορικά κτήρια και τα πανέμορφα αρχοντικά. Εάν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος και θέλετε να πάρετε μια γεύση της αυθεντικής αργεντίνικης πρωτεύουσας, πηγαίνετε στην περιοχή Microcento όπου θα δείτε τον επιβλητικό οβελίσκο, το ιστορικό Teatro Colon και την Plaza de Mayo, τρία από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Η περιοχή Palermo Viejo, ο κάποτε ερειπωμένος και υποβαθμισμένος χώρος αποθηκών, είναι σήμερα μία από τις ακμάζουσες περιοχές του Μπουένος Άιρες, με ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή, γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια και μποέμ κουλτούρα. Μην παραλείψετε να παρακολουθήσετε ένα show ταγκό στην παλιά γειτονιά San Telmo και θα έχετε κάνει ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα ταξίδια στη Νότια Αμερική.

Για τους θαυμαστές του Indiana Jones: Μπελίζ


Αν και το Μπελίζ ( www.travelbelize.org ) είναι κυρίως γνωστό ως εξαιρετικό μέρος για καταδύσεις και κολύμπι με αναπνευστήρα (και τα δύο θα πρέπει να τα κάνετε, αν έχετε χρόνο), η χώρα αυτή, είναι επίσης γεμάτη από αρχαία των Μάγια και οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα ιστορικά ερείπια και να ανέβουν στις απόκρημνες πυραμίδες για να απολαύσουν την εκπληκτική θέα. Στο Μπελίζ υπάρχουν επίσης μερικά εκπληκτικά δάση και καταφύγια άγριας ζωής, όπου μπορείτε να κάνετε πεζοπορία και να θαυμάσετε τις ομορφιές της φύσης. Αν σας αρέσει το καλό φαγητό, η κουζίνα στο Μπελίζ έχει επιρροές από τους Μάγια, την Καραϊβική και την Αφρική και είναι γνωστή για τα υπέροχα, φρέσκα θαλασσινά της.

Για τους… γλεντζέδες: Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία


Μπορεί το πιο διάσημο καρναβάλι του κόσμου να τέλειωσε, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμη να κάνετε και να δείτε στο εκπληκτικό Ρίο ( www.rioguiaoficial.com.br/en ). Για αρχή, επισκεφτείτε το άγαλμα του Χριστού του Σωτήρος, στο όρος Corcovado, το επιβλητικό βουνό Sugarloaf και τις πανέμορφες παραλίες με λευκή άμμο της Copacabana και της Ipanema -από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα. Επίσης, δεν πρέπει να παραλείψετε να πάτε στο μουσείο σύγχρονης τέχνης Niteroi, στο Εθνικό Πάρκο Tijuca (το μεγαλύτερο αστικό δάσος στον κόσμο), καθώς και τα πολλά ιστορικά αξιοθέατα στη γειτονιά Centro. Το βράδυ, δειπνήστε σε ένα από τα εστιατόρια της γειτονιάς Zona Sul και στη συνέχεια ακολουθήστε τους ρυθμούς της samba στο Lapa, μια από τις πιο ζωντανές περιοχές στο Ρίο.

Πηγή: clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover