Express Holidays

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Πάσχα στην Πόλη!


                                                                                                  




Ιστορική, μοντέρνα, παραδοσιακή – η Κωνσταντινούπολη μοιάζει να είναι πολλές πόλεις σε μία!  Άλλωστε, αυτό είναι που την καθιστά τόσο γοητευτική: ο μοναδικός τρόπος, που συνδυάζει στοιχεία της Ανατολής και της Δύσης.  Ατμοσφαιρική από τη μία, με ένα μυστηριώδες πέπλο Ιστορίας, ακουσμάτων και γεύσεων να την τυλίγει, αλλά και με ένα σύγχρονο χαρακτήρα, που εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς από την άλλη.  Δίπλα στα τεμένη βλέπεις να ...
στέκονται φημισμένα διεθνή εστιατόρια με κορυφαίους σεφ, πολυτελή clubs και avant-garde γκαλερί και δίπλα στα παζάρια κορυφαία διεθνή brands. 

Η Κωνσταντινούπολη εκτείνεται ανάμεσα στον Κεράτιο κόλπο και στη θάλασσα του Μαρμαρά.  Ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες ανάμεσα σε τεμένη, ο Πύργος του Γαλατά, οι γέφυρες του Βοσπόρου που ενώνουν την Ευρώπη με την Ασία, οι πολυτελείς βίλες στις ακτές του σε αντιπαραβολή με τα εγκαταλειμμένα διάσπαρτα σπίτια με την καταπληκτική ωστόσο αρχιτεκτονική, συνθέτουν τις πτυχές αυτής της πολυδιάστατης πόλης.  

Την καρδιά της Κωνσταντινούπολης του σήμερα αποτελεί η Ιstiklal Caddesi, η οποία χωρίζει τον Γαλατά από το Taksim: από τη μία η σύγχρονη και πολύβουη Πλατεία Taksim με τα μοντέρνα μαγαζιά, τους κινηματογράφους και τα jazz bars (το κέντρο του Beyoglu, του σύγχρονου κομματιού της πόλης ) και από την άλλη ο Galata με τις «κουρασμένες» αρχοντικές facades, τα χαμάμ, τα τεμένη και τα σημάδια μιας άλλης εποχής του παρελθόντος. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κωνσταντινούπολη έχει διαμορφώσει μια ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα,  με τις πινακοθήκες και τα μουσεία μοντέρνας τέχνης της, όπως τα “Proje4L/Elgiz”, “Istanbul Modern” και “Pera” να διοργανώνουν πλέον εκθέσεις διεθνούς ενδιαφέροντος.

Η Κωνσταντινούπολη είναι ένας κλασσικός προορισμός για μια πασχαλινή απόδραση.  Η ιστορία και ο πολιτισμός της πόλης με το μνημείο-έμβλημα της «Αγιάς Σοφιάς», όπου βρίσκεται άλλωστε και η έδρα του Πατριαρχείου, «καλούν» κάθε επισκέπτη να γιορτάσει το Πάσχα στην πόλη της Ορθοδοξίας.  Στο φόντο τα αρώματα της Τουρκίας συνθέτουν μία αξέχαστη εμπειρία, ενώ η θρησκευτικότητα διατηρεί το μεγαλείο της. 

Μεταξύ των διαφόρων χριστιανικών εθίμων, που λαμβάνουν χώρα τις μέρες αυτές στην Πόλη, σας συστήνουμε να παρακολουθήσετε την περιφορά του Επιταφίου στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος, τη Μεγάλη Παρασκευή και να κάνετε Ανάσταση σε κάποια από τις πανέμορφες εκκλησίες στις όχθες του Βοσπόρου.

Δε θα πρέπει βέβαια να χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το Παλάτι του Dolma Bαhtse, τη Μονή της Χώρας με τα περίφημα Βυζαντινά ψηφιδωτά, το Βυζαντινό υδραγωγείο και το παλάτι Yerebatan – γνωστό και ως υπόγειο παλάτι, αλλά και να απολαύσετε μια κρουαζιέρα στα μαγευτικά Πριγκιποννήσια!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover