Express Holidays

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Κοπεγχάγη: «Πράσινη», πολυτελής, υπέροχη

Η πρωτεύουσα της Δανίας είναι μία από τις κορυφαίες πόλεις στον κόσμο όσον αφορά το επίπεδο ζωής. Ξεχάστε τη «Μικρή Γοργόνα» και το λούνα παρκ Τίβολι και απολαύστε τα 13 αστέρια Michelin στα εστιατόριά της, τα 350 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομων και τη μηδενική εγκληματικότητα.

Περπατώντας στους πεντακάθαρους δρόμους της, νιώθεις πως βρίσκεσαι στο σκηνικό ενός παραμυθιού. Στα αξιοθέατα της πόλης που οπωσδήποτε πρέπει να δείτε συγκαταλέγονται: Ο Στρογγυλός Πύργος, το παλαιότερο αστεροσκοπείο της Ευρώπης (χτίστηκε το 1642), με τον φανταστικό του σπιράλ διάδρομο που οδηγεί στην κορυφή του, απ' όπου έχετε απρόσκοπτη θέα ολόκληρης της πόλης (και απ' όπου, το χειμώνα, κάθε Τρίτη και Τετάρτη μπορείτε να χαζέψετε τα άστρα, αφού ανοίγει για το κοινό και το βράδυ!).
Το Νυχάβν, δηλαδή το παλιό λιμάνι της πόλης, εκεί όπου κάποτε στεγάζονταν οι αγορές και τα πορνεία και όπου σήμερα βρίσκονται δεκάδες μικρά εστιατόρια, καφέ και μπιραρίες, το ένα δίπλα στο άλλο. Το Αμαλίενμποργκ, που είναι το χειμερινό παλάτι του βασιλικού ζεύγους, το οποίο όμως μπορείτε να επισκεφτείτε κανονικά. Θα περάσετε από εκεί αν θελήσετε να περπατήσετε από το Νυχάβν ώς τη «Μικρή Γοργόνα». Επάνω στον κεντρικό πεζόδρομο, τον Στρόγκετ, τον μεγαλύτερο σε μήκος σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα συναντήσετε την Εκκλησία του Αγίου Πνεύματος (χτισμένη το 1448).

ΦΑΓΗΤΟ
Noma (Strandgade 93, www.noma.dk). Το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, χάρη στον ταλαντούχο σεφ Ρενέ Ρεντζεπί, βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin, σερβίρει «ασυνήθιστο» σκανδιναβικό φαγητό. Πρέπει να κλείσετε τραπέζι 2 - 3 εβδομάδες πριν επισκεφτείτε την πόλη.
Restaurant Herman (Bernstroffgade 5, www.nimb.dk). Μέσα στους «Κήπους του Τίβολι» (υπάρχει βεβαίως είσοδος και από το δρόμο), διαθέτει ένα αστέρι Michelin και έναν σεφ που τολμάει να περνάει γαλλικές πινελιές πάνω από το παραδοσιακό δανέζικο φαγητό.
Krogs Fiskerestaurant (Gammel Strand 38, www.krogs.dk). Σε μια πόλη με τεράστια παράδοση στην ψαροφαγία, αυτή είναι ίσως η πιο σπουδαία ψαροταβέρνα της. Σίγουρα είναι η πιο παλιά. Το μενού είναι a la carte και αλλάζει αναλόγως της ψαριάς.
Kong Hans Kaelder (Vingaardsstrade 6, www.konghans.dk) Στεγάζεται στα γοτθικά κελάρια του βασιλιά Χανς (1455-1513) και θεωρείται το παλαιότερο αρχιτεκτόνημα της πόλης. Σερβίρει γαλλική κουζίνα, τα υλικά του είναι φρέσκα και ο συνδυασμός τους στο μενού θα σας εντυπωσιάσει. Η σπεσιαλιτέ του είναι ο καπνιστός σολομός.

Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επισκεφθείτε το www.expressholidays.gr ή επικοινωνήστε στο 210 6752300

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover