Express Holidays

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Τετραήμερη απόδραση στην Κωνσταντινούπολη από 160 €


Η Κωνσταντινούπολη ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα π.Χ. σε ένα σηµείο φυσικά προφυλαγµένο, από όπου ελεγχόταν η εµπορική δραστηριότητα στο Βόσπορο. Επί 16 αιώνες ήταν η µεγάλη αυτοκρατορική πρωτεύουσα, αρχικά της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και έπειτα των Οθωµανών σουλτάνων. Μερικές ιστορικές γνώσεις για αυτούς τους δύο πολιτισµούς βοηθούν τον επισκέπτη να εκτιµήσει τα µεγαλοπρεπή µνηµεία που είναι διάσπαρτα στην πόλη. 



Η ίδρυσή της χρονολογείται γύρω στο 667 π.Χ. όταν σύµφωνα µε τον θρύλο ο Έλληνας Βύζας ηγήθηκε µιας εκστρατείας από τις πολυπληθείς πόλεις των Αθηνών και των Μεγάρων για να ιδρύσει µια αποικία στην ευρωπαϊκή πλευρά του  Βόσπορου. Η αποικία, γνωστή ως Βυζάντιο, άνθησε ως ανεξάρτητη πόλη-κράτος ήταν µια από τις 40 σηµαντικότερες πόλεις της ελληνικής αρχαιότητας. Στις 29 Μαΐου 1453  ο σουλτάνος Μωάµεθ Β’ γνωστός και ως «Πορθητής» µπήκε στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από πολιορκία 54 ηµερών, κατά την οποία το κανόνι του είχε ανοίξει µια τεράστια τρύπα στα Θεοδοσιανά Τείχη. Το πρώτο µέληµα του Μωάµεθ ήταν η ανοικοδόµηση της κατεστραµµένης πόλης που αργότερα θα γινόταν γνωστή ως Ιστανµπούλ. Το Μεγάλο Παζάρι και το Παλάτι Τοπκαπί οικοδοµήθηκαν στα χρόνια που ακολούθησαν. Ο «Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας» συγκαταλέγεται στα µεγαλύτερα επιτεύγµατα του κόσµου και αποτελεί µνηµείο της εξέλιξης της Βυζαντινής πρωτεύουσας. Το εσωτερικό της σχεδιασµένο έτσι ώστε να καθρεφτίζει επί γης τα ουράνια, προκαλεί δέος. Το Παλάτι Τοπκαπί το έχτισε ο Μωάµεθ ο Β’ ως κύρια κατοικία του. Ήταν ένα κυβερνητικό κέντρο και είχε µια σχολή στην οποία εκπαιδεύονταν οι στρατιώτες και οι δηµόσιοι υπάλληλοι.    


Στην τιμή περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια  με απευθείας πτήσεις της Singapore, Τρεις (3) διανυκτερεύσεις με πρόγευμα, Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης 

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίων (περίπου 110€ από Αθήνα και 140 € από Θεσσαλονίκη) - Το τελικό ποσό των φόρων οριστικοποιείται και χρεώνεται με την έκδοση των εισιτηρίων, Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα παραπάνω περιλαμβανόμενα.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε expressholidays.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου της Express Holidays

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover