Express Holidays

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πράγα «Πόλη των Χιλίων Οβελίσκων»


Στην «Πόλη των Χιλίων Οβελίσκων», όπως είναι γνωστή, θα πάμε γιατί η γοητευτική αντίθεση του παρόντος με το παρελθόν είναι παρούσα σε κάθε μας βήμα. 


Θα πάμε για να νιώσουμε αυτή την μυστηριώδη ατμόσφαιρα που μοιάζει να στοιχειώνει τους ήρωες του Κάφκα και του Τσέχου σκηνοθέτη Γιαν Σβανκμάγιερ. Θα πάμε για να ανεβούμε στο λόφο του Vysehrad στη νότια πλευρά της πόλης και να δούμε την Πράγα να αναδύεται δεξιά κι αριστερά από τις όχθες του Βλτάβα, θα χαζέψουμε τις αμέτρητες σειρές από τα επιβλητικά καμπαναριά και τους θόλους που υψώνονται στον ορίζοντα. Αντικρίζουμε την αντανάκλαση του Κάστρου στο ποτάμι ή τη νοσταλγική λάμψη από τα φαναράκια γύρω από πανέμορφο Θέατρο των Τάξεων – όπου γυρίστηκαν σκηνές από την ταινία Αμαντέους του Μίλος Φόρμαν. Σε κάθε μας βήμα τα μεσαιωνικά και γοτθικά οικοδομήματα συνυπάρχουν με μοντέρνα ξενοδοχεία, gourmet εστιατόρια και trendy μπαρ.

Πηγή: arttravel.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε expressholidays.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου της Express Holidays

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover