Express Holidays

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Επόμενος προορισμός Σκιάθος



Σε προνομιακό σημείο απέναντι από τις ακτές του Πηλίου και της Εύβοιας, η Σκιάθος αποτελεί από τους πιο αγαπημένους προορισμούς: καταπράσινη με πανέμορφες παραλίες και εξαιρετική κουζίνα.


Κατοικείται από περίπου 6.500 κατοίκους που ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό. Κατά τα προϊστορικά χρόνια κατοικήθηκε από Πελασγούς, Κάρες και Κρήτες ενώ αργότερα πέρασε στα χέρια των Αθηναίων, των Σπαρτιατών και των Μακεδόνων. Κατά τα βυζαντινά χρόνια, η Σκιάθος υπέφερε από πειρατικές επιδρομές ενώ κατά την ενετοκρατία πέρασε στα χέρια των βενετσιάνων αδερφών Γκίζι που έχτισαν και το Μπούρτζι μέχρι να το καταλάβουν οι Τούρκοι το 1538. Σημαντική ήταν η δημιουργία της πρώτης Ελληνικής Σημαίας με άσπρο σταυρό σε γαλάζιο φόντο τον Σεπτέμβριο του 1807 στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ενώ η Σκιάθος είχε σημαντική συνεισφορά στην Επανάσταση με το ναυτικό της. Σήμερα, η διάσημη πατρίδα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη γνωρίζει τεράστια τουριστική ανάπτυξη με την “ζωή” να είναι συγκεντρωμένη στην πρωτεύουσα του νησιού: ταβέρνες, μπαρ, καφετέριες και ατελείωτο πηγαινέλα στον πεζόδρομο που ξεκινά από το λιμάνι.

Παραλίες

Η ιδανική για water sports Μεγάλη Άμμος, η Αμμουδερή Βασιλιάς, οι διάσημες Κουκουναριές με τα γαλαζοπράσινα νερά, οι Αχλαδιές, η απάνεμη Βρωμόλιμνος, η αγαπημένη των νέων, Μπανάνα, η Μικρή Μπανάνα που προσελκύει γυμνιστές, η ιδανική για χαλάρωση Μανδράκι, τα πανέμορφα Λαλάρια με το λευκό βότσαλο και τον χαρακτηριστικό βράχο μέσα στη θάλασσα, το νησάκι Τσουγκριάς με την παραδεισένια παραλία, η σχετικά απομονωμένη Μικρή Ασέληνος.

Αξιοθέατα

Το Κάστρο, το Μπούρτζι, το Σπίτι του Παπαδιαμάντη, Μονή της Ευαγγελίστριας, η παλιά πόλη, η λίμνη Στροφυλιά.

Μείνετε στο Skiathos Palace Hotel 5* από €84 με πρωινό.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε expressholidays.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου της Express Holidays

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover