Express Holidays

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Μουσικά Φεστιβάλ: ένα εναλλακτικό ταξίδι


Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts

Μια πολύ καλή αφορμή για το επόμενο ταξίδι σας μπορεί να αποτελέσει ένα από τα μουσικά φεστιβάλ, που οργώνονται ανά τον κόσμο κάθε χρόνο.   Στην πλειοψηφία τους τα φεστιβάλ αυτά λαμβάνουν χώρα από την εαρινή και ως επί το πλείστον κατά τη θερινή περίοδο.

Σας παρουσιάζουμε εδώ 4 από τα πλέον δημοφιλή ευρωπαϊκά φεστιβάλ, τα οποία και ...
συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων και καλύτερων φεστιβάλ παγκοσμίως, ώστε να πάρετε μόλις μια γεύση!  Λαμβάνοντας χώρα σε all time-classic προορισμούς της Ευρώπης μπορείτε κάλλιστα να τα συνδυάσετε με τις διακοπές σας. 

Πρόκειται για φεστιβάλ που αποτελούν εκ των ων ουκ άνευ σταθμό στις περιοδείες των μεγαλύτερων τραγουδιστών και συγκροτημάτων, προσφέροντας σας έτσι μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε από κοντά τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες.  Καλλιτέχνες που δε βλέπετε τόσο συχνά ή και σε ορισμένες περιπτώσεις δε σας δίνετε η δυνατότητα να δείτε καν (μέχρι σήμερα τουλάχιστον) στην Ελλάδα.  Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μάλιστα μπορείτε να απολαύσετε τόσα πολλά από τα αγαπημένα σας ονόματα, όλα μαζί σε μια σκηνή, όπως ποτέ δε θα το φανταζόσασταν!  

Παρουσιάζονται ακόμη 2 ιδιαίτερα φεστιβάλ, τα οποία αποτελούν μια πραγματικά ξεχωριστή πρόταση στον παγκόσμιο συναυλιακό χάρτη!

1.    Primavera Sound Festival, Βαρκελώνη
Το φημισμένο "Primavera Sound Festival" στη Βαρκελώνη της Ισπανίας φέτος ανοίγει τις πόρτες του στις 22 Μαΐου, αποτελώντας για άλλη μια χρονιά τον προάγγελο του φεστιβαλικού καλοκαιριού, που θα ακολουθήσει.  Στο παρελθόν στο Primavera Sound έχουν εμφανιστεί από το Lou Reed μέχρι τους Smashing Pumpkins.

2.    Rock am Ring, Γερμανία
Στη γνωστή πίστα της Formula 1, στο Nürburgring της δυτικής Γερμανίας (μπορείτε να το συνδυάστε με μια επίσκεψή σας στις ενδιαφέρουσες κοντινές πόλεις της Φρανκφούρτης, της Κολωνία ή/και της Βόννης) αποτελεί το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της χώρας.  Με ένα line-up που ικανοποιεί και λίγο πιο «σκληρά» μουσικά γούστα το Rock am Ring προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από 150.000 επισκέπτες.  Πέρυσι το φεστιβάλ έκλεισε τα 25 του χρόνια. 

3.    Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts, Μεγ. Βρετανία
Το βρετανικό "Glasto" - όπως το αποκαλούν οι φανατικοί του - τo 2010 έκλεισε τα 40 του χρόνια.  Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας του εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης και όχι μόνο!  Στις 10 περίπου σκηνές του και επομένως το πιο μεγάλο line-up, που έχετε δει, φιλοξενούνται μουσική αλλά και performances όλων των τεχνών.  Από τη σκηνή του έχουν περάσει μυθικά ονόματα, από το Steve Wonder μέχρι  τους Who, το Neil Young και τη σύγχρονη ντίβα Lady Gaga.   
Βρίσκεται κοντά στην εξαιρετική πόλη του Bath, που δε θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε!

4.    Rock en Seine, Παρίσι
Το φεστιβάλ αυτό,  λίγο έξω από τη μοναδική «Πόλη του Φωτός», το Παρίσι, είθισται να κλείνει τη σεζόν, ανοίγοντας τις πόρτες του και φέτος στα τέλη Αυγούστου (23/8 φέτος), με 100.000 περίπου θεατές να πλημμυρίζουν τις εγκαταστάσεις του κάθε χρόνο.  Φιλοξενεί τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης rock μουσικής σκηνής, όπως οι Radiohead, οι Foo Fighters, η Bjork κ.α. 

5.    Cape Town International Jazz Festival, Ν. Αφρική
Το “Cape Town Διεθνές Φεστιβάλ Jazz”, από την έναρξή του το 2000, αποτελεί μια ανερχόμενη δύναμη στο συναυλιακό χάρτη και μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις του εν λόγω είδους.  Τα τελευταία χρόνια στη σκηνή του εμφανίζονται πάνω από 40 διεθνείς και τοπικοί καλλιτέχνες, καθιστώντας το έτσι τη "Μεγαλύτερη Συνάντηση της Αφρικής" της διάσημης αυτής νέγρικης μουσικής.

6.    Jam Cruise, εν πλω!
Αποπλέοντας από Ft. Lauderdale στη Φλόριντα, σαλπάρετε στην κυριολεξία για μια συναυλιακή κρουαζιέρα!  Βλέπετε τα αγαπημένα σας συγκροτήματα να τζαμάρουν, ενώ επωφελείστε μιας κρουαζιέρας, κατά τη διάρκεια της οποίας το ταξίδι σας θα περιλαμβάνει στάσεις σε μοναδικούς προορισμούς, όπως το Μεξικό και οι Μπαχάμες!

O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα της expressholidays.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!

 Rock en Seine



   Jam Cruise


 Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts

 Primavera Sound Festival

Cape Town International Jazz Festival



Rock am Ring

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover