Express Holidays

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου!




Το καλοκαίρι είναι λέξη συνώνυμη με το παγωτό σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου και αν βρίσκεστε.  Εντοπίσαμε λοιπόν και σας παρουσιάζουμε τις πιο περίεργες γεύσεις παγωτών σε όλον τον κόσμο.  Το μόνο που μένει είναι να τις δοκιμάσετε!  
  • Γεύσεις φρούτων
Ναι σίγουρα οι γεύσεις διάφορων φρούτων είναι από τους πιο συνηθισμένους συνδυασμούς παγωτών που μπορεί να απολαύσετε. Τι γίνεται όμως όταν την θέση των συνηθισμένων φρούτων παίρνουν την θέση τους εξωτικά ή σπάνια φρούτα; Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό! Πάρτε για παράδειγμα το παγωτό φραγκοστάφυλλο που...
μπορείτε να δοκιμάσετε στο Chiang Mai ή το παγωτό με γεύση cempedak, ένα εξωτικό φρούτο που το βρίσκουμε μόνο στην Ταϊλάνδη και την Μαλαισία.  Παραμένοντας σε αυτή την γωνιά του κόσμου βρίσκουμε το παγωτό με γεύση Durian, ενός ακόμα εξωτικού φρούτου και ιδιαίτερα αγαπητού στους επισκέπτες της Phnom Penh, Bangkok και Σιγκαπούρης. Για το τέλος αφήσαμε ένα λιγότερο (ή καθόλου) εξωτικό φρούτο. το μήλο! Παγωτού με γεύση μήλου δοκιμάσαμε στην Κρακοβία και είναι να απορείς γιατί μπορούμε να το βρούμε και αλλού. 
  • Γεύσεις θαλασσινών
Παγωτό με γεύσεις θαλασσινών; Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο ωστόσο τα παγωτά αυτά είναι αρκετά δημοφιλή σε πολλά μέρη του κόσμου, όπως για παράδειγμα το παγωτό με γεύση καπνιστού σολομού στην Βαλένθια. Αν επισκεφθείτε το Πουέρτο Ρίκο αναζητείστε το παγωτό με γεύση βακαλάου. Η γεύση μπορεί να ξενίζει, όπως είναι αναμενόμενο αλλά δεν είναι άσχημη. Τέλος το μελάνι της σουπιάς και ο αστακός αποτελούν έναν αγαπημένο συνδυασμό παγωτού στην Ασία.  
  • Γεύσεις μπαχαρικών
Τα μπαχαρικά αποτελούν ένα ακόμα περίεργο συστατικό των παγωτών που μπορεί να βρει κανείς στην βόλτα ανά τον κόσμο. Το καλύτερο παράδειγμα είναι το παγωτό με γεύση σκόρδου που μπορείς να γευτείς είτε κατά την διάρκεια του Gilroy Garlic Festival που πραγματοποιείται κάθε Ιούλιου στο San Jose είναι καθόλη την διάρκεια του χρόνου στο Stinking Rose Restaurant στο Σαν Φρανσίσκο. Η γεύση του μπορεί να μην ικανοποιήσει τις γαστρονομικές σας απαιτήσεις αλλά θα ικανοποιήσει σίγουρα την περιέργεια σας. Στην Γρενάδα μπορείτε να αναζητήσετε παγωτό με γεύση μοσχοκάρυδου ενώ στο Cape Town δοκιμάστε παγωτό με γεύση masala.  
  • Γεύσεις ποτών
Ετοιμάστε το χωνάκι σας για μια μπάλα παγωτού με γεύση tequila στην πόλη Morelia του Μεξικού ή για μία απολαυστική μπάλα με γεύση whiskey, που αλλού, στο Dingle της Ιρλανδίας και στο κατάστημα Murphys Ice Cream. Αν πάλι προτιμάτε χωρίς αλκοόλ προτιμήστε το παγωτό με γεύση Red Bull ή απλά στο επόμενο ταξίδι σας στην Κίνα δοκιμάστε μια μπάλα με γεύση πράσινου τσαγιού. 
  • Οτιδήποτε και αν σκεφτείτε!
Αν είσαστε τόσο απαιτητικοί που τίποτα από τα παραπάνω δεν σας ικανοποίησε τότε πρέπει να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας για ένα ταξίδι στην Βενεζουέλα. Εκεί, στην πόλη Merida θα ανακαλύψετε την μαγεία του παγωτού στην Heladeria Coromoto. Το μαγαζί έχει την δική του σελίδα στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness καθώς προσφέρει 860 διαφορετικές και άκρως ενδιαφέρουσες γεύσεις παγωτών! Ό,τι μπορεί να σκεφτείτε τότε θα το βρείτε ως παγωτό εκεί, αρκεί να φροντίσετε να μάθετε πρώτα Ισπανικά και να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων!


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα της expressholidays.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!


Παγωτό από σκόρδο!
 Με γεύση πράσινο τσάι!
 Παγωτό μανιταριού!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover