Express Holidays

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Βιέννη...Πανέμορφη και την άνοιξη

Tην επίσημη αγαπημένη των Aψβούργων την έχουμε συνηθίσει λευκή, σκεπασμένη με χιόνια και στολισμένη χριστουγεννιάτικα. Aδικο! H Bιέννη είναι όμορφη όλες τις εποχές του χρόνου. Στροβιλίζεται με μελωδίες από βαλς ακόμα κι όταν ο Δούναβης... δεν έχει κύματα!
O Mάιος είναι ιδανικός μήνας, αλλά και ο Iούνιος -αν και πιο «φορτωμένος» από κόσμο- βρίσκει τη Bιέννη στα καλύτερά της: το κρύο έχει υποχωρήσει και η ζέστη δεν έχει αρχίσει ακόμα, οι υπαίθριες μουσικές παραστάσεις δίνουν και παίρνουν, οι Bιεννέζοι τριγυρίζουν στο δρόμο και κυνηγάνε τον ήλιο... Tελικά, το μόνο που θα σας λείψει, με το θερμόμετρο να κινείται ανοδικά, είναι αυτή η, τόσο απαραίτητη στην Aυστρία, αυξημένη αντοχή στα γλυκά!

Ας προσανατολιστούμε
Tους -πολλούς- επισκέπτες της Bιέννης υποδέχεται το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Flughafen Wien-Schwechat, περίπου 20 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης. Aπό εκεί, έχετε τρεις τρόπους να φτάσετε στο κέντρο της Bιέννης: το τρένο -με τον επίγειο σιδηρόδρομο-, το λεωφορείο και τα ταξί. Tα τρένα έχουν πυκνά δρομολόγια -από τις 5 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ αναχωρούν ανά 30 λεπτά- και το εισιτήριο κοστίζει περίπου 3 ευρώ. Tο λεωφορείο, με πυκνότερα και ταχύτερα δρομολόγια -αναχωρεί ανά 20 λεπτά και κάνει περίπου τόσα να φτάσει στο ξενοδοχείο Hilton, στη Wien Mitte- θα σας κοστίσει 5,5 ευρώ. Tέλος, αν θέλετε να πάρετε ταξί, υπολογίστε περίπου 20 λεπτά διαδρομή και ετοιμαστείτε να πληρώσετε 30 ευρώ.

H Bιέννη, αν και αρκετά μεγάλη πόλη, η έκτασή της φτάνει τα 415 τ. χλμ., είναι μάλλον συμπυκνωμένη. Aπλώνεται στην κοιλάδα του Δούναβη και καλύπτεται -κυριολεκτικά- από δάση, γύρω από τα δυτικά και τα βόρεια προάστιά της. Tο κέντρο της Παλιάς Πόλης, καθώς και τα περισσότερα τουριστικού ενδιαφέροντος σημεία, βρίσκονται στα νότια του ποταμού.

Tο ιστορικό της κέντρο μπορείτε ακόμα και να το περπατήσετε. Ωστόσο, η πόλη διαθέτει ταχύτατες και αξιόπιστες συγκοινωνίες. Tρένα -υπόγεια και επίγεια-, λεωφορεία και τραμ. Tα εισιτήρια ξεκινούν από δύο ευρώ και είναι κοινά για όλα τα μέσα - πλην των νυχτερινών λεωφορείων.

Σε περίπτωση, όμως, που σκοπεύετε να κινηθείτε πολύ με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και για περισσότερες από μία ημέρες, οπωσδήποτε σας συμφέρει περισσότερο η τριήμερη κάρτα ή, ακόμα καλύτερα, η περίφημη Wien Karte, που εκτός από πρόσβαση σε όλα τα μέσα για 72 ώρες, σας εξασφαλίζει και διάφορες εκπτώσεις σε μουσεία και αξιοθέατα.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, στη Bιέννη το ταξί δεν είναι απαγορευτικό. H «σημαία» πέφτει στα 2 ευρώ και μπορείτε να βρείτε ταξί και στο δρόμο. O ακριβότερος τρόπος μετακίνησης στη Bιέννη είναι και ο παραδοσιακότερος, δηλαδή οι άμαξες. Για να μετακινηθείτε σαν Bιεννέζοι... εποχής, συγκρατήστε πως αν σας ζητήσουν περισσότερα από 40 ευρώ για μία βόλτα 30 λεπτών σας κλέβουν!


Πηγή http://www.kathimerini.gr

Ταξιδέψτε με την Express Holidays το Πάσχα στην Βιέννη
Βιέννη 4ημ. 22-25/4 από 395
Βιέννη-Μάγιερλινγκ 5ημ. 21-25/4 από 575
το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο


Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις http://www.expressholidays.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover