Express Holidays

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Κωνσταντινούπολη! Πέντε Λόγοι για να την επισκεφτείτε!

Αγαπημένος προορισμός, έχει για μας τους Έλληνες ένα επιπλέον πλεονέκτημα: είναι κοντά. Γι’ αυτό και πολύ εύκολα, χωρίς μεγάλο κόστος, μπορούμε να περάσουμε ένα «μεγάλο» Σαββατοκύριακο και να πάρουμε μια γεύση Ανατολής από τη χαώδη, πολύβουη αλλά τόσο γοητευτική Πόλη.

Πέρα από τα καθιερωμένα και γνωστά που οπωσδήποτε θα επισκεφτείτε αν δεν έχετε ξαναπάει, όπως είναι η Αγια-Σοφιά, το Μπλε Τζαμί, το Τοπ Καπί, το Πατριαρχείο, το Εμίνομου, το Μπέγιογλου, το Πέραν, η Πλατεία Ταξίμ, η Ιστικλάλ και η μεγάλη αγορά Καπαλί Τσαρσί κ.λπ., υπάρχουν και άλλα, καταπληκτικά πράγματα που θα απολαύσετε. Έτσι, οι πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στην Κωνσταντινούπολη είναι:

1) Η Βασιλική Δεξαμενή
Είναι ίσως πιο γνωστή ως το Υδραγωγείο του Ιουστινιανού. Η είσοδός της είναι απέναντι από το Μουσείο της Αγιας-Σοφίας. Κτίστηκε το 532 και χρησιμοποιήθηκε μέχρι τον 16ο αιώνα. Η αποκατάστασή της έγινε τον 19ο αιώνα με κίονες από διάφορα ρωμαϊκά κτίσματα. Η μυστικιστική ατμόσφαιρα δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον περιβάλλον. Θα περιηγηθείτε ανάμεσα στις 336 κολόνες υπό τους ήχους κλασικής μουσικής. Η είσοδος κοστίζει 8 ευρώ.

2) Μια παράσταση στους Δερβίσηδες
Στο Μοναστήρι των Μεβλεβί την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα δίνεται παράσταση του τελετουργικού χορού Σεμά. Βρίσκεται στο τέρμα της οδού Ιστικλάλ, αριστερά, φτάνοντας στην Πλατεία Τουνέλ (Galip Dede Cad.15). Αν δε βρεθείτε εκείνη την Κυριακή πάντως, κοντά στο σταθμό τρένων Σιρκερσί, στο πολιτιστικό κέντρο Hocapasa δίνεται παράσταση από μια ομάδα χορευτών κάθε μέρα, εκτός Τρίτης και Πέμπτης. Διαρκεί μία ώρα, κοστίζει 17,50 ευρώ (40 τούρκικες λίρες).

3) Το χαμάμ
Η ιεροτελεστία του χαμάμ θα σας μεταφέρει σε περασμένες εποχές, σε ένα από τα must της κοινωνικής ζωής της Ανατολής. Ένα από τα καλύτερα χαμάμ θεωρείται το Καγκαλόγλου κοντά στην Αγια-Σοφιά σε ένα υπέροχο κτίριο του 18ου αιώνα. Με περίπου 50ευρώ έχετε φουλ σέρβις τοοποίο περιλαμβάνει και μασάζ. (Prof. Kazi Gurkan Cad. 34, Cagaloglu, τηλ. +902125222424). Πολύ γνωστό επίσης και ακόμα πιο παλιό (από το 1584) είναι το Τσεμπερλίτας. Κοστίζει περίπου το ίδιο και η διεύθυνσή του είναι Verzinhan Cad. 8, Cemberlitas, τηλ. +902125227974.

4) Το τέλειο φαγητό
Δε χρειάζεται να πούμε πολλά για την πολίτικη κουζίνα. Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι αγαπούν το φαγητό και γι’ αυτό το φροντίζουν πολύ. Καλό είναι να κάνετε κράτηση προτού πάτε για φαγητό, γιατί  δύσκολα βρίσκει κανείς τραπέζι αν δεν έχει κλείσει.

5) Τα ξενοδοχεία με άποψη
Η ελκυστική για  τους τουρίστες απ’ όλον τον κόσμο Κωνσταντινούπολη έχει πάρα πολλά ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια.
Η Express Holidays σας ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη-Πριγκηπονήσια (4,5μ) αναχ. Κάθε Πέμπτη για Ιούλιο – Αύγουστο σε ξεν.4* (1 γεύμα) από 395€

Τιμές κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.
Δεν περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover