Express Holidays

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Παράξενα μουσεία του κόσμου

Μουσείο Κατασκοπείας, Ουάσινγκτον

Μπορεί στα «συμβατικά» μουσεία του κόσμου να θαυμάζουμε εκπληκτικά και σπάνια έργα τέχνης, θαυμάζοντας παράλληλα το μεγαλείο της ανθρώπινης δημιουργικότητας, όμως στα… ασυνήθιστα μουσεία του κόσμου μπορεί κανείς να απολαύσει την περιέργεια και την παραξενιά της ανθρώπινης φύσης. Πάμε μια βόλτα σε ορισμένα ιδιαίτερα μουσεία!

  • Μουσείο Υπονόμων, Παρίσι, Γαλλία (Sewer Museum)
Σίγουρα οι ταξιδιώτες συρρέουν στο «Λούβρο» και στον ...
Πύργο του Άιφελ, αλλά υπάρχει, επίσης, ένα λιγότερο συμβατικό μουσείο στη γαλλική πρωτεύουσα: το «Μουσείο Υπονόμων» άνοιξε για το κοινό το 1867, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να μπαίνουν στις σήραγγες των υπονόμων του Παρισιού, μαθαίνοντας έτσι απόπρώτο χέρι την ιστορία αλλά και τη λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος της πόλης!
  • Μουσείο Μαγισσών, Κορνουάλη, Αγγλία (Museum of Witchcraft)
Ο καθένας, ακόμη κι αν δεν ενδιαφέρεται πολύ για τις… μάγισσες και τα μαγικά φίλτρα, οφείλει να επισκεφθεί το «Μουσείο Μαγισσών» στην Κορνουάλη, καθαρά από περιέργεια!  Άνοιξε το 1951 από τον Cecil Williamson και φιλοξενεί τη μεγαλύτερη… μαγική συλλογή στον κόσμο. Οι επισκέπτες μπορούν να πληροφορηθούν σχετικά με την ιστορία αλλά και την πρακτική της μαγείας ανά τους αιώνες, ξεφυλλίζοντας ένα από τα 3.000 βιβλία που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη του..  Ταυτόχρονα τους δίνεται η δυνατότητα να παρατηρήσουν από κοντά αντικείμενα, όπως το βωμό μιας μάγισσας ή το σπαθί ενός μάγου.
  • Μουσείο Αλατιέρας & Πιπεριέρας, Τενεσί, Ηνωμένες Πολιτείες (Salt & Pepper Shaker Museum)
Πάνω από 20.000 σετ αλατιέρας & πιπεριέρας, μερικές από τις οποίες χρονολογούνται από το 1500, φιλοξενούνται σε αυτό το απίθανο μουσείο. Ο Andrea, ιδιοκτήτης του Μουσείου, αρχαιολόγος, ο οποίος, γοητεύθηκε από την ιστορία που υπάρχει πίσω από τα εν λόγω αντικείμενα οικιακής χρήσης και αποφάσισε λίγα χρόνια πριν να παρουσιάσει δημόσια την απίθανη συλλογή του.
  • Μουσείο Κατασκοπείας, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ (Spy Museum)
Αφιερωμένο στους διάσημους κατασκόπους του κόσμου και στα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν στις αποστολές τους, πρόκειται για ένα μουσείο που θα ξετρελάνει συνωμοσιολόγους και μη!  Από γυαλιά με κρυφές κάμερες και στιλό-περίστροφα, μέχρι αναπτήρες-φωτογραφικές μηχανές και κραγιόν-πολυεργαλεία, το Μουσείο Κατασκοπείας παρουσιάζει όλα εκείνα τα gadgets που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ να μετατρέπονται εύκολα και γρήγορα σε φονικά όπλα, απαραίτητα εργαλεία σε διάφορες… επικίνδυνες αποστολές!


O CEO  κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα της expressholidays.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!


Στους Υπονόμους του Παρισιού

Στο Μουσείο Μαγισσών


Μουσείο Αλατιέρας & Πιπεριέρας

Παιχνίδια Κατασκοπείας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover