Express Holidays

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Βερολίνο: 10 προτάσεις για το πρόγραμμα σας


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος 

& η ομάδα της expressholidays.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!

Τι και αν ενώθηκε εδώ και δύο δεκαετίες. Το Βερολίνο παραμένει η πρωτεύουσα των αντιθέσεων. Των «καλών» όμως αντιθέσεων πλέον, αυτών που θα σε κάνουν να το αγαπήσεις και να γυρίσεις πίσω σε αυτό με την πρώτη ευκαιρία. Ετοιμαστείτε λοιπόν και εμείς σας προτείνουμε 10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να δείτε στο Βερολίνο.


1. Μια μέρα στο Grunewald 

Μια επίσκεψη στο Grunewald, το φημισμένο δάσος του Βερολίνου, επιβάλλεται. Βρείτε μια μέρα στο πρόγραμμα σας, εφοδιαστείτε με προμήθειες για ένα γευστικό pic nic και βρείτε το κατάλληλο δρομολόγιο του S- bahn που θα σας οδηγήσει στην απόλυτη ηρεμία, λίγα χιλιόμετρα μόλις έξω από το Βερολίνο. Κάντε τις βόλτες σας ανάμεσα στα εντυπωσιακά δέντρα, ποδηλασία, ιππασία ή απλά χαλαρώστε δίπλα στα ήρεμα νερά τις λίμνης Schlachtensee. Επίσης, προγραμματίστε μια επίσκεψη στο Teufelsberg, έναν τεχνητό λόφο που κατασκεύασε ο συμμαχικός στρατός με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και πάνω στον οποίο βρίσκονται οι εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις παρακολούθησης της NSA.  


2. Ένα νησί γεμάτο Μουσεία 

Στην μέση του ποταμού Σπρέε ένα νησί, προστατευόμενο από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, φιλοξενεί πέντε από τα σημαντικότερα μουσεία του Βερολίνου. Δύο από τα μουσεία αυτά δεν πρέπει να τα χάσετε. Το πρώτο είναι το Neues Museum, το μουσείο που φιλοξενεί την περίφημη Προτομή της Νεφερτίτης και το δεύτερο το Pergamonmuseum, ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία του κόσμου. Ανάμεσα στα άλλα ευρήματα θα έχετε την δυνατότητα να δείτε από κοντά την απίστευτη πύλη Ishtar της Βαβυλώνας. 


3. Karaoke στο Mauer Park

Αν έχετε συνδέσει τα πάρκα με την ηρεμία και την χαλάρωση τότε το Mauer Park έρχεται για να καταρρίψει την «εικόνα» αυτή. Φροντίστε να το επισκεφθείτε Κυριακή καθώς είναι η ημέρα που στο πάρκο στήνεται μια τεράστια υπαίθρια αγορά όπου οι υποψήφιου αγοραστές μπορούν να βρουν από ποδήλατα, αντίκες, souvenirs, βιβλία ως και έπιπλα για το σπίτι. Από τις 3 το απόγευμα ολόκληρο το πάρκο μετατρέπεται σε ένα τεράστιο karaoke πάρτι. Αν πιστεύετε πως έχετε καλή φωνή μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας μπροστά σε ένα όμως απαιτητικό κοινό.  


4. Θέα από ψηλά

Το Βερολίνο είναι μια πόλη με σπουδαίο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα και τι καλύτερο να τον «γνωρίσετε» από το αναζητήσετε τα σημεία με την καλύτερη θέα στην πόλη. Ξεκινήστε λοιπόν από τον περίφημο γυάλινο θόλο του Reichstag, του γερμανικού Κοινοβουλίου. Πνευματικό τέκνο του βρετανού αρχιτέκτονα Norman Foster άνοιξε τις πύλες του το 1999 και συμβολίζει τον αδιάβλητο χαρακτήρα του γερμανικού κράτους. Η βόλτα στον θόλο είναι δωρεάν αλλά χρειάζεται να κλείσετε την ημερομηνία για να έχετε μια αυτόματη ξενάγηση και να ξέρετε τι είναι αυτό που βλέπετε. Μπορείτε επίσης να θαυμάσετε την θέα από τον 24ο και 25ο όροφο του Kollhoff Tower στην Πλατεία Potsdamer. Για να φτάσετε εκεί θα χρησιμοποιήσετε τον ταχύτερο ανελκυστήρα της Ευρώπης. Τέλος, το Fernsehturm, σε ύψος 200 μέτρων πάνω από την πλατεία Alexanderplatz είναι πάντα μια καλή επιλογή για απολαύσετε το Βερολίνο από ψηλά ενώ όταν ο καιρός το επιτρέπει το οπτικό πεδίο φτάνει έως και τα 40 χιλιόμετρα. 


5. Πίσω στο χρόνο 

Μπορεί η Σοβιετική κατοχή του Ανατολικού Βερολίνου να τελείωσε το 1990 το DDR Museum όμως σου δίνει την δυνατότητα να ταξιδέψεις πίσω στον χρόνο και στην περίοδο που το Βερολίνο ήταν διχασμένο. Εικόνες και ήχοι από εκείνη την εποχή, αναπαραστάσεις από τον τρόπο λειτουργίας της Stasi ή ακόμα και βόλτα στους δρόμους του Βερολίνου με το θρυλικό Trabant συντελούν σε μια μοναδική εμπειρία. 


6. Jüdisches Museum

Το Jüdisches Museum είναι αφιερωμένο στην πολύχρονη ιστορία των Εβραίων του Βερολίνου. Πέρα από τα άκρως ενδιαφέροντα εκθέματα και ντοκουμέντα, την παράσταση κλέβει η αρχιτεκτονική του ίδιου του κτιρίου. Συγκεκριμένα το καινούριο κομμάτι του μουσείου είναι μια εντυπωσιακή δημιουργία του Εβραίου αρχιτέκτονα Daniel Libeskind, εμπνευσμένη από το Αστέρι του Δαυίδ με κύριο χαρακτηριστικό της έντονες γωνίες και ακμές. 


7. Ανακαλύψτε το Τοίχος 

Μπορεί το Τοίχος του Βερολίνου να έχει κατεδαφίστηκε μέχρι τον Νοέμβρη του 1990 ωστόσο ένα μικρό κομμάτι του παρέμεινε και συντηρείτε για να θυμίζει στις νεότερες γενιές την ιστορία. Επισκεφθείτε το περίφημο Checkpoint Charlie, ένα από τα σημαντικότερα σημεία της ψυχροπολεμικής περιόδου και περπατήστε παράλληλα με το Τοίχος και το ποταμό Σπρέε ανάμεσα στις περιοχές Freidrichshain και Kreuzberg και γνωρίστε κάποια από τα graffiti που έχουν γράψει παγκόσμια ιστορία στο East Side Gallery όπως το ονομάζουν οι Βερολινέζοι.


8. Ώρα για φωτογραφίες

Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείτε στο Βερολίνο και να μην φωτογραφήθητε σε έναν από τους κλασσικούς μαυρόασπρους θαλάμους ή Photoautomaten, όπως είναι γνωστά. Φανταστείτε την καλύτερη σας γκριμάτσα, κλείστε την κουρτίνα και… χαμογελάστε! 


9. Bauhaus Museum

Επισκεφθείτε το Bauhaus Museum και θα ανακαλύψετε πως ο καθένας κρύβει έναν καλλιτέχνη μέσα του. Το Μουσείο φιλοξενεί ολόκληρη την ιστορία της σχολής καλών τεχνών από το ξεκίνημα της, την εποχή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Το κομψό λευκό κτίριο που φιλοξενεί το Μουσείο είναι μια δημιουργία του ιδρυτή της σχολής, του Walter Gropius. Η σχολή λειτούργησε από το 1919 ενώ το 1933 οι πιέσεις από την Εθνικοσοσιαλιστική κυβέρνηση την οδήγησαν σε κλείσιμο. Πέρα από την εντυπωσιακή μόνιμη συλλογή, σχεδόν καθόλη την διάρκεια του έτους, διοργανώνονται πολύ ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις που σίγουρα αξίζουν το ενδιαφέρον σας.


10. Σε δύο ρόδες 

Αν έχετε χρόνο και διάθεση τότε το ποδήλατο είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση για να γνωρίσετε την πόλη. Άλλωστε το Βερολίνο είναι μια πόλη φιλική στους ποδηλάτες γεμάτη ποδηλατόδρομους και ειδική σήμανση για τα ποδήλατα. Νοικιάστε λοιπόν το ποδήλατο σας και ξεκινάμε… Reichstag, Tiergarten, Πύλη του Βρανδεμβούργου, Holocaust Memorial, Πλατεία Potsdamer, Checkpoint Charlies  και τέλος στο Topography of Terror, ένα υπαίθριο μουσείο στις εγκαταστάσεις των SS και τις Gestapo. 


Ταξιδεύουμε Μαζί και Μόνοι στο Βερολίνο με την expressholidays.gr. 4 ημέρες, αναχώρηση κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο σε ξενοδοχείο 3* ή 4* με μεταφορές και ξενάγηση από 280 ευρώ το άτομο.  






Grunewald


Museum Island


Mauer Park


DDR Museum


Jüdisches Museum


Checkpoint Charlie


Ώρα για φωτογραφίες


Bauhaus Museum


Σε δύο ρόδες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover