Express Holidays

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Extreme Ντουμπάι!

Το Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο



O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα της expressholidays.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!

Ορειβασία, mountain biking και καταδύσεις στο Ντουμπάι; Σίγουρα ακούγεται περίεργος συνδυασμός που όμως γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής αποδεικνύοντας πως το εμιράτο είναι κάτι πολύ περισσότερο από 7αστερα ξενοδοχεία και τεράστια shopping malls. Δείτε τις καλύτερες extreme επιλογές και διαλέξτε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα για την επόμενη φορά που θα βρεθείτε εκεί!


1. Skydiving
Αν για εσάς από η θέα του Ντουμπάι από το Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, δεν είναι αρκετά εντυπωσιακή τότε μάλλον το skydiving είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Κατευθυνθείτε σε μια από τις σχολές Skydiving και οι έμπειροι εκπαιδευτές θα αναλάβουν τα υπόλοιπα για εσάς. Το πρόγραμμα συνήθως περιλαμβάνει επιβίβαση και απογείωση από την Dubai Marina, μια βόλτα πάνω από το Εμιράτο και ελεύθερη πτώση! Τα ελάχιστα αυτά δευτερόλεπτα της πτώσης η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο και η θέα του συμπλέγματος των τεχνητών νησιών «Κόσμος» κόβει την ανάσα για να καταλήξετε με μια ομαλή προσγείωση στο Ζώνη Ρίψεως Palm.

2. Mountain biking
Οι λάτρεις του mountain bike μπορούν να βρουν στο Ντουμπάι μια από τις πιο απαιτητικές διαδρομές στον κόσμο. Ξεκινώντας από την Showka μπορείτε να διασχίσετε τα δύσκολα μονοπάτια της οροσειράς Hajar που οδηγούν στο εμιράτο του Ras al Khaiman και το Oman. Κατά την διάρκεια της διαδρομής σας στην άγρια φύση της ερήμου δεν θα είσαστε μόνοι αφού «παρέα» αναλαμβάνει να σας κάνει η άγρια ζωή της περιοχής στην οποία και περιλαμβάνονται φίδια, άγρια κατσίκια κ.λπ. Για μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία μπορείτε να εμπιστευτείτε τα εξειδικευμένα μέλη της Hot Cog τα οποία φροντίζουν να σας μεταδώσουν τις αμέτρητες γνώσεις τους για τα περίπου 70 χλμ των μονοπατιών της Showka.

3. Camping στην έρημο
Σίγουρα το camping στην μέση της ερήμου είναι μια εμπειρία όνειρο ζωής για τους περισσότερους λάτρεις αυτού του είδους των διακοπών και το Ντουμπάι έχει την τύχη να περιβάλλεται από αρκετή έρημο. Το camping στην έρημο λοιπόν αποτελεί μια αγαπημένη ασχολία για τους κατοίκους του εμιράτου και για αυτό τα σαββατοκύριακα οι κοντινοί στην πόλη αμμόλοφοι γεμίζουν πολυτελή τετρακίνητα μεγαθήρια και σκηνές. Αν λοιπόν αναζητάτε μια πιο ήσυχη περιοχή για να στήσετε την σκηνή σας τότε πάρτε τον δρόμο που οδηγεί προς την Hatta και σε περίπου δύο ώρες θα βρεθείτε στην περιοχή Shwaib. Εκεί βρείτε τον ιδανικό αμμόλοφο σε ένα απίστευτα ρομαντικό και άγριο τοπίο και ετοιμαστείτε για μια νύχτα κάτω από τα αστέρια. Αν πάλι δεν έχετε τον δικό σας εξοπλισμό τότε στην διάθεσή σας μπορείτε να έχετε τις υπηρεσίες κάποιας από τις πολυάριθμες εταιρείες που υπάρχουν και θα καθοδηγήσουν σε μια μοναδική εμπειρία. Συνδυάστε το camping με ένα σαφάρι στο μοναδικό Εθνικό Πάρκο του εμιράτου, το Dubai Desert Conservation Reserve.

4. Καταδύσεις
Ο βυθός του Περσικού Κόλπου προσφέρει εντυπωσιακές εικόνες σε όποιον αποφασίσει να καταδυθεί στα νερά του και το Ντουμπάι αποτελεί το καλύτερο ορμητήριο για τις υποβρύχιες εξορμήσεις. Στα βαθυγάλαζα νερά του Κόλπου το αποτέλεσμα από τους κοραλλιογενής υφάλους είναι μοναδικό ενώ όπου δεν έχει φροντίσει η φύση έχει φροντίσει ο άνθρωπος το έργο της. Έτσι, μόλις μερικά μίλια μακριά από την ακτή το ναυάγια του Anchor Barge (1998) έχει δημιουργήσει έναν εξαιρετικά ενδιαφέρον τεχνητό ύφαλο ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου Mariam Express που βυθίστηκε το 2006. Τέλος σε απόσταση περίπου 1,30 ώρας με το αυτοκίνητο μπορείτε να βρεθείτε στον Κόλπο του Ομάν και στα θερμά νερά του εμιράτου Fujairah όπου αν είσαστε τυχεροί μπορείτε να βρεθείτε να κολυμπάτε σε απόσταση αναπνοής από έναν γιγαντιαίο φαλαινοκαρχαρία.

5. Ορειβασία & Hiking
Τα βουνά στο κοντινό εμιράτο του Ras al Khaiman μπορούν να προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για όσους αναζητούν την αδρεναλίνη μέσα από την ορειβασία, με τα τελευταία χρόνια να αποτελεί μια ιδιαίτερα δημοφιλή δραστηριότητα και για τους κατοίκους του εμιράτου με νέες διαδρομές να ανακαλύπτονται συνέχεια. Αναζητήστε την μοναδική εμπειρία της κατάκτησης της κορυφής του Hajar σε υψόμετρο 3,050 μέτρων. Για όσους πάλι προτιμούν το hiking, εμπιστευθείτε έναν έμπειρο οδηγό και περπατήστε στα απαιτητικά μονοπάτια της περιοχής απολαμβάνοντας την μαγευτική θέα.

6. Θαλάσσιο kayak
Με τόσα χιλιόμετρα ακτογραμμής το kayak αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να γνωρίσουν τις ακτές του Κόλπου μέσα από μια πιο extreme διάθεση προσφέροντας μερικές από τις πιο όμορφες διαδρομές στον κόσμο. Με ορμητήριο το εμιράτο του Dubai μπορείτε να κάνετε kayak στις ακτές του Abu Dhabi και του Um Al Quwain ανάμεσα σε θαλάσσιες χελώνες και εντυπωσιακά φλαμίνγκο.  Αναζητήστε το ιδανικό σκηνικό χαλάρωση στο Khor Kalba και στο τεράστιο μαγκρόβιο δάσος με την εντυπωσιακή ποικιλία άγριας ζωής.

8. Οδήγηση 4x4

Δοκιμάστε τις δυνατότητες σας και τις αντοχές σας στις πιο απαιτητικές διαδρομές 4 x 4 στον κόσμο ανάμεσα σε αμμόλοφους και άγριους βράχους. Συνήθως στο τιμόνι των τετρακίνητων θηρίων κάθονται έμπειροι οδηγοί και γνώστες της περιοχής που αναλαμβάνουν να θέσουν σε δοκιμασία κυρίως το στομάχι σας ωστόσο μπορείτε να νοικιάσετε το δικό σας τετρακίνητο και να δείτε τις ικανότητες σας στην οδήγηση. Φυσικά και πρέπει να προμηθευτείτε ένα πολύ καλό GPS!


*Κλείστε τα αεροπορικά σας εισιτήρια στο 
expressholidays.gr & ανακαλύψτε σήμερα το extreme Dubai!


Skydiving από το
Burj Khalifa ...έτοιμοι;
Mountain biking
στα περίπου μονοπάτια της Showka
Νύχτες στην έρημο... Το εμιράτο του Ras al Khaiman
μπορεί να σας προσφέρει τα πάντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover