Express Holidays

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Καβάλα: Μία πόλη με ιστορία αιώνων

Βόλτα στις συνοικίες της παλιάς πόλης, ανάβαση στο κάστρο, περίπατος στο λιμάνι με τους παλιούς κυβόλιθους, ψώνια στους πεζόδρομους, περιήγηση στη σκιά των τεράστιων καπναποθηκών, φαγητό σε ταπεινά ουζερί με εκλεκτούς μεζέδες.

Την Καβάλα θα την αγαπήσεις όταν γνωρίσεις τους ανθρώπους της. Οταν ψάξεις τον δρόμο σου στον δαίδαλο των συνοικιών της Παναγίας, όταν ανέβεις στο κάστρο, όταν μπεις στο Ιμαρέτ και χαζέψεις το ηλιοβασίλεμα έχοντας σε πρώτο πλάνο τους μολύβδινους τρούλους του. Οταν φας ψαράκι στο «Ναυπηγείο» με θέα το παλιό καρνάγιο και τη χλομή χειμωνιάτικη θάλασσα.

Διασκέδαση:
«Μικρό Νησί»
Σε εξαιρετικό κτίριο του 1900 που αναστηλώθηκε όμορφα και λειτουργεί ως μπαράκι - το οποίο μάλιστα φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια του με διάφορες ενδιαφέρουσες μουσικές εκδηλώσεις. Παίζει τζαζ, φανκ, σόουλ, μπλούζ, ροκ εν ρολ.

Ζωντανό κύτταρο της πόλης είναι η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου, που έχει αρκετά καφέ-μπαρ όπως το «Centro» και το «Deza Vu». Κοντά στην πλατεία του Καπνεργάτη υπάρχει η παλιά καπναποθήκη που έγινε το 1998 εμπορικό κέντρο. Στεγάζει τρεις καφετέριες - το «Mauve», το «Αίθριον» και το «Main». Στην οδό Φιλελλήνων υπάρ χει το «Streat» και το «Zanzi».

«Η Αλίκη έχει λάθος αγόρι»
Πολυχώρος δίπλα στο «Μικρό Νησί» που στεγάζεται σε παλιά αποθήκη. Οργανώνει εκθέσεις, θεατρικά έργα κ.λπ., και τον χειμώνα λειτουργεί ως after.

«ΜΑΟ»
Στέκι για ψαγμένους με το πορτρέτο του Μάο να κυριαρχεί και τα live σχήματα να εναλλάσσονται, στο κέντρο της πόλης. Είναι αγαπημένο της νεολαίας.

«Factory»
Στην ιχθυόσκαλα. Κλαμπ όπου παίζουν και ζωντανή μουσική.

«Μικρή βιβλιοθήκη»
Συμπαθητικό καφέ σε πάροδο της Ομονοίας, σε όροφο. Εκεί στεγαζόταν παλιά η βιβλιοθήκη της πόλης.

Επισκεφθείτε το www.expressholidays.gr και επιλέξτε τον δικό σας μοναδικό φθινοπωρινό προορισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover