Express Holidays

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Περιήγηση στις κρυμμένες ομορφιές του Καρπενησίου

Στην περιοχή του Καρπενησίου υπάρχουν πολλά μικρά γραφικά χωριά κρυμμένα μέσα στα έλατα, σκαρφαλωμένα σε πλαγιές που αξίζει να επισκεφτείτε όπως οι Κορυσχάδες, το Μικρό και το Μεγάλο Χωριό και τα Φιδάκια. Οι Κορυσχάδες είναι ένα παραμυθένιο μικρό χωριό που απέχει μόλις 4 χλμ. από το Καρπενήσι. Περπατήστε στα πέτρινα πλακόστρωτα του χωριού, αγναντέψτε τη θέα στα γύρω βουνά και αναπνεύστε καθαρό αέρα.

Σε μικρή απόσταση επισκεφτείτε το Μικρό και το Μεγάλο Χωριό. Το Μικρό Χωριό αποτελείται από το νέο και το παλαιό χωριό καθώς μετά από κατολίσθηση του βουνού το 1962 το παλαιό καταστράφηκε. Σήμερα μπορείτε να θαυμάσετε την όμορφη θέα που υπάρχει και να απολαύσετε νόστιμο φαγητό στις ταβέρνες του χωριού. Ακριβώς απέναντι, μέσα στο έλατα βρίσκεται και το Μεγάλο Χωριό με παραδοσιακά σπίτια αλλά και ένα Λαογραφικό Μουσείο που μπορείτε να επισκεφτείτε.
Το φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς βρίσκεται έξω από το χωριό Προυσός στη γέφυρα της Καστανιάς. Πρόκειται για ένα εύκολο, σύντομο και πολύ όμορφο φαράγγι ιδανικό για οικογένειες και μικρά παιδιά. Στην αρχή του μονοπατιού θα δείτε μία πανέμορφη πέτρινη βρύση φτιαγμένη από τους ντόπιους μαστόρους.

Για πληροφορίες/κρατήσεις σχετικά με τα πακέτα μας επισκεφθείτε το www.expressholidays.gr
Πηγή: progreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover