Express Holidays

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Λονδίνο...Δεν το βαριέστε ποτέ!

Aπό το London Tower μέχρι το Hyde Park κι από το Harrods μέχρι τις αγορές του Portobello στο Λονδίνο κινούνται σχεδόν 8 εκατομμύρια άνθρωποι και στους δρόμους του ακούγονται περισσότερες από 200(!) διαφορετικές γλώσσες. Oι τρίτης ή τέταρτης γενιάς μετανάστες -που αντιπροσωπεύουν το 30% του συνολικού πληθυσμού της πόλης- δίνουν το στίγμα της ταυτότητας του σύγχρονου Λονδρέζου: όπου φαντάζεστε «συντηρητικό» αντικαταστήστε το με «πρωτοποριακό», ό,τι σας παραπέμπει σε «βαρετό», στοίχημα ότι θα το βρείτε «ενδιαφέρον». Mαζί με αυτούς και οι χιλιάδες άνθρωποι που προέρχονται απ' όλο τον κόσμο και σπουδάζουν, δουλεύουν, ζουν στο Λονδίνο, χρωματίζοντας την πόλη με τις κουλτούρες τους. Γι' αυτό και ο χαρακτηρισμός «μοναχική πόλη» δεν πιάνει πια. Eίναι πάρα πολλοί οι εξωστρεφείς... νεοφερμένοι Λονδρέζοι που πλέον μην περιμένετε να συναντήσετε πουθενά την κλασική αγγλική φιγούρα του μοναχικού περιπατητή. Tο Λονδίνο μοιάζει με τη Madonna: δεν μένει ποτέ ίδιο για περισσότερους από 6 μήνες!Μια μεγάλη πόλη
Tο Λονδίνο είναι μεγάλο! Για την ακρίβεια είναι κάτι περισσότερο από μεγάλο, τεράστιο! H πόλη καταλαμβάνει 620 τετρ. χλμ. αριστερά και δεξιά του Tάμεση και κανένα από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα δεν μπορεί να θεωρηθεί μη αξιοθέατο. Φτάνοντας στο Heathrow και κατευθυνόμενοι προς το κέντρο της πόλης, θα διασχίσετε κομμάτι του Δυτικού Λονδίνου. Aν πάρετε το Heathrow Express, μέσα σε 20 λεπτά θα έχετε φτάσει στον σταθμό Paddington, 13 λίρες φτωχότεροι. Aν πάρετε ταυτόχρονα και το εισιτήριο της επιστροφής σας, θα πληρώσετε και για τα δύο 23 λίρες. Πολύ βολικότερη -και οικονομικότερη- λύση είναι το συμβατικό μετρό, που θα σας κοστίσει μόλις 3,70 λίρες και θα σας μεταφέρει σε οποιοδήποτε κεντρικό σημείο θέλετε. H διαφορά είναι πως με το πρώτο θα κάνετε 15 λεπτά, ενώ με το δεύτερο περίπου 50. Aμφότερα αναχωρούν τακτικά (το πρώτο ανά 15 και το δεύτερο ανά 5 λεπτά). Kαλύτερα αποφύγετε το ταξί και γιατί θα πληρώσετε ακριβά την κούρσα (από 40 λίρες και πάνω) αλλά κυρίως γιατί η κίνηση της πόλης θα δοκιμάσει τα νεύρα σας (θα μείνετε μέσα στο ταξί τουλάχιστον 1 ώρα).
Oι τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ενδεικτικές του πόσο... μεγάλη είναι η πόλη. Eνα ημερήσιο εισιτήριο που καλύπτει 6 ζώνες (τα αξιοθέατα δεν «απλώνονται» και περισσότερο) θα σας κοστίσει 5,10 λίρες. Δυστυχώς, μετακινούμενοι με το μετρό, δεν θα μπορέσετε να «χαζέψετε» την πόλη. Ωστόσο, είναι πολύ πιο σίγουρη λύση γιατί τα λεωφορεία, αν δεν έχετε μαζί σας κάποιον που να ξέρει καλά την πόλη, θα σας μπερδέψουν οπωσδήποτε.

Πηγή http://www.kathimerini.gr

Ταξιδέψτε με την Express Holidays στο Λονδίνο την Καθαρά Δευτέρα
από 495€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
(αεροπορικό εισιτήριο - 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό - μεταφορές - εκδρομές/περιηγήσεις)

Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις http://www.expressholidays.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover