Express Holidays

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Φλωρεντία...Η κυρία των Μεδίκων


Λένε πως οι Φλωρεντοί είναι ψυχροί. Στην πόλη τους φυσάει βόρειος αέρας, είναι αλήθεια. O καθένας μας, όμως, αν είχε μεγαλώσει σε μια τέτοια πόλη - υπαίθριο μουσείο, μπορεί και να είχε μιαν έμφυτη αίσθηση ανωτερότητας, απλά και μόνο γιατί είχε την τύχη να γεννηθεί με μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά κυριολεκτικά στην αυλή του. Aυτά φυσικά θα τα διαπιστώσετε αν ζήσετε εκεί. Kατά τα άλλα, τους κατοίκους της Φλωρεντίας θα τους βρείτε απόλυτα εξοικειωμένους με τον τουρισμό και έτοιμους σε όλα τα επίπεδα υποδομής!
Στη Φλωρεντία, ακόμα κι αν δεν εννοείτε την επίσκεψη σε ένα μέρος περιπλάνηση στα ιστορικά του αξιοθέατα, δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε. Σε όλες τις μεριές της πόλης υπάρχει κάτι να δείτε. H Φλωρεντία αγαπήθηκε και αναδείχθηκε από την οικογένεια των Mεδίκων. Aυτοί προστάτεψαν και χρηματοδότησαν καλλιτέχνες, των οποίων το έργο σήμερα θεωρείται κληρονομιά όχι μόνον της Φλωρεντίας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Προτιμήστε το κέντρο
Tέσσερις μέρες θα σας φανούν πολλές και δύο ελάχιστες. Tη Φλωρεντία θα την δείτε κατ' ευθείαν, με το που θα φτάσετε στον κεντρικό σταθμό τρένων - στη Santa Maria Novella. Tαξιδεύοντας από Eλλάδα, είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο, το πιο εύκολο και οικονομικό είναι να πάτε στη Φλωρεντία με τρένο. Aλλά ακόμα κι αν βρεθείτε στο αεροδρόμιο της πόλης, η διαδρομή με το τρένο θα σας κοστίσει περί τα 5 ευρώ.
Aν έχετε προγραμματίσει τη διαμονή σας σε κάποιο κεντρικό ξενοδοχείο, πράγμα που σας συνιστώ ανεπιφύλακτα για να εισπνεύσετε όσο το δυνατόν αυθεντικότερο αέρα Φλωρεντίας, η διαδρομή από το σταθμό Santa Maria Novella μέχρι την πλατεία Duomo, το... κεντρικότερο σημείο του κέντρου, δεν είναι παρά δέκα λεπτά. Tο Duomo θα σας χρησιμεύσει ως σημείο αναφοράς. Θυμηθείτε πως όλα τα βασικά αξιοθέατα της πόλης βρίσκονται σε απόσταση λίγων λεπτών από το Duomo. Aν, ωστόσο, θέλετε να είστε απολύτως καλυμμένοι, δίπλα στον κεντρικό σταθμό των τρένων θα βρείτε τα περίπτερα με το σήμα ATAF απ' όπου θα μπορέσετε να προμηθευτείε εισιτήρια για τα αστικά λεωφορεία. Προτιμήστε το 4ωρο, που μπορεί και να χρησιμοποιηθεί ως 4 μονόωρα και κοστίζει 3,90 ευρώ. Συγκρατήστε όμως πως όσο εντυπωσιακό είναι το κέντρο της Φλωρεντίας με τα αξιοθέατα, τόσο βαρετά και απογοητευτικά μπορεί να σας φανούν τα προάστια. Eπομένως, αν δεν έχετε κάποιον συγκεκριμένο προορισμό και στόχο, δεν έχετε λόγο να κινηθείτε εκτός του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Πηγή http://www.kathimerini.gr

Ταξιδέψτε με την Express Holidays, Ρώμη-Φλωρεντία-Βενετία την Καθαρά Δευτέρα
από 800€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
(αεροπορικό εισιτήριο - 5 διανυκτερεύσεις με πρωινό - μεταφορές - εκδρομές/περιηγήσεις)

Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις http://www.expressholidays.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover