Express Holidays

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Βουτιές στη Βόρεια Ελλάδα

Χαλκιδική


Δήμος Αριστοτέλη: Ιερισσός (φωτο), Καμπούδι, Ουρανούπολη
Πού θα κολυμπήσουμε:
Στην σκιά του Αγίου Όρους, στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, βρίσκονται κάποιες από τις ομορφότερες παραλίες της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίες κάθε καλοκαίρι παίρνουν ζωή από τις κωμοπόλεις γύρω τους. Η Ιερισσός, για παράδειγμα, αποτελεί κατά κανόνα τον τελευταίο σταθμό πριν το Άγιο Όρος, χαρακτηρίζεται από πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, ενώ εκεί ανεγέρθηκε πρόσφατα το Κέντρο Αγιορείτικης Κληρονομιάς, μέσω του οποίου μπορούν και οι γυναίκες να πάρουν μια εικόνα από την ζωή στην μικρή ανδροκρατούμενη κοινωνία. Η ομώνυμη αμμώδης παραλία Ιερισσός-Cocoa είναι οργανωμένη (με τουαλέτες, αποδυτήρια, ντους και χώρο υποδοχής), ενώ διαθέτει και beach bar.
Εξίσου οργανωμένες είναι και οι παραλίες κατά μήκος της ακτής Καμπούδι, η οποία χαρακτηρίζεται επίσης από λευκή, παχιά άμμο. Σε αυτές θα βρείτε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, εστιατόρια και beach bars.

Η Ουρανούπολη είναι από τις πιο φημισμένες περιοχές, επίσης στους πρόποδες του Αγίου Όρους, ενώ εκεί φιλοξενούνται αμέτρητα ξενοδοχειακά καταλύματα που προσφέρουν χαλαρές διακοπές στις υπέροχες αμμώδεις παραλίες της με τα τιρκουάζ νερά. Αξίζει στην περιοχή να βρεθεί κανείς Ιούλιο και Αύγουστο για να συμμετέχει στις αμέτρητες εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν τα φώτα της βόρειας Ελλάδας (στα Ουρανοπολίτικα τον Ιούλιο και στις εκδηλώσεις για την πανσέληνο τον Αύγουστο).

Σιθωνία: Ελιά, Αρμενιστής, Πόρτο Καρράς
Πού θα κολυμπήσουμε:

Στην δεύτερη χερσόνησο της Χαλκιδικής ο ανταγωνισμός των παραλιών είναι ισχυρότερος. Η Ελιά, ο Αρμενιστής και η παραλία μπροστά από το συγκρότημα Πόρτο Καρράς θεωρούνται από τις πιο καθαρές, και εντυπωσιακές ταυτόχρονα, στη βόρεια Ελλάδα. Και στις τρεις παραλίες θα βρείτε παχιά άμμο και τιρκουάζ, ρηχά νερά. Η μεν Ελιά είναι οργανωμένη πλαζ στην οποία θα βρείτε ξαπλώστρες και beach bars. Ο Αρμενιστής είναι η παραλία μπροστά από το ομώνυμο camping, ενώ η πλαζ του Πόρτο Καράς βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Κασσάνδρα: Σάνη
Πού θα κολυμπήσουμε – πού θα μείνουμε:

Η μακράν ωραιότερη και πιο καθαρή παραλία της Κασσάνδρας περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση με τα πεύκα να χαρίζουν απλόχερα την σκιά τους σε όσους απολαμβάνουν ηλιοθεραπεία στην αμμουδιά.

Πηγή: in2life.gr

Ταξιδέψτε στη Βόρεια Ελλάδα με την Express Holidays.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover