Express Holidays

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Πουκέτ: Στον τροπικό του Θεού! Στο πολυτελές ξενοδοχείο Hilton Izmir, 4 ημέρες από 399€



Kαθώς το αεροπλάνο πλησιάζει για προσγείωση στο Πούκετ, οι επιβάτες που έχουν θέα από τα παράθυρα δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Μπροστά τους ξεδιπλώνεται ένα καταπράσινο δάσος ριζωμένο στη θάλασσα. Σαν ένα τεράστιο πράσινο κύμα που ξαφνικά σκάλωσε στα γαλαζοπράσινα νερά. Από εκεί ψηλά δεν διακρίνεται ούτε σπιθαμή χέρσας γης ή κτιριακών εγκαταστάσεων. Ολα πάνω στο νησί λες και παίζουν το παιχνίδι της πράσινης παραλλαγής.


Μετά την προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού και στο δρόμο προς το ξενοδοχείο, το καταπράσινο σκηνικό σε ακολουθεί, παραμένοντας το ίδιο πυκνό, διακοπτόμενο μόνο από συστάδες με πολύχρωμα λουλούδια, μικρές βιλίτσες ή ξύλινα σπιτάκια, απέραντες κατάλευκες παραλίες ή μικρούς κόλπους, θαυμάσια resorts αλλά και βραχώδη ακρωτήρια που μαστιγώνονται από κύματα. Ανετοι δρόμοι με παρτέρια, ήρεμη κυκλοφορία δικύκλων και αυτοκινήτων και κάπου-κάπου, στα μικρά ξέφωτα, αριστερά και δεξιά του δρόμου, διακρίνονται να βόσκουν οι αγαθοί γκρι γίγαντες, οι τόσο αγαπητοί σε όλη την Ταϊλάνδη ασιατικοί ελέφαντες.

Το αναδυόμενο από τη θάλασσα του Ανταμαν νησί σε κερδίζει πολύ εύκολα από την αρχή. Με τις πρώτες εικόνες από τις εκπληκτικές φυσικές ομορφιές και στη συνέχεια από το εντυπωσιακό ξενοδοχείο με τους υπέροχους κήπους, με τις τεράστιες πισίνες και τα pool bars, με τις θαυμάσιες παραλίες που αγγίζουν τους κήπους του αλλά και με το εξαιρετικό service και την ευγένεια των ανθρώπων.

Παρά την κούραση της πρώτης ημέρας, έπειτα από ένα ταξίδι πολλών ωρών από την Αθήνα αλλά και την αναγκαία προσαρμογή στο ζεστό και, ανάλογα με την εποχή, υγρό κλίμα, η ομορφιά που αντικρίζεις σε κάνει να μη θέλεις να ξεκουραστείς, να μη θέλεις να χάσεις ούτε λεπτό.

Πού - κετ;

Αν εξαιρέσει κανείς το παλιό κομμάτι της πρωτεύουσας του νησιού και κάποιους παλιούς ναούς, το Πούκετ δεν είναι αυτό που θα περιγράφαμε ως ένα νησί με παραδοσιακούς οικισμούς και ιστορία που χάνεται στα βάθη του χρόνου. Οι ξεχωριστές ομορφιές του είναι τα εξαιρετικά τοπία, η εκπληκτική βλάστηση, οι μαγευτικές ακρογιαλιές, οι εκδρομές με βάρκες και τα θαλάσσια σπορ.

Στις πιο γνωστές παραλίες, οι ημέρες είναι πολύβουες και οι νύχτες μακριές. Από τα beach bars ακούγεται δυνατή μουσική, ενώ οι χυμοί και τα εξωτικά κοκτέιλ έχουν την τιμητική τους. Στην πολυσύχναστη περιοχή της παραλίας Patong, τα βράδια το σκηνικό αλλάζει. Σαν να στήνεται καθημερινά ένα πανηγύρι με υπαίθριες αγορές, με πολύχρωμα λαμπιόνια, με φωτεινές διαφημίσεις, με μυρωδιές φρεσκομαγειρεμένων φαγητών και με τις μουσικές από τα μπαράκια να δίνουν τον τόνο στη γιορταστική ατμόσφαιρα. Μηχανάκια και τουκ-τουκ -τα πιο δημοφιλή μέσα μεταφοράς- γεμίζουν τους δρόμους που σφύζουν από ζωή.

Η αρκετά πυκνοδομημένη πρωτεύουσα, η πόλη του Πούκετ, είναι κυρίως εμπορικό κέντρο και τόπος διανυκτέρευσης. Παρ' όλα αυτά, διαθέτει κάποια από τα καλύτερα σωζόμενα δείγματα κινεζο-πορτογαλικής αρχιτεκτονικής, όπως είναι οι αποικιακές επαύλεις του 19ου αιώνα. Χτισμένες από πλούσιους Κινέζους επιχειρηματίες, δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα στην, κατά τα άλλα, ασήμαντη πόλη. Ορισμένοι δρόμοι, όπως οι Thalang, Dibuk, Yaowarat και Kradi, έχουν μερικά παλιά κτίρια που τους κάνουν ελκυστικούς, μια και αποτυπώνουν ανάγλυφα το αρχιτεκτονικό παρελθόν της πόλης. Το πιο διάσημο μνημείο στο νησί είναι το άγαλμα των ηρωίδων Thao Thepkasattri και Thao Sisunthon, που συγκέντρωσαν τους κατοίκους του νησιού το 1785 για να απωθήσουν τους Μπουρμέζους εισβολείς.


Παραλίες

Η παραλία του Mai Khao βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. από την πόλη του Πούκετ. Είναι η μακρύτερη παραλία του νησιού. Η παραλία Nai Yang απέχει 30 χλμ. και αποτελεί τμήμα του Εθνικού Πάρκου Sirinath.

Ο κόλπος Pansea, η παραλία Surin, το ακρωτήριο Sing και η παραλία Kamala βρίσκονται σε απόσταση 24 χλμ. από την πόλη. Οι τοποθεσίες ξετυλίγονται η μία μετά την άλλη. Το κολύμπι δεν συνιστάται στην παραλία του Surin εξαιτίας των δυνατών κυμάτων και ενός «ύπουλου» υπόγειου ρεύματος. Η παραλία του Surin όμως είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία για την παρακολούθηση του ηλιοβασιλέματος.

Η πιο γνωστή παραλία είναι η Patong, που βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ. από την πόλη. Είναι η πιο ανεπτυγμένη, η πιο ζωηρή και η πιο δημοφιλής παραλία του Πούκετ. Προσφέρει πολυάριθμες δυνατότητες για διασκέδαση, αθλητισμό, αγορές και αναψυχή κατά μήκος των τριών χιλιομέτρων -και σε σχήμα μισοφέγγαρου- κόλπου της.

Οι εξίσου γνωστές παραλίες Karon και Kata βρίσκονται σε απόσταση 20 και 17 χλμ. αντίστοιχα από την πόλη. Και οι δύο παραλίες είναι εντυπωσιακά μεγάλες, σχετικά γαλήνιες, με διαυγή νερά και κατεξοχήν κατάλληλες για κολύμπι, υποβρύχιο ψάρεμα, ιστιοπλοΐα, γουίντ σέρφινγκ και, φυσικά, ηλιοθεραπεία.

Την παραλία Nai Han θα τη βρείτε σε απόσταση 18 χλμ. από την πόλη. Η άσπρη παραλία βλέπει μια ρηχή λιμνοθάλασσα ανάμεσα σε βραχώδη ακρωτήρια.

Το ακρωτήριο Phromthep είναι πολύ κοντά στην παραλία Nai Han, το πιο νότιο σημείο του Πούκετ. Αποτελεί ιδανικό μέρος για να δει κανείς τα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα. Η παραλία Rawai βρίσκεται σε απόσταση περίπου 18 χλμ. από την πόλη. Είναι περισσότερο γνωστή για τους «Τσιγγάνους της θάλασσας», μια νομαδική μειονότητα ψαράδων. Ο κόλπος Chalong απέχει 11 χλμ. από την πόλη και έχει πολλά εστιατόρια με τα καλύτερα θαλασσινά.

Αξίζει να δείτε

Με τα παιδιά επισκεφτείτε τη Fantasea Land, που φιλοδοξεί να είναι η ταϊλανδική εκδοχή της Disneyland. Στο τεράστιο σύγχρονο θέατρό της θα παρακολουθήσετε ένα φαντασμαγορικό μουσικοχορευτικό θέαμα που αφηγείται την ιστορία της χώρας, με τη συμμετοχή ακροβατών, τραγουδιστών, χορευτών, ελεφάντων, και το οποίο τελειώνει με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα. Ο περιβάλλων χώρος μοιάζει με την αυλή των θαυμάτων. Λιμνούλες, ταχυδακτυλουργοί, σιντριβάνια με εξωτικά αγάλματα, φρούρια, ασιατικοί δράκοι, μαγαζιά και ό,τι άλλο φανταστεί ο παιδικός νους, είναι εκεί. Μικροί και μεγάλοι χαζεύουν, ψωνίζουν, τρώνε, δοκιμάζουν την τύχη τους και φωτογραφίζονται μέχρι και με νεογέννητα τιγράκια.

Στο ακρωτήρι Phanwa, βρίσκεται το ενυδρείο το οποίο ανήκει στο Κέντρο Θαλάσσιων και Βιολογικών Ερευνών. Το ενυδρείο έχει συμβάλει σημαντικά στη διάσωση των χελωνών του νησιού που απειλούνται με εξαφάνιση. Με τη βοήθεια του Βασιλικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης, το προσωπικό συλλέγει αυγά χελωνών από τα σημεία που κάνουν τις φωλιές τους, τόσο στο Πούκετ όσο και στα νησιά της γύρω περιοχής. Μετά την εκκόλαψη των αυγών οι υπεύθυνοι αναλαμβάνουν τη φροντίδα των νεογνών και στη συνέχεια τα απελευθερώνουν. Μια πολύ ευχάριστη βόλτα είναι και αυτή στον τροπικό κήπο με τις πεταλούδες. Το Phuket Butterfly Garden, που βρίσκεται στην περιοχή Sam Kong, διαθέτει εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία με πάνω από σαράντα είδη. Οι πολύχρωμες πεταλούδες πετάνε γύρω σας και είναι πράγματι ένα θέαμα χάρμα οφθαλμών.

Το Μουσείο Οστράκων στο νότιο άκρο του Πούκετ είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Διαθέτει, ίσως, μια από τις πιο αξιόλογες συλλογές οστράκων στον κόσμο. Κάποια είδη οστράκων πωλούνται στο πωλητήριο του μουσείου. Από τα σημαντικότερα εκθέματα είναι ένα τεράστιο μαργαριτάρι βάρους περίπου 140 καρατίων -από τα μοναδικά στον κόσμο- και ένα ογκώδες όστρακο που φτάνει τα διακόσια πενήντα κιλά και συγκαταλέγεται στα βαρύτερα εκθέματα του μουσείου.

Μια ημερήσια εκδρομή στο Πανγκ Νγκα και στα μαγκρόβια δάση είναι από τα must των διακοπών σας. Οι ήρεμοι υδατόδρομοι μέσα στα πυκνά μαγκρόβια δάση, που είναι επισκέψιμα με κανό ή μηχανοκίνητες πιρόγες -πολλές από τις οποίες είναι στολισμένες με πολύχρωμα υφάσματα-, παρουσιάζουν τρομερό ενδιαφέρον. Το ίδιο εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και ο ειδυλλιακός κόλπος του Πανγκ Νγκα με τους διάσπαρτους καταπράσινους όγκους βράχων που πετάγονται απότομα μέσα από τη θάλασσα και κάνουν εντυπωσιακά επιβλητικό το τοπίο.

Σε ένα από τα πολλά νησάκια και τις βραχονησίδες του Πανγκ Νγκα γυρίστηκε η ταινία «Χρυσοδάκτυλος» με τον Τζέιμς Μποντ και τώρα αποτελεί δημοφιλές αξιοθέατο.

Αν έχετε χρόνο και περιέργεια, σταματήστε στο, χτισμένο με πασσάλους πάνω στη θάλασσα, κοντινό μουσουλμανικό χωριό. Μια βόλτα στο χωριό, με τη φωτογραφική μηχανή ανά χείρας, δίνει την ευκαιρία να δείτε τις γυναίκες με τα λευκά -λόγω κάποιου είδους «κρέμας ομορφιάς»- πρόσωπα, εικόνες από το εσωτερικό των φτωχικών σπιτιών ή από τις ιδιαίτερες φιγούρες των ηλικιωμένων κατοίκων ή ακόμη από μωρά μέσα στις κρεμασμένες υφασμάτινες κούνιες-αιώρες τους και πολλές σκηνές από την καθημερινή ζωή.

Πηγή: kathimerini.gr

ΔΙΑΜΟΝΗ:
Στο πολυτελές ξενοδοχείο Hilton Izmir 


Διάρκεια:                      4 ημέρες   
Ημερ. αναχώρησης:     κάθε Παρασκευή Ιούλιο-Αύγουστο  
Αναχωρηση από:         Αθήνα   

από 399€ 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε expressholidays.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου της Express Holidays



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover