Express Holidays

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Βόλτα στις Βενετσιάνικες γειτονιές

San Marco: Το κέντρο της Βενετίας. Βρίσκεστε σε μια από τις ωραιότερες πλατείες του κόσμου. Χαλαρώστε και απολαύστε. Κάντε ατέλειωτες βόλτες στα στενά και τα κανάλια γύρω από την πλατεία καθώς και ένα απολαυστικό shopping στα πέριξ μοδάτα μαγαζιά. Αφόρητα τουριστικά μεν απόλυτα must δε.

Castello: Στα ανατολικά της πόλης. Σχετικά λιγότερο τουριστική περιοχή με πλήθος όμως αξιοθέατων. Μεταξύ των άλλων εδώ θα βρείτε το Arsenale την περίφημη εκκλησία Santi Giovannie Paolo όπου έχουν ενταφιαστεί 25 Δόγηδες καθώς και την Ελληνική εκκλησία του Αγ.Γεωργίου των Ελλήνων. Στο ανατολικότερο κομμάτι της, στους δημόσιους κήπους, την εποχή της Biennale θα χαρείτε εκθέσεις έργων τέχνης. Ιδανική περιοχή για ήσυχους περιπάτους μακριά από το τουριστικό χάος του κέντρου.



Dorsoduro: Η γοητευτικότερη ίσως γειτονιά της πόλης. Η γειτονιά των μουσείων, της διασκέδασης και των ρομαντικών περιπάτων. Απολαύστε τέχνη στην Academia , ξεδώστε στο Campo Santa Margherita , αφεθείτε στη μαγεία ενός υπέροχου περιπάτου το δειλινό στο Zattere. Άλλο ένα must to see η υπέροχη εκκλησία της Santa Maria della Salute. Kαθίστε με τις ώρες στα σκαλάκια της και χαζέψτε την κίνηση στο Μεγάλο κανάλι.Cannaregio:


Η πάλαι ποτέ Εβραϊκή συνοικία της Βενετίας. Περπατήστε την Strada Nuova και θα δείτε την σύγχρονή ζωή της πόλης. Καθημερινά μαγαζιά, απλά εστιατόρια και café, ντόπιους να ψωνίζουν, παιδιά να παίζουν στους δρόμους, η απλή Βενετία του σήμερα. Παρόλα αυτά η περιοχή δεν στερείται γοητείας. Εδώ θα συναντήσετε ορισμένες από τις ατμοσφαιρικότερες εκκλησίες της πόλης. Santa Maria dei Miracoli, Santi Apostoli και πάνω από όλες η Madonna dell Orto, πραγματικό προσκύνημα για τους λάτρεις του Tintorettο. Aπλά υπέροχες.

San Paolo & Santa CroceΦιλική συμβουλή. Φορέστε αναπαυτικά παπούτσια και περπατήστε. Και τι δεν θα δείτε… το Canal Grande, την γέφυρα του Rialto, τα εντυπωσιακότερα Pallazzo της πόλης, ατμοσφαιρικές πλατείες και αγορές, επιβλητικές εκκλησίες. Όλη η μεγαλοπρέπεια και η μαγεία της Βενετίας μπροστά σας. Ρουφήξτε την.


Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επισκεφθείτε το www.expressholidays.gr  ή καλέστε στο 210 6752300

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover