Express Holidays

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Οικογενειακές διακοπές: Φινλανδία

Όταν τα παραμύθια βγαίνουν αληθινά. Το Ροβανιέμι είναι μια σύγχρονη πόλη που κτίστηκε μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και θεωρείται από τις πιο καλοσχεδιασμένες του δυτικού κόσμου. Για να γνωρίσετε την ιστορία και τον πολιτισμό των Λαπώνων θα επισκεφθείτε το εξαιρετικό Μουσείο Arktikum.

Λίγο έξω από την πόλη απλώνεται η απόλυτη σιωπή του χιονιού και στους δρόμους περιφέρονται ξυλοκόποι ντυμένοι με τις χαρακτηριστικές πολύχρωμες φορεσιές των Λαπώνων. Τάρανδοι σέρνουν τα πατροπαράδοτα έλκηθρα, αλλά, αν προτιμάτε τις δυνατές συγκινήσεις, θα διαλέξετε το σνόουμομπιλ.
Στις μικρές κοινότητες της λαπωνικής γης η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα θυμίζει παραμύθι. Οι πανύψηλες χιονισμένες σημύδες, τα έλκηθρα με τους τάρανδους και τα χάσκις, η παρέα του Αϊ-Βασίλη που χτυπάει τις πόρτες των σπιτιών μοιράζοντας δώρα, τα φωτισμένα από τις χρυσαφένιες λάμψεις της φωτιάς παράθυρα των σπιτιών, θα σας κάνουν να νιώσετε μέρος της γιορτής.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, λίγο πριν από το εορταστικό δείπνο, όλοι βγαίνουν για έναν ονειρικό περίπατο στο παγωμένο δάσος με τις τσέπες γεμάτες ξερά φρούτα και καρπούς που τα σκορπίζουν πάνω στο χιόνι ως πρωτοχρονιάτικη προσφορά στα ζώα του δάσους.

Το παραμύθι ζωντανεύει Οκτώ χιλιόμετρα μακριά από το Ροβανιέμι οι Φινλανδοί συντηρούν το ονειρεμένο παραμύθι του πιο αγαπημένου παππού της παιδικής ηλικίας. Ο Αϊ-Βασίλης κατοικεί εδώ κατασκευάζοντας στο εργαστήρι του δώρα για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Ο πανύψηλος Φινλανδός με το τρανταχτό γέλιο φωτογραφίζεται με τα παιδιά, δέχεται γράμματα, στέλνει δώρα και παρασύρει στο παραμύθι των Χριστουγέννων ακόμα και τους δύσπιστους ενήλικες.
Η ψυχαγωγία ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Santapark, ένα θεματικό πάρκο που δημιουργήθηκε πριν από λίγα χρόνια στην καρδιά ενός λόφου και περιλαμβάνει καταστήματα, εστιατόρια, θέατρα, αίθουσες παιχνιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επισκεφθείτε το www.expressholidays.gr ή επικοινωνήστε στο 210 6752300
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover