Express Holidays

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Χριστούγεννα στα παραμυθένια πετρόχτιστα χωριά...

Κόνιτσα & Ζαγοροχώρια 
Χιονισμένα έλατα. Πέτρινες καμινάδες που αχνίζουν. Κρυστάλλινες λίμνες που καθρεφτίζουν συννεφιασμένους ουρανούς. Κι όλα αυτά σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων οδήγησης, και κόστος χαμηλότερο απ’ ό,τι φαντάζεστε.

Παραμυθένια, πετρόχτιστα χωριά τυλιγμένα με την άχλη του χειμώνα, που παγώνει την ανάσα και σε κάνει να θέλεις να κρυφτείς δίπλα στο επόμενο αναμμένο τζάκι. Συγκλονιστικά φυσικά τοπία που κάνουν το δίλημμα εντονότερο, προκαλώντας σε να φορέσεις ό,τι πιο ζεστό έχεις και να τα περπατήσεις.

Και μια πόλη όλο λιθόκτιστα σοκάκια, που ζει φύσει και θέσει σε ρυθμούς χειμερινούς –κι εκεί γύρω στα Χριστούγεννα είναι σχεδόν πάντα πασπαλισμένη με χιόνι. Να προσθέσουμε την ηπειρώτικη κουζίνα, τις αμέτρητες ευκαιρίες για εξερεύνηση και τις λογικότατες –έως χαμηλές, αναλόγως πού θα επιλέξετε να μείνετε– τιμές, ή σας πείσαμε ήδη;

Φαγητό: Εξαιρετικά μαγειρευτά και τοπικές σπεσιαλιτέ στο Καπνισμένο Τσουκάλι, στην Κόνιτσα, και στο Μπουραζάνι –μη χάσετε το αγριογούρουνο και ολόφρεσκη ποταμίσια πέστροφα– στο ομώνυμο χωριό, περί τα δέκα χιλιόμετρα από την Κόνιτσα προς τα αλβανικά σύνορα.

Αν ο δρόμος σας φέρει στην Αρίστη, το πρώτο από τα Ζαγοροχώρια που συναντάτε καθώς ανηφορίζετε το βουνό από την Κόνιτσα, επιβάλλεται να κάνετε μια στάση στο Εν Αρίστη, για εξαίσια ντόπια κρέατα στη σχάρα. Στο Μεγάλο Πάπιγκο, σπιτικά μαγειρευτά θα δοκιμάσετε στην ταβέρνα του Ιωαννίδη και σπεσιαλιτέ «της μαμάς» στην Καλλιόπη και στου Τσουμάνη.

Λαμπερά Χριστούγεννα στους πιο μαγικούς προορισμούς: www.expressholidays.gr
Πηγή: www.in2life.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover