Express Holidays

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Χριστούγεννα στο Λονδίνο

Μια σύγχρονη μεγαλούπολη, πλούσια σε ιστορικά μνημεία, που συνιστώ να επισκεφθείτε, τουλάχιστον μια φορά στην ζωή σας είναι το Λονδίνο. Αν είναι Πρωτοχρονιά, ακόμα καλύτερα.Την ημέρα των Χριστουγέννων δεν υπάρχει τίποτα, δεν υπάρχουν συγκοινωνίες, όλα κλειστά. Προτείνω να κάνετε μια βόλτα στο Ηyde Park.

Είναι η πόλη που μπορεί και ικανοποιεί όλες τις προτιμήσεις του επισκέπτη: Μουσεία, ανάκτορα, θέατρα, πινακοθήκες, συναυλίες, πολυκαταστήματα, νυχτερινή ζωή. Πανοραμική η θέα της πόλης που προσφέρει το London Eye. Από μια γυάλινη καμπίνα σε ένα τεράστιο περιστρεφόμενο τροχό και για 30 λεπτά περιστροφής, αντικρίζεις όλο το Λονδίνο με τα αξιοθέατα να ξεχωρίζουν ένα – ένα.

Στη κλασσική πλέον Oxford Street γεμάτα τα μαγαζιά, με δυσκολία βαδίζεις στα πεζοδρόμια. Στο κατάστημα Hamleys με τα αναρίθμητα παιγνίδια, πανζουρλισμός! Απλησίαστα τα ράφια με τα παιδιά μαγνητισμένα να έχουν πέσει επάνω τους και ως συνήθως να τα θέλουν όλα. Ένα μοναδικό μαγαζί είναι το Fortnum and Mason. Έχει κυρίως ο,τι μπορεί να φανταστεί κανείς από γλυκίσματα, μπισκότα, μαρμελάδες, τσάγια. Υπάρχουν δύο εστιατόρια και ένα καφέ όπου ο εξαιρετικός εσπρέσο συνοδεύεται και από ένα μικρό χωνάκι παγωτό με κομμάτια πορτοκαλιού.

Στο ολοκαίνουργιο εμπορικό κέντρο Westfield η πολυκοσμία δεν περιγράφεται. Γραφικά τα στενά δρομάκια στο Soho και στη China Town με τα μπαράκια, τα καφέ και τη μυρουδιά της κινέζικης κουζίνας. Σε μια πόλη των θεάτρων, των μιούζικαλ, των συναυλιών που δε ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, όλη η περιοχή γύρω από το Piccadilly, τη Leicester Square πιο δίπλα, σφύζει από ζωή, με άτομα κάθε λογής και κάθε φυλής γύρω σου.

Ταξιδεύοντας στο αυτοκρατορικό Λονδίνο Πρωτοχρονιά συνδυάζεις τα ψώνια στα πολυκαταστήματα της βρετανικής πρωτεύουσας (περίφημες είναι οι εκπτώσεις που αρχίζουν από 30, 50 και φθάνουν 70%) με την επίσκεψη σε μια απο τις ιστορικότερες και πιο πολυπολιτισμικές πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επισκεφθείτε το www.expressholidays.gr ή επικοινωνήστε στο 2106752300
Πηγή: apn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover