Express Holidays

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Το γραφικό νησί της Μήλου

Η Μήλος, ένα από τα γραφικότερα νησιά των Κυκλάδων, σε απόσταση 44 ναυτικών μιλίων από τον Πειραιά, είναι το νησί της περίφημης Αφροδίτης της Μήλου (η οποία βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου). Το νησί ολόκληρο αποτελεί ένα ηφαιστειογενές βουνό και ο όρμος του πιθανολογείται ότι είναι ένας παλαιός μισοβυθισμένος κρατήρας. Ο Αδάμαντας είναι το λιμάνι όπου προσεγγίζουν τα πλοία από τον Πειραιά.

Ξεκινώντας από τον Αδάμαντα θα κάνετε εκδρομές (3,5χλμ) ως τη Μήλο, την πρωτεύουσα του νησιού. Με το καΐκι μπορείτε να πάτε στις όμορφες παραλίες της ΝΔ ακτής του νησιού, Εμπορειό, Ριβάρι, Άγιο Δημήτριο, Μονδράκια, Χιβαδολίμνη. Μπορείτε ακόμα να επισκεφτείτε τις θαλάσσιες σπηλιές Παπάφραγκα κοντά στη Φυλακωπή (13 χλμ από τον Αδάμαντα) και Συκιά στη ΝΔ ακτή του νησιού.

Στη ΒΑ ακτή του νησιού αξίζει να επισκεφτείτε την Πολλώνια με την ωραία παραλία απ' όπου μπορείτε να πάτε με καΐκι στα Γλαρονήσια και την Κίμωλο. Τα κυριότερα αξιοθέατα είναι οι περίφημες κατακόμβες παλαιοχριστιανικό μοναδικό μνημείο, οι ναοί της Αγίας Τριάδας και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Επισκεφθείτε το www.expressholidays.gr και επιλέξτε το πακέτο που σας ταιριάζει.
Πηγή: club.pathfinder.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover