Express Holidays

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Αμστερνταμ: Η πόλη των καναλιών, της τέχνης, των λουλουδιών

Σημείο αναφοράς της περιπλάνησης στο Αμστερνταμ είναι ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός. Αφού περάσετε το μεγάλο κανάλι που βρίσκεται ακριβώς μπροστά του θα βρεθείτε σε έναν χαριτωμένο λαβύρινθο από κανάλια, στενούς δρόμους και μικρές πλατείες. Ενα πέρασμα από το εμπορικό κέντρο Μάγκνα Πλάζα (Magna Plaza) αξίζει τον κόπο.

Η περιοχή που βρίσκεται γύρω από την πλατεία Ρέμπραντ (Rembrandplein) είναι γεμάτη σοφιστικέ μπουτίκ και μοντέρνες γκαλερί και βρίσκεται πολύ κοντά στη γειτονιά των μουσείων. Στο Αμστερνταμ υπάρχουν 40 μουσεία από τα οποία τα δύο μεγαλύτερα, το Εθνικό (Rijksmuseum) και το Μουσείο Βαν Γκογκ, βρίσκονται δίπλα σε μια τεράστια ανοιχτή πλατεία, τη Museumsplein.

Οι υπαίθριες αγορές αποτελούν παράδοση στο Αμστερνταμ. Περπατήστε στην αγορά των λουλουδιών στις όχθες του καναλιού Σίγκελ για να ανακαλύψετε όλες τις ποικιλίες της τουλίπας, ξεφυλλίστε παλιά βιβλία στη μικρή αγορά δίπλα στην πλατεία Σπάι (Spui), εξερευνήστε τους πάγκους των παλαιοπωλών στο Βάτερλουπλαϊν (Waterlooplein), μία από τις μεγαλύτερες υπαίθριες αγορές της Ευρώπης.

Εξαιρετική ιδέα είναι η περιήγηση με τα τουριστικά καραβάκια που κάνουν τον γύρο της πόλης μέσα από τα κανάλια. Θα σας δώσει την ευκαιρία να παρατηρήσετε τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες της ολλανδικής αρχιτεκτονικής.

Εκτός από μπίρα αξίζει να δοκιμάσετε γινέβερ (jenever) - δυνατό απόσταγμα που θυμίζει τζιν. Ενα από τα πιο γνωστά στο κέντρο της πόλης είναι το «Cafe Luxembourg», στην πλατεία Σπάι.

Για πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@expressholidays.gr ή στο 210 6752300
Πηγή: ethnos.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover