Express Holidays

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Όλυμπος, οι Θεοί σας περιμένουν

O Όλυμπος βρίσκεται στο μέσο περίπου της ηπειρωτικής Ελλάδας. Το μυθικό αυτο βουνό βρίσκεται συγκεκριμένα στην βόρειο πλευρά της Θεσσαλίας και νοτιοδυτικά της Μακεδονίας. Το τοπίο μόλις φτάσατε πραγματικά θα σας κόψει την ανάσα. Καθώς θα προχωράτε θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια σας μία μία οι ομορφιές του βουνού.

Οι επιβλητικές κορυφές του, οι σμηλευμένες πλαγιές, οι ρεματιές και βαθιές χαράδρες, πολλα ανεξερεύνητα και μη σπήλαια, καθώς και πηγές, μικρές λίμνες και χείμαρρους. Η χλωρίδα και πανίδα του βουνού είναι πράγματικα πλούσια. Υπάρχουν πολλές διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε και εξαρτώνται κυρίως απο τις αντοχές σας.Υπάρχουν πολλά χωριά που απλώνονται στην αγκαλιά του βουνού, που θα απευθυνθείτε για την διαμονή σας ή και αξίζει να τα επισκεφτείτε .

Το πιο γνωστό είναι το Λιτόχωρο με το πασίγνωστο φαράγγι του Ενιπέα. Στο χωριό υπάρχει Ναυτικό Μουσείο αλλα και ιππικός όμιλος. Ο Δήμος Πέτρας οπου θα βρείτε μεταξύ άλλων παραδοσιακό οικισμό, αρχαιολογικό χώρο και ιστορικά μνημεία. Άζωρος (Βουβάλα) διαμέρισμα του Δήμου Σαρανταπόρου. Απέχει από την Ελασσόνα 18 χλμ. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα να ανεβείτε εως την κορυφή του λόφου Καστρί (όπου βρίσκεται και η αρχαία ακρόπολη), να επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο και τα βυζαντινά ευρήματα .

Επισκεφθείτε το www.expressholidays.gr και "ταξιδέψτε" στον κόσμο των προορισμών!
Πηγή: i-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover