Express Holidays

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Βορειοδυτική Ανδρος: Γαύριο-Μπατσί και Παλαιόπολη

Η Χώρα της Ανδρου μονοπωλεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών - και δικαίως. Το νησί όμως είναι πολύ μεγάλο και κρύβει δεκάδες ακόμη αξιοθέατα και μυστικά. Αυτήν τη φορά σας προτείνουμε να εξερευνήσετε το βόρειο και το δυτικό του κομμάτι. Το πλοίο περνάει σύρριζα στις ακτές. Μια αριστερή στροφή και το λιμάνι του Γαυρίου το κλείνει στην αγκαλιά του. Κτίσματα ασπρίζουν κατά μήκος της παραλίας, όπου συνωστίζονται ταβέρνες, μπαρ, καφέ, σουβλατζίδικα, ζαχαροπλαστεία, τα οποία γεμίζουν τις ώρες της αναχώρησης των πλοίων και τα βράδια.

Απ την άλλη, το Μπατσί, ένα τουριστικό θέρετρο με παρελθόν. Τουριστικές ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ, club και πιτσαρίες συνωστίζονται στην αριστερή μεριά του παραλιακού δρόμου και του λιμανιού με τις ψαρόβαρκες. Τις όποιες ομορφιές έχουν απομείνει από το παλιό Μπατσί, όπου κάποτε γυρίστηκε η ταινία «Κορίτσια στον ήλιο» (όπου ο Βόγλης πήγε με... τρένο από την Αθήνα στο Μπατσί...), θα τις ανακαλύψετε ανηφορίζοντας προς την Πίσω Βρύση, όπου οι παλιοί έλεγαν ότι ζούσαν νεράιδες, καθώς και στο Ανω Μπατσί.

Φθινοπωρινές βουτιές σε πεντακάθαρα νερά
Από το Γαύριο μέχρι το Μπατσί και από το Μπατσί μέχρι την Παλαιόπολη και τη Σταυροπέδα, θα βρείτε αρκετές παραλίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι οργανωμένες. Καθώς το Γαύριο απέχει μόλις 2 ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας, η βορειοδυτική Ανδρος είναι ιδανική για τα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου.

Επισκεφθείτε το www.expressholidays.gr και επιλέξτε τον δικό σας μοναδικό προορισμό για αξέχαστες φθινοπωρινές διακοπές!
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover