Express Holidays

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Αλεξάνδρεια: Με την αύρα της Μεσογείου

Στη μέση της βόρειας ακτογραμμής της Αιγύπτου απλώνεται η Αλεξάνδρεια, η πόλη που φέρει το όνομα του μεγάλου στρατηλάτη και ιδρυτή της. Στο πέρασμα των αιώνων δέχθηκε πολλές επιρροές που σφράγισαν την πορεία της. Σήμερα, με τη μεσογειακή αύρα και τα μνημεία της, διατηρεί ακόμα αυτόν τον κοσμοπολίτικο αέρα που έφεραν Έλληνες και Ευρωπαίοι από τα μέσα του 19ου αιώνα.

Διασκέδαση: Γι' αυτούς που θέλουν να δουν χορό της κοιλιάς, το πιο εγγυημένο μέρος είναι το Hotel Sheraton που βρίσκεται στην παραλία της Μοντάζα. Επίσης στη συνοικία Stanley Bay επί της παραλιακής El Geish, ο πολυχώρος The Mall συγκεντρώνει αρκετή νεολαία. Ακόμα η παλιά πόλη είναι γεμάτη από παραδοσιακά cafe & τεϊοποτεία για όσους προτιμούν παραδοσιακή μουσική και άρωμα ναργιλέ.


Φαγητό: Tikka Grill (Λεωφόρος El Geich 26, Corniche), με ειδίκευση στα θαλασσινά και θέα στο παλιό λιμάνι με το φρούριο.
Le plat d' or (Πλατεία Ζαχλούλ), με πολύ προσεγμένη αιγυπτιακή και ευρωπαϊκή κουζίνα στο ατμοσφαιρικό Hotel Sofitel Cecil.  
Trianon: Στη συμβολή της οδού Σαφίγια Ζαχλούλ και της ομώνυμης πλατείας βρίσκεται αυτό το καφεζαχαροπλαστείο, που είναι το πιο ιστορικό και με διακόσμηση από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Μουσεία: Το Ελληνορωμαϊκό Μουσείο, από τα σημαντικότερα της χώρας, δυστυχώς θα παραμείνει κλειστό για τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμα. Το Μουσείο Καβάφη στην οδό Σαρμ ελ Σεΐχ 4 επισκέπτονται τα τελευταία χρόνια πολλοί Ελληνες, όπως και τους ελληνιστικούς τάφους με το σημερινό όνομα Μουσταφά Καμίλ και τις κατακόμβες της Σουκάφα. Οι λάτρεις των αρχαίων εγγράφων θα βρουν μια ωραία συλλογή στο μουσείο της Νέας Βιβλιοθήκης. Επίσης έξω από το κάστρο του Κάιτ μπέη υπάρχει ενυδρείο και υδροβιολογικό μουσείο.

Ταξίδι στην ιστορία, στα μνημεία, στις γεύσεις και στην αληθινή διασκέδαση! Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@expressholidays.gr ή στο 210 6752300
Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover