Express Holidays

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ινβερνές: Η βόρεια μητρόπολη


Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πόλη της Ευρώπης -όπως αρέσκονται να καυχώνται οι κάτοικοί της- αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς στη Σκωτία, ειδικά όταν ο καιρός είναι καλός, για τους λάτρεις των γοτθικών μύθων και του μεγαλείου της Φύσης του Βορρά.

Περιτριγυρισμένη από το καταπράσινο τοπίο του Καναλιού της Καληδονίας και με τον θρυλικό ποταμό Νες να την διασχίζει κάτω από τις περίτεχνες γέφυρές της, η Inverness, πρωτεύουσα των Σκωτσέζικων Highlands, διατηρεί όλα τα στοιχεία του ταραχώδους, γοτθικού παρελθόντος μαχών και διεκδικήσεων και ταυτόχρονα αναπτύσσεται στους ρυθμούς του 21ου αιώνα με χάρη και απροσδόκητη πρόοδο. Το όνομά της σημαίνει η «πόλη επάνω στο ποτάμι» στην αρχαία γλώσσα των Κελτών, που έχουν αφήσει το στίγμα τους βαθιά χαραγμένο στον πολιτισμό αυτού του βόρειου τόπου.
Η βόλτα δίπλα στο κανάλι, στη σκιά του Κάστρου, ανάμεσα σε καταπράσινα μονοπάτια και με τους σολομούς να παίζουν στο ρεύμα των νερών ξεφεύγοντας επιδέξια από το αγκίστρι του χωμένου μέχρι τη μέση στο νερό ψαρά είναι μια εμπειρία διαφορετική από τις συνηθισμένες τουριστικές εικόνες που συλλέγει κανείς από άλλα μέρη του κόσμου. 

Το κάστρο, κομματιασμένα πλέον ερείπια ανάμεσα στο καταπράσινο γρασίδι του λόφου πάνω από το νερό, προκαλεί μια σχεδόν ρομαντική θλίψη και εξάπτει τη φαντασία με μορφές και ιστορίες πολεμιστών που περνούσαν την πύλη του σε ταραγμένες περιόδους, στην ατέρμονη διελκυστίνδα εξουσίας μεταξύ Σκώτων και Αγγλων.

Επισκεφθείτε το www.expressholidays.gr και επιλέξτε τον δικό σας μοναδικό προορισμό!
Πηγή: kathimerini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover