Express Holidays

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ο καφές στη Βιέννη: ιστορία & ιεροτελεστία


Τα καφέ ή άλλως Konditoreien, τα κουλτουριάρικα καφέ ή άλλως Kultur Cafes, τα στρούντελς ή αλλως Apfelstrudel και οι βιεννέζικες τούρτες, ή άλλως torte, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη ζωή και τις συνήθειες των Βιεννέζων. Η λατρεία των Βιεννέζων με τον καφέ έχει βαθειά τις ρίζες της πίσω στα 1683, όταν, έπειτα από την ήττα του Τουρκικού στρατού που είχε πολιορκήσει τη Βιέννη, οι ηττημένοι άφησαν σακιά με κοκκους καφέ.

Η ιστορία λέει πως ο καφές καπουτσίνο ήταν έμπνευση του Μάρκο Ντ'Αβιάνο, ενός μοναχού από το μοναστικό τάγμα των Καπουτσίνων, ο οποίος είχε πολεμήσει εναντίον των Τούρκων στη Βιέννη. Επειδή ήταν δυνατή τη γεύση του καφέ, ανακατεύτηκε με κρέμα και μέλι. Αυτό ήταν που έκανε το χρώμα του ανοιχτό ομοιάζοντας με τους μανδύες των καπουτσίνων μοναχών. Οι Βιεννέζοι τον ονόμασαν καπουτσίνο προς τιμήν του τάγματος του Μάρκο Ντ'Αβιάνο.



Πριν αποφασίσεις να εξορμήσεις, κράτησε καλή σημείωση για τα είδη των καφέ που μπορείς να απολαύσεις.
Grosser/KleinerSchwarzer , διπλός/ μονός καφές, σχέτος
Grosser/KleinerBrauner, διπλός/μονός καφές, με γάλα
VerlangerterSchwarzer, ελαφρύς καφές χωρίς γάλα
VerlangerterBrauner, ελαφρύς καφές, με γάλα
Einspanner “Schwarzer”, σερβίρεται σε ποτήρι με χτυπημένη κρέμα
Melange, ζεστό γάλα με αφρό, πασπαλισμένο με σοκολάτα

Χωρίς να υποτιμώνται τα λοιπά είδη καφέ, δεν νοείται να βρίσκεσαι στη Βιέννη, αλλά και γενικά στην Αυστρία και να μην δοκιμάσεις τον τοπικό τους καφέ, τον Wiener Melange. Είναι σχεδόν βέβαια ότι κατά την παραμονή σου εδώ, δεν θα προτιμάς άλλον καφέ, πλην αυτού.

Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@expressholidays.gr ή στο 210 6752300
Πηγή: www.travelstrories.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover