Express Holidays

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Λήμνος: Η καλλονή του βόρειου Αιγαίου

Αν την επισκεφθείτε, θα δείτε λίγα δέντρα και πολύ πράσινο, καθώς και ρεματιές που έγιναν ροζ από τις ανθισμένες πικροδάφνες. Θα δείτε πολλες παραλίες, μικρές και μεγάλες, φανερές ή κρυφές, καθώς και θαλασσινές σπηλιές και πετρώματα σε υπέροχα σχέδια.

Θα δείτε όμορφες μικρές πολιτειούλες και χωριά με φιλόξενους ανθρώπους. Θα δείτε έναν τόπο με πολλή ιστορία κι ένα τοπίο που έχει το χάρισμα να γαληνεύει την ψυχή σας. Είναι ερωτεύσιμο αυτό το νησί...

Εχει πάρα πολλές παραλίες η Λήμνος και είμαι σίγουρος πως θα βρείτε κάποια να σας κάνει ευτυχισμένο. Kοντά στην Mύρινα είναι ο Pωμαίικος Γιαλός και η συνέχειά του προς Βορράν είναι τα Pηχά Nερά. H παραλία στο Πλατύ είναι η πιο τουριστική παραλία και βρίσκεται Νότια της Μύρινας.

Πιο ωραία παραλία του νησιού θεωρείται η παραλία του Θάνου, κάτω από το ομώνυμο χωριό: απέραντη αμμουδιά και πολύ καθαρά νερά. Eμένα πάλι μου άρεσε πολύ η παραλία της Nεφτίνας, μια μικρή ακρογιαλιά κάτω από το Ιερό των Kαβείρων - αρκεί βέβαια να μη φυσάει βοριάς. Στον βοριά επίσης βρίσκονται οι παραλίες Γομάτι, Αγιος Ερμόλαος, Κότσινας και Πλάκα. Μεγάλες παραλίες στο Νότο είναι αυτή του Nεβγάτη κάτω από το χωριό Kοντιάς και Κέρος κάτω από το χωριό Καλλιόπη (μεταξύ Αλυκής και Χορταρολίμνης).


Κάποια όμως θα μου μείνουν:

Η ταβέρνα Μαντέλλα στις Σαρδές είναι το μοναδικό ίσως μέρος που θα βρείτε αποκλειστικά τοπική κουζίνα. Πραγματικός αλανιάρης κόκορας με φλομάρια, κουνέλι στιφάδο, και μουστοκούλικα, ένα ζυμαρικό που σερβίρεται περιχυμένο με πετιμέζι και πασπαλισμένο με αλμυρό μελίχλωρο. Εξαιρετικός συνδυασμός.
Στην Ιριδα, που βρίσκεται στη Μύρινα, στον Ρωμαίικο Γιαλό, θα βρείτε πολύ νόστιμη ελληνική και διεθνή κουζίνα από πάρα πολύ καλές πρώτες ύλες. Στα συν του μαγαζιού και η εξυπηρέτηση.
Το Cavo del Mareβρίσκεται κι αυτό στον Ρωμαίικο Γιαλό της Μύρινας κι εκεί θα βρείτε καλή ελληνική κουζίνα, μεζέδες και καλό σέρβις.
Πιο κάτω, ο Kόσμος με ελληνική και διεθνή κουζίνα, με ψάρια αλλά και με κρέατα.


Ανακαλύψτε την όμορφη Ελλάδα με την εγγύηση του Express Holidays. Επικοινωνήστε στο info@expressholidays.gr ή στο 210 6752300
Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover