Express Holidays

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ψαρά: ένα μικρό νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου

Βρίσκονται στα βορειοδυτικά της Χίου σε απόσταση 44 ν.μ. από το λιμάνι της, με το οποίο συνδέονται με καθημερινά δρομολόγια. Τα Ψαρά αποτελούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών για τις υπέροχες παραλίες τους. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο νησί υπάρχουν παραλίες διαφόρων τύπων που ικανοποιούν όλες τις προτιμήσεις. Θα βρείτε μεγάλες αμμουδιές, βοτσαλωτές ακρογιαλιές, κλειστούς όρμους κι απάνεμα λιμανάκια.

Μια από τις κοντινότερες στην πόλη παραλίες είναι το Κατσούνι που βρίσκεται στα ανατολικά του οικισμού και συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση. Έχει αμμουδιά και ρηχά νερά. Εδώ διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι το τουρνουά Beach Volley. Στη συνέχεια της παραλίας βρίσκεται ο κόλπος της Αγίας Κυριακής, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας.


Μια από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού είναι η Λάκκα. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. Σε κοντινή απόσταση από την παραλία βρίσκονται οι βραχονησίδες Νησοπούλα και Άη Νικολάκι. Μια μικρή χερσόνησος χωρίζει τη Λάκκα από την παραλία Αρχοντίκι. Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία που συνδυάζει άμμο κι βότσαλο. Σε απόσταση 100 μ. περίπου από την ακτή βρίσκεται το νησάκι Δασκαλειό.


Το νησί φημίζεται για τα φρέσκα ψάρια και τους αστακούς, που θα βρείτε σε όλες τις ταβέρνες. Επίσης δοκιμάστε τη ντόπια μυζήθρα και τη κοπανιστή. Αγοράστε το θυμαρίσιο μέλι για το οποίο φημίζονται τα Ψαρά.

Ζήστε μοναδικές εμπειρίες σε προορισμούς που μόνο το Express Holidays ξέρει να σας ταξιδεύει. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@expressholidays.gr ή στο 210 6752300
Πηγή: holidays.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover