Express Holidays

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Σέριφος: Κυκλάδες… όπως παλιά

Λευκά σπιτάκια που αντανακλούν τον ανελέητο κυκλαδίτικο ήλιο, κάνοντας τα μάτια να μισοκλείνουν. Διάφανα νερά που λαμπυρίζουν, ακίνητα, κάτω από τις πρωινές ακτίνες του. Ελληνικός καφές στη χόβολη που αρωματίζει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Βανίλια υποβρύχιο στο ποτήρι, σε κάποια σκιερή αυλή. Ξενύχτια με ρακόμελα σε ένα μπαλκόνι της Χώρας, με το Αιγαίο κάτω από τα πόδια. H Σέριφος καταφέρνει να διατηρεί αυθεντική τη γοητεία της να διατηρεί αυθεντική τη γοητεία της. Το φαγητό στα ταβερνάκια είναι σπιτικό, τα ξενύχτια παρεΐστικα κι η χρυσαφένια άμμος των παραλιών ανέγγιχτη, σκιασμένη φυσικά από τα αρμυρίκια.

…Αλλά εβδομήντα δύο (!) υπέροχες παραλίες,
μικρές και μεγαλύτερες, χρυσαφένιες από την ανοιχτόχρωμη άμμο ή πολύχρωμες χάρη στο μωσαϊκό από βότσαλα, εύκολα προσβάσιμες ή απαιτούσες… αρετή και τόλμη, για να διαβείς τα απόκρημνα μονοπάτια τους και να τις ανακαλύψεις. Όλες με κρυστάλλινα, διάφανα νερά, όλες μοναδικές στη διαφορετικότητά τους.


Η χρυσαφένια άμμος κάνει τέλεια αντίθεση με το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και την πράσινη κορνίζα που προσφέρουν τα αρμυρίκια –ελάτε νωρίς, για μια θέση στον ίσκιο– στο πανέμορφο Γάνεμα, στην Ψιλή Άμμο, στον Άγιο Σώστη και στη Συκαμιά. Τα βότσαλα δημιουργούν εντυπωσιακούς χρωματισμούς μέσα κι έξω από το νερό στη Βάγια και τη Λια.

Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@expressholidays.gr 
ή στο 210 6752300

Πηγή: in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover