Express Holidays

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Σύρος: Εκεί που ξαναγεννήθηκε η Ελλάδα


Και ωραίες παραλίες έχει, και ιστορικές πρωτιές, και κουλτούρα. «Στην Eρμούπολη ξαναγεννήθηκε η Eλλάδα», είχε πει ο Eλευθέριος Bενιζέλος. Παρότι προϋπήρχε ως οικισμός ήδη από τους αρχαίους χρόνους, γνώρισε μεγάλη άνθηση με τη γένεση του νέου ελληνικού κράτους.

Πάνω από τη νεοκλασική Ερμούπολη υπάρχει η Άνω Σύρος με όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός μεσαιωνικού οχυρού-οικισμού. Από την άλλη, υπάρχει και το λιμάνι με τις καφετέριες και τα μπαράκια του, καθώς και οι διάφοροι παραλιακοί οικισμοί, και αυτοί «πλήρως εξοπλισμένοι» με ταβέρνες, μπαρ και καφετέριες.

Παραλίες: Κύματα, Αγ. Νικόλαος, Τάλληρο, Βαγγελίδη.Όλες τους σχεδόν μέσα στην Ερμούπολη, με βότσαλο και νοτιοανατολικό προσανατολισμό. Γαλησσάς, Αγκαθωπές, Κόμητο και Βάρη. Με ψιλή άμμο έξω-μέσα και ρηχά νερά, τις συνιστώ για τα παιδιά. Αγία Πακού (ή Αρμεό). Αριστερά του Γαλησσά, αν σας αρέσει να σας αγκαλιάζει η θάλασσα όπως σας γέννησε η μαμά σας. 

Φοίνικας, Μέγας Γιαλός, Κόκκινα και Λωτός. Εκτός από πλαζ με ψιλή και χοντρή άμμο, θα βρείτε και αρμυρίκια με παχιά σκιά. Δελφίνι. Από τις πιο γνωστές, με ψιλή άμμο μέσα-έξω, με ομπρέλες και ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ. Αζόλιμνος. Η πιο κοντινή πλαζ στην πόλη (5 χλμ.), έχει αρμυρίκια αλλά και αρκετό κόσμο. Σαντορινιοί. Επίσης κοντινή, με ψιλή άμμο και λίγα βότσαλα στην άκρη της, αλλά συνηθέστατα με πολύ λιγότερο κόσμο. Μεγάλη Αγκάλη. Αν έχετε πλεούμενο... στο νησάκι Γάιδαρος, όπου βρίσκεται και ο Φάρος, ερημική και υπέροχη!

Για περισσότερες πληροφορίες κρατήσεις επισκεφθείτε το www.expressholidays.gr ή επικοινωνήστε στο 210 6752300
Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover