Express Holidays

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Ιος: Μεταδοτικά... γοητευτική

Στο μάτι κυριαρχεί η Χώρα του νησιού, ίσως ή πιο καλοδιατηρημένη σε όλες τις Κυκλάδες. Κορυφή της οι ανεμόμυλοι και ακόμη ψηλότερα οι τρεις Εκκλησιές συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς άξιο να σε κερδίσει πριν ακόμη αποβιβαστείς.
Παραλίες: 
- Η πρώτη επιλογή είναι να νοικιάσετε βαρκάκι [υπάρχουν διαθέσιμα] και να κάνετε το γύρο του Νησιού. Σε αυτή τη βόλτα αξίζει να κάνετε μια στάση στις παραλίες Κολιτσάνη, Παπα Αυλάκι, Κάλαμος και Πλάκες. Επίσης προτείνουμε:
- Μαγγανάρι. 23 χιλιόμετρα από τη χώρα. Διαθέτει άπλα και αρκετές επιλογές για το μεσημεριανό σας. (Ελπίζουμε μέχρι να πάτε, ο δρόμος να έχει ασφαλτοστρωθεί).
- Αγια Θεοδότη. Βρίσκεται βορειοανατολικά 10 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Δοκιμάστε τα διαθέσιμα θαλάσσια σπορ και τιμήστε ανεπιφύλακτα το ταβερνάκι στην άκρη.
- Μυλοπότας. 3 χιλιόμετρα νότια της Χώρας. Είναι οργανωμένη και στέκι για τη νεολαία του νησιού κατά τις μεσημεριανές ώρες.
- Κουμπάρα. 2 χιλιόμετρα βόρεια από το λιμάνι. Το υπάρχον καφέ εστιατόριο με πολύ ωραίο φαγητό και υπέροχο freddo. Οι ρομαντικοί, αξίζει να μείνετε και για το ηλιοβασίλεμα.

Αξίζει να επισκεφτείτε:


- Το Αρχαιολογικό μουσείο στη Χώρα.
- Τον Τάφο του Ομήρου, στη Θέση Πλακωτό στη βόρεια πλευρά του νησιού.
- Την Αγια Ειρήνη στο Λιμάνι.
- Την Παναγία την Γκρεμμιώτισσα στη Χώρα. Η ανάβαση απαιτεί αντοχή, αλλά η θέα θα σας αποζημιώσει.

Για πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@expressholidays.gr ή στο 210 6752300
Πηγή: in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover