Express Holidays

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Βενεζουέλα...ο παράδεισος της Καραϊβικής

Το Νησί της Μαργαρίτας αποτελεί έναν από τους πιο «καυτούς» προορισμούς της Καραϊβικής, για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης στις παραλίες και shopping therapy χωρίς... φόρους. Η δε Μπολιβάρ είναι το ιδανικό ορμητήριο για μια εκδρομή στον Παράδεισο. Μουσική υπόκρουση: σάλσα!

Η πόλη Porlamar αποτελεί το εμπορικό κέντρο του νησιού, ενώ στην έταιρη πόλη Pampatar (10 χλμ. βορειοανατολικά της Porlamar) δεσπόζουν τρία τεράστια εμπορικά κέντρα που θα ζήλευαν και οι πιο καπιταλιστικές χώρες. Το νησί της Μαργαρίτας αποτελεί ζώνη Duty Free και άνθρωποι απ' όλη τη Βενεζουέλα αλλά και τις γύρω χώρες έρχονται αποκλειστικά για να ψωνίσουν.



Το νησί της Μαργαρίτας έχει πολλά απομεινάρια και μνήμες και κληρονομιές από την εποχή της αποικιοκρατίας και της επανάστασης. Αποικιακά σπίτια, φρούρια και εκκλησίες αποτελούν την κληρονομιά που άφησαν οι κονκισταδόρες από τότε που κατείχαν το νησί, πριν από την εκδίωξή τους από τον απελευθερωτικό στρατό.

Μια εκδρομή που χαρακτηρίζεται από ρομαντισμό, ενώ φέρνει στον νου τα λόγια του Χριστόφορου Κολόμβου όταν εξερευνούσε το μέρος, πως «εάν υπάρχει Παράδεισος, πρέπει να είναι αυτός»! Η ηρεμία των νερών, η αντανάκλαση των δέντρων στα κρυστάλλινα νερά και οι ήχοι των πουλιών δημιουργούν ένα αίσθημα γαλήνης και αρμονίας.

Ζήστε τη γαλήνη και την ηρεμία σε μαγικούς προορισμούς που μόνο το Express Holidays μπορεί να σας ταξιδέψει. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.expressholidays.gr
Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover