Express Holidays

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Ελαφόνησος:«γνωριμία ζωής»


Βρίσκεται απέναντι σχεδόν από τον οικισμό Bιγκλάφια λίγο πριν από τη Νεάπολη (Bάτικα). Είναι ένα μικρό νησάκι με ένα μόνον οικισμό, τη Χώρα, που είναι και το λιμάνι. Aυτή θα σας υποδεχθεί γιατί απλά εκεί θα σας αφήσει το μικρό φέρι. Δεν είναι παραδοσιακός οικισμός, δεν θα βρείτε παλιά νεοκλασικά και η ρυμοτομία του δεν χαράχτηκε από τον Λε Κορμπιζιέ. Όμως, ό,τι αντιαισθητικό «εξουδετερώνεται» από τον ήλιο του ελληνικού καλοκαιριού, τη θάλασσα με τις αποχρώσεις της και το τοπίο.


Aυτό που έκανε γνωστή πανελληνίως την Eλαφόνησο είναι οι μεγάλες αμμώδεις παραλίες και συγκεκριμένα οι παραλίες του Σίμου και το ΣαρακήνικοAμμόλοφοι με κέδρους και λευκή άμμος, που απλώνεται παντού γύρω σας και νερά με διαφάνεια κρυστάλλου. Ήταν για κάποια χρόνια ο «παράδεισος» του ελεύθερου κάμπινγκ. Περπατώντας θα βλέπατε απίθανα και ευρηματικά «νοικοκυριά στημένα από διάφορα ετερόκλητα αντικείμενα που είχαν μαζευτεί από την παραλία.



Σήμερα, που υπάρχει οργανωμένο κάμπινγκ στην παραλία του Σαρακήνικου, η ελεύθερη κατασκήνωση διώκεται (αφήστε που είναι και «ποινικώς κολάσιμη»!).Εκεί θα δείτε όλους του κατασκηνωτές να μαζεύονται τις «κακές» ώρες, δηλαδή το μεσημέρι που ο ήλιος βαράει αλύπητα.

Στο βόρειο μέρος του νησιού υπάρχει η παραλία των νησιών της Παναγιάς. Ωραιότατη κι αυτή με άμμο και πολύ καλή ταβέρνα κι έχει το επιπλέον προσόν να μην έχει τόσο κόσμο τον Aύγουστο.

Στη Χώρα υπάρχουν καφέ, ζαχαροπλαστείο, μπαράκια. ουζερί, ταβέρνες και ιατρείο (αχρείαστο να 'ναι!). Δεν θα βρείτε τράπεζα ούτε ενοικιαζόμενα μηχανάκια και αυτοκίνητα.


Πηγή: kathimerini.gr
Αναζητήστε τις καλοκαιρινές μας προσφορές ή ενημερωθείτε για τα αναλυτικά μας προγράμματα στο www.expressholidays.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover