Express Holidays

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Παραλίες-stars που έκλεψαν την καρδιά μας

Η ύπαρξη μιας παραδεισένιας παραλίας, με πεντακάθαρα νερά και μαγευτικό τοπίο, είναι σχεδόν πάντα αρκετή για να αφιερώσουμε, στον τόπο που έχει το προνόμιο να την διαθέτει, ολόκληρη την καλοκαιρινή μας άδεια.


Λευκάδα: Πόρτο Κατσίκι
Γιατί; Απλά γιατί το χρώμα των νερών του δεν υπάρχει πουθενά και δεν συγκρίνεται με τίποτα. Αντικρίζοντάς τα για πρώτη φορά από ψηλά, πριν κατέβεις τα σκαλιά που οδηγούν στην παραλία, νιώθεις αυτήν την όχι και τόσο ανεξήγητη παρόρμηση να βουτήξεις απευθείας σε αυτό τιρκουάζ το τόσο διαυγές που μοιάζει ψεύτικο –και η αίσθηση είναι ακόμα εντονότερη όταν, αφού συγκρατηθείς με δυσκολία, κατεβείς τα σκαλιά, περπατήσεις επάνω στα μεγάλα, ολόλευκα βότσαλα, κάνεις την πρώτη βουτιά και γυρίσεις προς τα πίσω, για να αντικρίσεις τα ακόμα λευκότερα βράχια, τα σκεπασμένα με πράσινο, που ολοκληρώνουν το τοπίο που σε κάνει να θέλεις να μείνεις εδώ για πάντα.

Άνω Κουφονήσι: Πορί
Γιατί; Γιατί μετά από το εξουθενωτικό περπάτημα που χρειάζεται για να την προσεγγίσεις, μοιάζει με πραγματική όαση εν ερήμω. Ένας επίγειος παράδεισος, απομονωμένος από τον πολύ κόσμο (όχι όμως και από τους wind surfers), με ήσυχα κρυστάλλινα νερά και απέραντη αμμουδιά.
Χανιά: Φαλάσαρνα
Γιατί; Με δυσκολία ξεχωρίσαμε τη συγκεκριμένη από τις πολλές πανέμορφες παραλίες των Χανίων, για την ψιλή της άμμο που καλύπτει μία παραλία 3 χλμ., τα πεντακάθαρα διαυγή νερά της, αλλά και την πανάρχαιη ιστορία της που αφουγκράζεται κανείς μαγεμένος όταν πέφτει ο ήλιος. Σας προτείνουμε να την επισκεφτείτε το πρώτο σαββατοκύριακο του Αυγούστου (στις 02/08 φέτος), όταν πραγματοποιείται το περίφημο beach party.
Μήλος: Σαρακήνικο
Γιατί; Κατ’ αρχάς, γιατί δεν έχετε δει ποτέ τίποτα παρόμοιο –και ούτε θα ξαναδείτε. Τα ολόλευκα βράχια που αντανακλούν ανελέητα το κυκλαδίτικο φως, τα αμμουδερά ανοίγματα – έκπληξη ανάμεσά τους και τα καταγάλανα νερά συνθέτουν ένα τοπίο τόσο ειδυλλιακό όσο και απόκοσμο. Οι σπηλιές λίγο πίσω από την παραλία προσφέρουν την απαραίτητη σκιά λίγο πριν την ηλίαση –που έρχεται στο πρώτο δεκάλεπτο, αν δε λάβετε μέτρα– ενώ η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε βουτιές από τα βράχια και πλατσούρισμα στα ρηχά είναι ένας ακόμη λόγος για τους οποίους το λατρεύουμε.

Πηγή: travel.in2life.gr
Για τη διαμονή σας εμπιστευθείτε το Express Holidays


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover