Express Holidays

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ονειρική Αστυπάλαια

Η Αστυπάλαια είναι από τα νησιά του Αιγαίου που μπορούν να σε μαγέψουν με την πρώτη ματιά. Είναι το δυτικότερο της Δωδεκανήσου και γι αυτό δείχνει να ταιριάζει πιο πολύ στις Κυκλάδες, με την αρχιτεκτονική και το φυσικό περιβάλλον της.

 Το ξερό των βράχων, κυκλαδίτικο χαρακτηριστικό, σπάει εδώ κι εκεί από μικρές εύφορες κοιλάδες, συστάδες δέντρων κοντά στη θάλασσα και ολάνθιστες αυλές.

Η Αστυπάλαια χωρίζεται σε δύο κομμάτια από μια στενή λωρίδα γης, το Στενό. Η δυτική πλευρά λέγεται Έξω Νησί, ενώ η ανατολική Μέσα Νησί. Στο Έξω Νησί θα ξεκινήσετε τη γνωριμία με τον τόπο από την Ανάληψη ή Μαλτεζάνα, ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό, με μια όμορφη αμμουδιά. Η Μαλτεζάνα πήρε την ονομασία της από τους Μαλτέζους πειρατές που είχαν ως ορμητήριό τους το νησί. Εδώ, το 1827, ο Γάλλος Bigot πυρπόλησε το πλοίο του για να μην αιχμαλωτιστεί. Από εδώ φεύγουν, καθημερινά, εκδρομικά καΐκια για τις παραλίες του νησιού και για τα νησάκια Χονδρό, Λιγνό, Αγία Κυριακή, Κουτσομύτη, Σύρνα και Κουνούποι.


Οι παραλίες της Αστυπάλαια 


Ξεκινήστε από τον Πέρα Γιαλό, το Λιβάδι, τη Μαλτεζάνα, τον Άγιο Ιωάννη, τον Άγιο Κωνσταντίνο, το Μαρμάρι, τις Βάτσες, τα Καμινάκια, τον Πάνορμο, την Παχιά Άμμο, το Στενό και το Βάι. Επίσης, στις παραλίες Μουρά και Πάππου. Μπορείτε, ακόμη, να κολυμπήσετε στο Δεύτερο και Τρίτο Μαρμάρι, στο Σχοινώντα, στο Καρέκλι, στη Βρύση, στις Πλάκες, στο Στενό και στην Ψιλή Άμμο. Οι γυμνιστές επιλέγουν την πανέμορφη παραλία στο Τζανάκι. Καλή παραλία υπάρχει και στο νησάκι Κουτσομύτης.

Για πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@expressholidays.gr ή στο 210 6752300
Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover