Express Holidays

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Αμοργός: Μεταξύ ουρανού και θάλασσας

«Το δυσκολότερο είναι όταν φτάνεις στο βυθό» έλεγε ο Ζακ στο Απέραντο Γαλάζιο, την ταινία που χάρισε στο νησί τον κλισέ χαρακτηρισμό που τόσο δεν είχε ανάγκη. «Γιατί πρέπει να βρεις έναν καλό λόγο να ξαναβγείς».

Στην Αμοργό, το δυσκολότερο είναι όταν φτάνεις σε αυτά τα «σημεία ιλίγγου» της, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της. Γιατί μετά χρειάζεσαι έναν καλό λόγο για να φύγεις. Και δεν τον βρίσκεις.

Κτισμένη σε υψόμετρο 350 μέτρων, η Χώρα της Αμοργού αγκαλιάζει ένα βενετσιάνικο κάστρο του 13ου αιώνα, κτισμένο επάνω σε έναν απόκρημνο βράχο στο ψηλότερο σημείο της, που στέκει ακοίμητος φρουρός από πάνω της. Για να του το ανταποδώσει, εκείνη το φωτίζει κάθε σούρουπο, και μέχρι να ξημερώσει, δημιουργώντας ένα θέαμα φαντασμαγορικό.

Τα ξενύχτια...
Γίνονται απαραιτήτως με ψημένη ρακή (για τους αμετανόητους υπάρχει πάντα και Μοχίτο, με φρέσκο δυόσμο από το γλαστράκι) και καλή παρέα, στο Μπαγιόκο στη Χώρα που φιλοξενεί τακτικά live και happenings, στον arty Ζυγό και στην ταράτσα του Γιασεμί, με θέα στα καλντερίμια της Χώρας. Και τα τρία είναι ανοιχτά από το πρωί, για καφέ και δυναμωτικό πρωινό, για να συνέλθετε από το hangover της ρακής. 

Γίνονται, επίσης, χωρίς παπούτσια για να βουλιάζουμε τα πόδια στην άμμο, και με μαγιό κάτω απ’ τα ρούχα για τις αυθόρμητες νυχτερινές βουτιές, υπό τους ήχους reggae μουσικής στο θρυλικό Que και στις αιώρες του κατακόκκινου Ammos της Αιγιάλης. 

Γίνονται, τέλος, και πιο city style με DJs, καθημερινά parties και χορό μέχρι πρωίας στο αμφιθεατρικά κτισμένο Corte Club, με θέα στα αστέρια που καθρεφτίζονται στα νερά της Αιγιάλης.

Για πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@expressholidays.gr ή στο 210 6752300



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover