Express Holidays

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Το «λευκό σεντόνι» της Βραζιλίας

Η βορειοανατολική Βραζιλία φυλάει μια ωραία έκπληξη για τον επισκέπτη που θα το τολμήσει: το Εθνικό Πάρκο Lencόis Maranhenses, στην πολιτεία Μαρανιάο (Maranh~ao), ένα από τα κορυφαία φυσικά αξιοθέατα της Βραζιλίας. Η «έρημος» αυτή σχηματίστηκε πριν από χιλιάδες χρόνια, καθώς η άμμος από τις κοίτες των ποταμών μεταφέρθηκε από τους ανέμους και τα θαλάσσια ρεύματα. Τα «λευκά σεντόνια» (lencόis), απλωμένα στη βορειοανατολική ακτή, καλύπτουν περίπου 380.000 στρέμματα.



Εκ πρώτης όψεως η περιοχή μοιάζει με έρημο. Ομως το νερό από τις τροπικές βροχές που πέφτουν στην αρχή του χρόνου συγκεντρώνεται σε μεγάλες ποσότητες στις κοιλάδες που σχηματίζονται ανάμεσα στους αμμόλοφους, δημιουργώντας δεκάδες λίμνες, γεμάτες με καθαρό, βρόχινο νερό.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κάποιος την περιοχή είναι από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο. Ο καιρός είναι γλυκός και οι λίμνες γεμάτες νερό. Μην ξεχάσετε το μαγιό σας, γιατί οι λίμνες προσφέρονται για κολύμπι, ενώ οι κάτοικοι του Πάρκου (μικρά χωριά υπάρχουν μόνο κατά μήκος του δρόμου) τις χρησιμοποιούν και ως «ιχθυοτροφεία».

Ανακαλύψτε νέους προορισμούς και ταξιδέψτε με την εγγύηση του Express Holidays. Για πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@expressholidays.gr ή στο 210 6752300
Πηγή: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover